Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Με «αυτοοργάνωση» από τη βάση το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου



Δεν μιλάμε για τρίτο πόλο ή συμπληρωματική πολιτική δύναμη - Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δικιά σας φωνή, είπε ο πρώην πρωθυπουργός - Η πρότασή μου είναι η μόνη διέξοδος για Πρόεδρο, τόνισε - Χαρακτήρισε «προπαγανδιστική διαστρέβλωση» το «λεφτά υπάρχουν»
- Παρόντες και οι Γ.  Πεταλωτής και Φ. Πετσάλνικος

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο της φιλοξενίας στην Κοζάνη της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».



Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβηκε στο βήμα ενώ οι συγκεντρωμένοι στην αίθουσα, που ήταν γεμάτη κόσμο από νωρίς, χειροκροτούσαν και φώναζαν συνθήματα όπως «Γιώργο μαζί για την αλλαγή».
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την ορθότητα της δικής του πρότασης, είπε στην ομιλία του στην Κοζάνη, στα εγκαίνια της έκθεσης «από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», που οργανώνει το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου. Ταυτόχρονα επανέφερε τη πρότασή του για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και σχηματισμό κυβέρνησης ύστερα από συνεννόηση.

«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε αντιμνημονιακά καλλιστεία που οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα», είπε ο κ. Παπανδρέου. Για τους κυβερνώντες τόνισε πως παρά τη διακομματική στήριξη δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη μέρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2010 δεν θα άντεχαν ούτε μια ώρα στη θέση μας αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης». 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου