Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Έκκληση οχτώ βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή



Οκτώ βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Πέτρος Τατσόπουλος αλλά και τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, συνυπογράφουν το κείμενο της πρωτοβουλίας για εθνική συμφωνία - συνεννόηση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έναρξη συνταγματικής αναθεώρησης και συμφωνία ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για εκλογές, εντός του 2015, που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα. 


Συγκεκριμένα, το εν λόγω κείμενο, υπογράφουν οι ανεξάρτητοι Χρ. Αηδόνης, Σπ. Λυκούδης, Β. Οικονόμου, Π. Τατσόπουλος και Γρ. Ψαριανός και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θ. Ψύρρας.

«Ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη (...) από κυρίαρχα κέντρα με συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» ισχυρίστηκε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις προσπάθειες του Μαξίμου για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σε δηλώσεις του στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης τόνισε σήμερα πάντως ότι το κείμενο αυτό έχει νόημα από την στιγμή που θα το συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, υπό προϋποθέσεις όπως είπε, άφησε σήμερα Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ ο Μιμής Ανδρουλάκης.


Πηγή
: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου