Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συνασπισμός για να γλυτώσει η Γη από αστεροειδείς



Η ανθρωπότητα κινδυνεύει σοβαρά από την πτώση αστεροειδούς στο όχι μακρινό μέλλον, υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων, καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων.

Ο άνθρωπος θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τον σχετικό κίνδυνο αν κατέβαλε από τώρα μια συνδυασμένη προσπάθεια, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια για την χρηματοδότηση μιας πιο αποτελεσματικής ασπίδας.
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα μιας επείγουσας έκκλησης που συνεπέγραψαν επιστήμονες, αστροναύτες, ροκ σταρ και άλλες προσωπικότητες, στο πλαίσιο της διεθνούς ενημερωτικής καμπάνιας Ημέρα Αστεροειδούς που μόλις ξεκίνησε, με στόχο να φέρει το ζήτημα στο προσκήνιο.
Η καμπάνια εγκαινιάστηκε με παράλληλες συνεντεύξεις Τύπου στο Λονδίνο και στο Σαν Φρανσίσκο (στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια), σύμφωνα με το Space.com και τις βρετανικές Guardian και Financial Times.
Μεταξύ άλλων, η σχετική διακήρυξη υπογράφηκε από περισσότερους από 100 κορυφαίους επιστήμονες και αστροναύτες, όπως ο Μάρτιν Ρις (βασιλικός αστρονόμος της Βρετανίας), ο βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς (συγγραφέας των μπεστ-σέλερ «Το εγωιστικό γονίδιο» και η «Αυταπάτη του Θεού», ο φυσικός Κιπ Θορν του Caltech (το θεωρητικό μυαλό πίσω από το σενάριο της ταινίας «Interstellar»), ο αστροναύτης Τζιμ Λάβελ (διοικητής της αποστολής Απόλλων 13) κ.α.
«Χρειαζόμαστε όλα τα κράτη να συνεργαστούν. Δεν πρόκειται μόνο για αμερικανικό ή βρετανικό πρόβλημα, αλλά για παγκόσμιο πρόβλημα που είναι αποτρέψιμο», δήλωσε ο αστροφυσικός Μπράιαν Μέι, ο οποίος επίσης είναι κιθαρίστας του γνωστού ροκ συγκροτήματος Queen.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου