Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Εγγυήση ΣΥΡΙΖΑ για τις καταθέσεις και στο βάθος εξεταστική για το μνημόνιο



«Η απόφαση ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο σε αυτόν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στον Κεραμεικό, για τις επερχόμενες εκλογές σε στελέχη του κόμματος.
«Το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής είναι μια πρώτη νίκη των βουλευτών που αντιστάθηκαν στο φόβο, και στο ψέμα. Μια πρώτη νίκη του λαού μας που παίρνει την πατρίδα από το χέρι για να τη βγάλει από το καθεστώς της ταπείνωσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και αναρωτήθηκε, αν ο ελληνικός λαός «που φόβισαν και εξαπάτησαν το 2012» θα επιλέξει ξανά το δρόμο που μας οδήγησε στην κοινωνική τραγωδία και στην εθνική ταπείνωση ή θα δώσει μια ευκαιρία στην ελπίδα, διαλέγοντας το δρόμο της μεγάλης αλλαγής.
«Θα επιλέξει το δρόμο των εντολών, ή το δρόμο της δημοκρατίας;
Το δρόμο των μνημονίων, ή το δρόμο της κοινωνικής σωτηρίας; Αυτό είναι το δίλλημα της 25ης του Γενάρη» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «είναι η αρχή του τέλους ενός καθεστώτος που βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την απελπισία. Η αρχή του τέλους εκείνων που χωρίς αιδώ και χωρίς περίσκεψη υπηρέτησαν μια πολιτική καταστροφής».
Μιλώντας για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί - σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους - χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας ζήτησε εν όψει των εκλογών υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, προκειμένου «να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα».
Εξάλλου «προειδοποίησε» τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «να μη διανοηθούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα», γιατί, όπως είπε «αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη θλίψη του για τον άδικο χαμό ανθρώπων στα νερά της Αδριατικής και έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες των σωστικών συνεργείων για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να μη θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποψινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Πρωθυπουργός ούτε απαντά, ούτε συνομιλεί με έναν κατ' επάγγελμα υβριστή. Οι ύβρεις, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός, θα ξεπληρωθούν στην κάλπη».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου