Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Πολύβουοι πολιτικοί σε μια άφωνη κοινωνία



Του Παναγιώτη Νανούδη


Άπιαστο όνειρο φαίνεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τα κομματικά επιτελεία ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η 3η και τελευταία ψηφοφορία, οι Έλληνες πολιτικοί έπεσαν στην μάχη της ψηφοθηρίας.


Με φωνή δυνατή και λόγια τηλεοπτικά προσπαθούν να καλύψουν τις αμαρτίες τους και τις παρανομίες τους. Στο ίδιο έργο θεατές, σε μία ακόμη προεκλογική αναμέτρηση… οι Έλληνες πολίτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν την εκλογή μεταξύ του ψεύτη και του λιγότερου παραμυθά πολιτικού.

Άφωνοι και ολιγομίλητοι στην λαίλαπα της πολιτικής διαφθοράς, οι Έλληνες θα βρεθούν στο δίλημμα: «Σωτηρία με μνημόνια ή καταστροφή και πείνα». Δυο δρόμους έχει η χώρα και άλλοι δεν υπάρχουν, αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούν να μας περάσουν. Κυβερνητικοί και μη, θύματα οικονομικά και ελεγχόμενα. Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες θύματα των εκπροσώπων τους. 

Από υπηρέτες του κοινωνικού συμφέροντος, έγιναν καταχραστές της εξουσίας. Από εμπνευστές ονείρων και δημιουργίας, σπέρνουν μόνο φόβο και οικονομική τρομοκρατία... και αν υπάρχει ένας τρόπος για να σωπάσουν αυτός είναι σίγουρα η φωνή της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου