Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας: Σπασμός πριν το τέλος η επίσπευση της προεδρικής εκλογής



Νίκη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την αρχή μίας μεγάλης αλλαγής στην Ευρώπη χαρακτήρισε μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο Αλέξης Tσίπρας υπογράμμισε ότι θα κάνει την Ελλάδα αξιότιμο διαπραγματευτή, θα βάλει όριο σε κάθε διαπραγματευτική συμφωνία για την επιβίωση της χώρας που σημαίνει «την επιβίωση του λαού».

Απεύθυνε κάλεσμα για συμμαχίες εντός Βουλής προκειμένου να μην επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να προκηρυχθούν εκλογές, καθώς και κάλεσμα προς τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη.
Απαντώντας στις πιέσεις που ασκούνται και από το εξωτερικό, χρησιμοποίησε τη φράση «είμαστε σκληρά καρύδια», τονίζοντας πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», είπε απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί Grexit.
«Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα. Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον "εκτοξεύσουν" σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές», τόνισε.
«Μερικοί νομίζουν -συνέχισε - ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε, λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».
Ο Αλέξης Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του τόσο στην συγκυβέρνηση, όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
«Ζούμε ιστορικές στιγμές. Μια νέα σελίδα ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα μας. Κι αυτό γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει. Η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος. Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού», πρόσθεσε.
«Που όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος. Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα. Προσέξτε: Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτεθούν στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ.Τσίπρας .
«Δικαίως του ανήκει σήμερα ένας τίτλος: Ο κος Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους. Γιατί η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές. Αλλά και γιατί κάθε του πολιτική πράξη, από τη στιγμή τουλάχιστον που ξέχασε την αντιμνημονιακή του ρητορική και μπήκε επικεφαλής στην παράταξη των μνημονίων, είναι μια πράξη που προκαλεί χάος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «τα ψέματα τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 2012 αναπτύσσοντας τις απόψεις του: «Προειδοποιούμε ,συνέχισε , ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι, είναι η ώρα του πολίτη η ώρα του λαού η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της αριστεράς που έρχεται όχι όπως σημείωσε , για να αναλάβει εξουσία αλλά για να αναλάβει ευθύνη.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι θα εφαρμοστεί. "Το πρόγραμμα μας κοστίζει 12 δισ. ευρώ κι έχουμε εντοπίσει τις πηγές χρηματοδότησής του" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως υπάρχει αναλυτική τεκμηρίωση που έχει κατατεθεί.«Τελεία και παύλα» είπε .
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε : Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, δεν έρχεται να παίξει το παιγνίδι της εξουσίας με τους όρους του χτες.
«Εμείς έχουμε μια άλλη, βαθιά δημοκρατική, αντίληψη για την εξουσία, τους τρόπους άσκησής της, τους σκοπούς της. Και φυσικά έχουμε μια άλλη αντίληψη, εντελώς διαφορετική από τη σημερινή, για τις δυνατότητες της οικονομίας και της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά .
Πρόγραμμα με τρεις πυλώνες
Κάλεσε όλους να εμπιστευθούν τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέπτυξε στη συνέχεια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τους τρεις πυλώνες του.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κρήτη στις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και σε ότι αφορά στο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο Καστελίου τα χαρακτήρισε σημαντικά αναπτυξιακά έργα, ο σχεδιασμός των οποίων πρέπει να γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται, να κάνουν δική τους τη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή ενώ τόνισε: «Στόχος μας είναι να ακούσουμε τους φορείς και να συνθέσουμε μαζί με την κοινωνία το σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και παρά τις Κασσάνδρες θα τα καταφέρουμε».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου