Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας για τον συνδικαλιστικό νόμο


H Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) εκφράζει την απόλυτη αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών στον αντι-συνδικαλιστικό νόμο που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για το δικαίωμα της απεργίας και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας σε ένα συμπέρασμα μας οδηγεί. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο λαϊκό κίνημα, θέλουν να αλυσοδέσουν τα λαϊκά στρώματα, ώστε να εφαρμόζουν χωρίς αναταράξεις, χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις την αντιλαϊκή, την βάρβαρη πολιτική που συναποφασίζουν  συγκυβέρνηση-Ευρωπαϊκή Ένωση-Δ.Ν.Τ.

Διαισθάνονται ότι η όποια ανοχή-υπομονή των εργαζομένων έχει τα όριά της και ενεργούν προληπτικά και τρομοκρατικά ετοιμάζοντας το έδαφος, ώστε με νέο συνδικαλιστικό νόμο να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση.
Είναι ενοχλητικός κάθε εργάτης, κάθε υπάλληλος, κάθε συνδικαλιστής, κάθε συνδικάτο που παλεύει και απαιτεί να μη ζουν οι εργαζόμενοι σαν σκλάβοι.
Είναι απαίτηση της μεγάλης εργοδοσίας η κατάργηση κάθε νομικού και συμβατικού εμποδίου, ο περιορισμός κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος με στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.
Η ευαισθησία τόσο των εργοδοτών όσο και της κυβέρνησης για τον τρόπο που αποφασίζονται οι απεργίες είναι υποκριτική και τούτο γιατί:
·        Τους εκπαιδευτικούς που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν απεργία, τους επιστράτευσαν.
·        Στη χαλυβουργία του Μάνεση που οι αποφάσεις για απεργία παίρνονταν με συμμετοχή πάνω από 80%, έριξαν τα ΜΑΤ πάνω στους εργάτες.
·        Τους εργαζόμενους στο Μετρό που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν απεργία, τους επιστράτευσαν.
·        Τους ναυτεργάτες που η απόφαση για απεργία πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία μέσα στα καράβια, τους επιστράτευσαν.
Είναι φανερό ότι ο στόχος τους είναι το δικαίωμα στην απεργία και όχι ο τρόπος που αυτή αποφασίζεται. Είναι γνωστό πως με συνοπτικές διαδικασίες τα δικαστήρια κηρύσσουν παράνομες την συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Βάζουν στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές άδειες, πρώτα από όλα για να βάλουν σε ένα τσουβάλι όλους τους συνδικαλιστές αλλά και για να τις περικόψουν, ώστε να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο την επαφή των συνδικάτων με τα μέλη τους και τους άλλους εργαζόμενους. Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι συνδικαλιστικές άδειες αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αυτό όμως είναι ζήτημα που θα το λύσουν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων τους και στις εκλογές.
Επικαλούνται τη συμπεριφορά ορισμένων συνδικαλιστών του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δικών τους παιδιών, για να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση.
Όλοι γνωρίζουν πως το «Ταμείο Εργατικών Στελεχών», το Ταμείο των Εργατοπατέρων είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με στόχο την εξαγορά και την ανταμοιβή των ημετέρων. Ας κοιτάξουν λοιπόν στον δικό τους πολιτικό χώρο και θα βρουν αυτούς που δήθεν ψάχνουν. 
Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν απ’ αυτό τον τόπο. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα αντιμετώπισε και κατάργησε το νόμο Λάσκαρη, επέβαλε την κατάργηση του Άρθρου 4 του απεργοκτόνου Νόμου 1365/83.
Καλούμε και τώρα όλους τους εργαζόμενους να ορθώσουν ασπίδα προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης και των κοινωνικών αγώνων και να απαιτήσουμε διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου