Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων για τα σχολεία προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών και ο δήμος Πέλλας



Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα που αφορά στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μαθημάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα φιλοζωίας στα σχολεία της περιοχής. Οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Πέλλας ενημερώθηκαν μέσω της επιστολής που τους έστειλε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών...
ο οποίος τους παροτρύνει να ακολουθήσουν το παράδειγμα τριών σχολείων της περιοχής τους που προχώρησαν συνειδητά στην υιοθεσία αδέσποτων σκύλων σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012.
Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κ. Άννα Γέργου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” αποκάλυψε ότι ακόμη δύο σχολεία εξέφρασαν χθες την επιθυμία τους να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα. Όπως τόνισε η κ. Γέργου ο δήμος Πέλλας στηρίζει εμπράκτως την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών, καθώς προσφέρει την τροφή και το σπιτάκι σε κάθε σχολείο που θα υιοθετήσει ένα σκυλάκι του δρόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Σπυρίδης συμμετέχει ενεργά τόσο στα εκπαιδευτικά μαθήματα περί φιλοζωίας που γίνονται στα σχολεία του δήμου Πέλλας όσο και στο πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα αδέσποτο».
Σύμφωνα με την κ. Γέργου το πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα αδέσποτο» έχει ως στόχο όχι μόνο τη διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου από το δρόμο, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα ζώα αναπτύσσοντας την συναισθηματική τους νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης, καλλιεργώντας από νωρίς τις αξίες του ανθρωπισμού, της φιλοζωίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου