Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σε προεκλογικούς τόνους το μήνυμα της συνέντευξης Σαμαρά



«Αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος» - Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου σέρνει τη χώρα σε εκλογές, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε».

Νέο κάλεσμα για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ. «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του και προειδοποίησε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν παρών θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία». 


Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του απευθυνομένος στους βουλευτές ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας της Δευτέρας: «Άρνηση εκλογής Προέδρου στην τρίτη εκλογή σημαίνει ταύτιση με το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα».

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» επισήμανε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές». Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να βγούμε απ' την πολιτική αβεβαιότητα της εκλογης Προέδρου για να μπούμε σε νέα φάση πολιτικής αβεβαιότητας. Δεν το αντέχει η χώρα» και πρόσθεσε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει την χώρα έξω από την κρίση. Πρέπει να βγει Πρόεδρος Δημοκρατίας και μετά να συζητήσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση γιατί μετά ούτε σε 7 χρόνια δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της μαγνητοσκοπημένης συνέντευξής του στη ΝΕΡΙΤ, ο πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τη χώρα. «Μπορούμε να συζητήσουμε για εκλογές ακόμη και στα τέλη του 2015 αλλά πρώτα να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να μην βουλιάξουμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέντευξή του, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εθνική περιπέτεια. «Κι αν θέλουν κι άλλοι να μπουν στην κυβέρνηση, εγώ το είπα, θέλουμε κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, ο κ. Σαμαράς είπε: «Είναι απίστευτο το επεισόδιο όπου στέλεχος των ΑΝΕΛ πήγε να εξαγοράσει βουλευτή των ΑΝΕΛ. Είδαμε μια συμμορία πολιτικών εκβιασμών», ενώ συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας έδινε συγχαρητήρια στον κ. Χαϊκάλη ενώ ο κ. Γλέζος ζητούσε να μην μπουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Σαμαράς: Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν εκτός ευρώ

Σχετικά με όλους όσοι μιλούν για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Σαμαράς σχολίασε: «Δυστυχώς, όσο περισσότερο ακούνε το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο περισσότερο φρίττουν! Ακούν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι… θα χορέψει τις αγορές στο ταψί! Εδώ ακόμα και μεγάλες χώρες τρέμουν μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική τους ικανότητα και παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μην το γυρίσουν οι αγορές εναντίον τους. Και μιλάω για Ιταλία, μιλάω για Γαλλία, μιλάω και για Ρωσία ακόμα! Και δικοί μας ανεύθυνοι απειλούν τις αγορές ότι θα τις χορέψουν στο ταψί» ενώ στη συνέχεια σχολίασε: «Αυτά που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τον ορισμό του πιστωτικού γεγονότος. Δυστυχώς! Όπως, για παράδειγμα, το να μην πληρώνει τους τόκους από τα χρέη μας!».

«Μιλάνε και πάλι, δυστυχώς, για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί απλούστατα αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν. Αν ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και επιστρέψει τη χώρα στα ελλείμματα, οι αγορές δεν θα μας δανείζουν και οι δανειστές θα απαιτήσουν πολύ πιο αυστηρούς όρους από εκείνους που υπήρχαν στο Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, τι μας λέει; Μας λέει είτε πάμε σε νέο Μνημόνιο είτε σε χρεοκοπία, και έξοδο από το ευρώ! Αυτά που λέει, αυτό εννοεί. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Το λένε όλοι. Και το λένε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι δεν βλέπει…».

Πριν δυόμιση χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «μέσα στην Ευρώπη υπήρχαν κάποιοι που ήθελαν να τιμωρηθεί η Ελλάδα, για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, κι αυτό εμείς το αποτρέψαμε. Ερχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να μας φέρει σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους δανειστές μας για να μας θυσιάσουν όπως την Ιφιγένεια και να μας κάνουν αποδιοπομπαίο τράγο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε κάποτε πραγματικά να κυβερνήσει θα έσπευδε τώρα να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, και με τα δύο χέρια, ώστε να μπει ομαλά η Ελλάδα στη μετά μνημόνιο εποχή».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τον βολεύουν οι εκλογές. «Με βολεύουν οι εκλογές, γιατί αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Προσωπικά, θέλω να δω το πλοίο να δένει με ασφάλεια, δεν μπορείς να το ξαναστέλνεις σε φουρτουνιασμένες θάλασσες, χωρίς πυξίδα, χωρίς πλήρωμα. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως ό,τι χτίσαμε αυτά τα χρόνια μπορεί να χαθεί σε μία μέρα. Ασχετα με το τι "βολεύει" τα κόμματα, τη χώρα τη "βολεύει" να μην γίνουν τώρα εκλογές».

Με τη συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε ξανά προς τον ελληνικό λαό ενόψει της ψηφοφορίας που διεξάγεται στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε τα θετικά στην περίπτωση εκλογής και τους κινδύνους εάν «οι βουλευτές υποκύψουν στις πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης» και αναλάβουν το κόστος να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές. Όπως έλεγε συνεργάτης του «εάν κλείσει το θέμα της εκλογής Προέδρου τότε αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων θα επιστρέψει η Τρόικα στην χώρα και μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα συμφωνηθεί η προληπτική γραμμή στήριξης. Η εκκρεμότητα στην οποία βρίσκεται η χώρα με κόστος για την οικονομία της θα ξεπεραστεί».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου