Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Το Τελωνείο Σκύδρας συνεχίζει την λειτουργία του»



Ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής υποδέχτηκε χτες το πρωί (2-12-2014) μαζί με την Προϊσταμένη του Τελωνείου Σκύδρας κ. Μυστακίδου Πωλίνα, την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων κ. Γιαλούρη Ειρήνη, στο Τελωνείο της Σκύδρας.
Στη σύσκεψη που είχαν στο γραφείο της Προϊσταμένης του Τελωνείου Σκύδρας, ο κ. Τζαμτζής τόνισε στην κα. Γιαλούρη,  όλους τους λόγους που καθιστούν απολύτως απαραίτητη την συνέχιση της λειτουργίας του  Τελωνείου Σκύδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζαμτζής είχε καταθέσει τόσο στην κ Γιαλούρη Ειρήνη,  όσο και στην Γενική Γραμματέα Εσόδων κ. Σαββαίδου Κατερίνα και εγγράφως τους λόγους παραμονής και λειτουργίας του Τελωνείου στη Σκύδρα .
Συγκεκριμένα ο κ. Τζαμτζής τόνισε ότι 
α) το Τελωνείο της Σκύδρας είναι 17ο στην κατάταξη των Τελωνείων της χώρας σε όγκο δουλειάς και υποθέσεων εκτελωνισμού,
β) στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο που κατασκευάστηκε το 1992, συστεγάζει και το Γενικό Χημείου του Κράτους και φυσικά δεν προκαλεί καμία δαπάνη στον Προϋπολογισμό,
γ) έχει προαύλιο χώρο περίπου 20 στρεμμάτων για την στάθμευση και τον εκτελωνισμό των φορτίων,
δ) καλύπτει απόλυτα τις εξαγωγικές βιομηχανίες των περιοχών του Ν. Πέλλας και της πρώην Επαρχίας Ναούσης του Ν. Ημαθίας και φυσικά επειδή είναι πάνω στους οδικούς άξονες, βοηθά και γίνονται εκτελωνισμοί φορτίων από όλη την Ελλάδα, όπως πχ της φράουλας από την Ηλεία και πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, βερίκοκα κ.α.,  από την Πελοπόννησο που εξάγονται στην Ευρώπη, Ρωσία και αλλού.
ε) Η Σκύδρα έχει μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό και πολλές εξαγωγές γίνονται από εκεί.
στ) το Τελωνείο Σκύδρας είναι δίπλα στην βιομηχανική περιοχή Πέλλας όπου η ΕΤΒΑ και η Τράπεζα Πειραιώς προχωρούν στην ενεργοποίηση της.
ζ) το Τελωνείο Σκύδρας βρίσκεται επί του νέου οδικού άξονα που συνδέει την Έδεσσα και το Τελωνείο με την Εγνατία Οδό. Είναι ο δρόμος που συνδέει την Πέλλα με την Εγνατία οδό. Ήδη ο δρόμος κατασκευάζεται μέχρι τα όρια των νομών Πέλλας και Ημαθίας και έχουν γίνει ήδη οι απαλλοτριώσεις και το Τελωνείο είναι πάνω στον οδικό άξονα.
η)  τέλος μέσα στο ιδιόκτητο κτίριο του Τελωνείου Σκύδρας στεγάζεται το Γενικό Χημείο του Κράτους, απόλυτα απαραίτητο για τους φυτουγειονομικούς ελέγχους.

Για τους παραπάνω λόγους, η κ. Γιαλούρη έχει ήδη ανακοινώσει στον κ. Τζαμτζή σε πρόσφατη συνάντηση τους, ότι το Τελωνείο Σκύδρας δεν κλείνει και θα συνεχίσει την λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου