Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Σεργιάνι» στην Έδεσσα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας (εικόνες)



Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας, βρέθηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο κέντρο της όμορφης Έδεσσας για να σκορπίσει στους δρόμους της πόλης Χριστουγεννιάτικες μελωδίες...
Αρχιμουσικοί: Κετίκογλου Συμεών-Ξανθοπούλου Ολυμπία
Και του χρόνου με υγεία!!!
















13 σχόλια:

  1. Από πότε η φιλαρμονική Γαλατάδων αυτονομάστηκε φιλαρμονική Δήμου Πέλλας,υπάρχουν και άλλες φιλαρμονικές στο δήμο και μάλιστα πολύ καλύτερες.Δεν νομίζω πως έχει την ονομασία αυτή διότι υπάρχουν και άλλες φιλαρμονικές οι οποίες παίζουν στις εκδηλώσεις του Δήμου.Παρακαλώ να διορθωθεί το λάθος,γιατί θα θεωρηθεί προσβλητικό για τις άλλες φιλαρμονικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή κύριε....... Αθανασιάδη είστε εντελώς ανίδεος, σημειώνετε για να μαθαίνετε.
    Η συγκεκριμένη φιλαρμονική είναι η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Πέλλας και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας με 4 παραρτήματα και αίθουσες διδασκαλίας...
    Πείτε μας λοιπόν για ποιες άλλες ....φιλαρμονικές μιλάτε και με τι κριτήριο τις αποκαλείτε-χαρακτηρίζετε "πολύ καλύτερες"???????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον αφού κύριε/κυρία θεωρείτε πως είναι τόσο καλή αυτή η φιλαρμονική εξηγήστε μας και εμάς γιατί ο δήμος δεν την βάζει να παίξει στις κορυφαίες εκδηλώσεις μιας φιλαρμονικής(παρελάσεις,περιφορά επιτάφιου,κλπ) αφού έχει αυτή την ονομασία.Δεύτερον η άλλη φιλαρμονική που αναφέρομαι είναι η φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών,την οποία την θεωρώ καλύτερη διότι εκτός από την μεγάλη ιστορία που έχει,έχει βγάλει κορυφαία ονόματα που εργάζονται σε συμφωνικές ορχήστρες(μπορώ να σας αναφέρω και ονόματα σε περίπτωση που δεν με πιστεύετε),έχει έναν σπουδαίο και έμπειρο μαέστρο και τέλος κανένα από τα παιδιά που παίζει στις εκδηλώσεις δεν είναι αρχάριος διότι υπάρχει ένα επίπεδο.Σε αντίθεση με την φιλαρμονική ΄΄Δήμου Πέλλας΄΄ όπου βάζουν παιδιά μικρής ηλικίας να παίξουν στις εκδηλώσεις,πράγμα το οποίο είναι ανήκουστο γιατί υπάρχει ένα όριο ηλικίας για τα παιδιά που παίζουν πνευστά όργανα.

      Διαγραφή
    2. Όση λάσπη και να ρίξετε, κύριοι δεν θα καταφέρετε τίποτα.....Είτε σας αρέσει-είτε δεν σας αρέσει, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας είναι γεγονός, όπως και ο Δήμος Πέλλας.
      Πάρτε χαμπάρι πως πλέον ο Δήμος Γιαννιτσών είναι παρελθόν. Πλέον υπάρχει ενιαίος Δήμος Πέλλας και ενιαία Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας από όλους τους δημότες και για όλους τους δημότες.
      Κάποτε πρέπει να ανοίξετε τα μάτια και τα μυαλά σας και να δείτε πως ο κόσμος προχωράει και πως κάθε μέρα κάτι καινούριο-καλύτερο διατίθεται.
      Η ιστορία γράφεται καθημερινά και δεν είναι μία φορά κι έναν καιρό.....
      Επιπλέον για ποια φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών μιλάτε, τη στιγμή που ούτε ένα από τα παιδιά της δεν είναι ενταγμένο στο δημοτικό ωδείο????
      Επιπροσθέτως πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε σοβαρή φιλαρμονική που σέβεται τον εαυτό της και τους συνδημότες της οφείλει να δηλώνει παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις του δήμου και σε όλο το εύρος του μέχρι και το τελευταίο χωριό και όχι να λειτουργεί επιλεκτικά λόγω αδυναμίας και ανεπάρκειας.
      Σε ότι αφορά δε το νεαρό της ηλικίας των μελών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας, θα σας αποκαλέσω "άσχετο" και θα σας παραπέμψω να ερευνήσετε στα μεγαλύτερα μουσικά πανεπιστήμια που τα παιδάκια ξεκινούν την εκμάθηση πνευστών από το 4ο έτος της ηλικίας τους...

      Διαγραφή
    3. Αυτά που θεωρείτε εσείς κύριε πως είναι λάσπη δεν είναι λάσπη άλλα είναι η πραγματικότητα άλλα επειδή καμιά φορά οι αλήθειες πονάνε τώρα τις αποκαλούν και λάσπες.Μπορεί ο Δήμος Γιαννιτσών να άλλαξε την ονομασία του άλλα αυτό δεν σημαίνει πως τα Γιαννιτσά έσβησαν,πως γίνεται μια περιοχή να σβήσει,πόλεμο έχουμε???Και όσο για αυτό που γράψατε για την ιστορία περιμένετε μέχρι η φιλαρμονική σας να γράψει ιστορία και αν γράψει και μετά μιλήστε μας για αυτήν.Όσο για την φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών που νομίζετε πως τα παιδιά δεν είναι ενταγμένα στο ωδείο κάνετε πολύ μεγάλο λάθος μπορεί κάποια παιδιά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο όργανο που παίζουν στην φιλαρμονική διότι υπάρχει έλλειψη καθηγητών άλλα παρακολουθούν τα θεωρητικά μαθήματα στο ωδείο και με μεθόδους που υπάρχουν στην φιλαρμονική και με τη βοήθεια του δάσκαλου βελτιώνονται στο όργανο που παίζουν.Επίσης κύριε για να ξέρετε η φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών βρίσκεται σε κάθε εκδήλωση που της αναθέτει το δημαρχείο και δεν επιλεγεί σε πιες εκδηλώσεις θα πάει,να μιλάτε με αποδεικτικά στοιχεία που ισχύουν κύριε όχι με ψεύτικα επιχειρήματα γιατί δεν έχετε βρει άλλο τρόπο με τον όποιο θα ανεβάσετε στα μάτια του αναγνώστη την φιλαρμονική σας.Τέλος όσο για το νεαρό της ηλικίας για τα παιδάκια που ξεκινούν την εκμάθηση πνευστών οργάνων από τα 4 κάτι τέτοιο το συναντάμε πολύ σπάνια γιατί το παιδί όταν ξεκινάει σε μικρή ηλικία ένα πνευστό όργανο τις ασκήσεις που θα βγάλει μέσα σε ένα μηνά ένα παιδί 13+ χρόνων αυτό θα της βγάλει μέσα σε 1 χρόνο και έτσι κάποια στιγμή βαριούνται το όργανο και σταματάνε,αυτό γίνεται γιατί τα πνευμόνια των παιδιών εκείνης της ηλικίας δεν έχουν ακόμα ''ωριμάσει'',αλλά υπάρχουν και σπάνια κάποιες εξαιρέσεις αυτά τα παιδιά έχουν τεράστιο ταλέντο,μην νομίζετε κύριε πως κάποιο παιδί από την φιλαρμονική σας έχει τόσο μεγάλο ταλέντο,που θα περάσει και σε μουσικό πανεπιστήμιο εδώ ένα παιδί από την φιλαρμονική σας έδωσε εξετάσεις για την ΣΟΝΕ και δεν πέρασε και θέλετε να περάσει και σε μουσικό πανεπιστήμιο,μου παίζετε και τον έξυπνο ξερόλα.

      Διαγραφή
    4. Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΜΕΛΟΙ ΤΗΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕ ΠΝΕΥΣΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ 4 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΡΟΜΠΕΤΙΣΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ.

      Διαγραφή
    5. Κύριοι επιτέλους αποφασίστε τελικά η φιλαρμονική σας ενώνει ή ''σβήνει'' τα Γιαννιτσά από τα περίχωρα της,γιατί άλλα αναφέρονται σε ένα άλλο σχόλιο της φιλαρμονικής σας,είστε σαν και εκείνους τους αναποφάσιστους πολιτικούς που όταν δεν τους συμφέρει κάτι που είπαν αμέσως το ξαναλένε με το ακριβώς αντιστρόφως νόημα.Επιπλέον για να ξέρετε ο μόνος που μπορεί να ''ενώσει'' μια περιοχή με τα περίχωρα της είναι ο δήμος και όποιος πιστεύει κάτι άλλο πρέπει να είναι αλαζόνας για τον εαυτό του και τις δυνάμεις του.Επίσης και η φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών στέλνει τα παιδιά της με υποτροφία στο ωδείο άλλα για να ξέρετε κύριε δεν υπάρχει μόνο ένας καθηγητής που διδάσκει όλα τα πνευστά όργανα,υπάρχουν διαφορετικοί για κάθε όργανο.Όμως υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών στα όργανα :τρομπέτα,τρομπόνι,ευφώνιο και τούμπα,οπότε δεν γίνονται μαθήματα σε αυτά τα όργανα.Οπότε μάλλον πάλι ψευτιές μας λέτε για την υποτροφία των παιδιών στο ωδείο,αφού δεν ξέρετε καλά καλά ότι υπάρχουν ελλείψεις στα πνευστά.Όσο για το θέμα της ηλικίας όπως αναφέρετε και στα άλλα σχόλια παραπάνω,δεν λέγετε πως δεν συναντώνται,αντιθέτως απλός αυτά τα παιδιά που έχουν τεράστιο ταλέντο από μόλις 4 ετών κάτι τέτοιο το συναντάμε σπάνια και υποστηρίζω πως δεν υπάρχει κάποιο από αυτά τα παιδιά στην φιλαρμονική σας διότι πολύ απλά δεν θα βρισκόταν στην φιλαρμονική σας αλλά σε μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια.Τέλος κύριε στο σχόλιο σας στο τέλος αναφέρεται<> να σας διορθώσω και να σας πω πως είναι ο μεγάλος τρομπετίστας στην Ελλάδα,μιας και δεν έχετε συνεργαστεί με άλλο μεγάλο τρομπετίστα εκτός από τον Γεράσιμο Ιωαννίδη .Για να ξέρετε κύριε η ιστορία μιας φιλαρμονικής δεν γράφετε με μια μόνο μεγάλη εκδήλωση για την φιλαρμονική,αλλά με την συμμετοχή της σε συναυλίες,φεστιβάλ φιλαρμονικών,τα ταξίδια σε άλλες χώρες και η διαφήμιση του ταλέντου τους σε αυτές,η συμμετοχή σε εκδηλώσεις με μεγάλους τραγουδιστές,το να βγάλει επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι στο μέλλον θα δουλεύουν σε μεγάλες ορχήστρες,κλπ.Όλα αυτά τα παραπάνω κύριε τα έχει πραγματοποιήσει η φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών και δεν μπορείτε να μου μιλάτε για επιτυχίες και για το ότι η φιλαρμονική σας είναι καλύτερη από την φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών όταν μιλούν τα γεγονότα.

      Διαγραφή
    6. Θα σας συμβούλευα κύριε....Αθανασιάδη πρώτα να μάθετε να διαβάζετε σωστά αυτά που σας γράφουν και να μην παραληρείτε καταφεύγοντας σε αερολογίες και ψεύδη...
      Κι έτσι για να γνωρίζετε, δεν αποτελώ μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας(γιατί κατι τέτοιο προσπαθείτε να υπονοήσετε) , αλλά ένας απλός δημότης του Δήμου Πέλλας, που δηλώνει θαυμαστής του έργου που επιτελεί η εν λόγω φιλαρμονική και έχει κάνει περήφανο τον Δήμο μου..
      Αν δεν το έχετε καταλάβει.....που πολύ αμφιβάλω, ο αντίλογος δεν προέρχεται από το ίδιο πρόσωπο...παρ' όλα αυτά τα λεγόμενα όλων μας, είναι ακριβώς τα ίδια..Σας το λέω και πάλι.... Πάρτε χαμπάρι πως πλέον ο Δήμος Γιαννιτσών είναι παρελθόν.... Πλέον υπάρχει ενιαίος Δήμος Πέλλας και ενιαία Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας από όλους τους δημότες και για όλους τους δημότες...Αν εσείς θέλετε και επιμένετε να δηλώνετε δημότες Δήμου Γιαννιτσών είστε άξιος της τύχης σας..
      Τελικά όμως πρώτα θα πρέπει να αποφασίσετε πως ονομάζεται η φιλαρμονική που τόσο ένθερμα υποστηρίζετε...Την μία την αποκαλείτε "φιλαρμονική του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών"και την άλλη τη βαφτίζετε "φιλαρμονική Γιαννιτσών " και σαν να μην αρκεί αυτό, ξεπέσατε στο σημείο να σφετερίζεστε την ονομασία της και να παρουσιάζεστε ως Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας...
      Το κακό με εσάς είναι πως τόσα χρόνια δεν ήσασταν ικανοί και άξιοι να παρουσιάσετε τίποτα....και κατηγορείτε αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους γιατί απλά σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν κάνει σχεδόν τα πάντα...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
      Κι έτσι για να σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ.. αν και το γνωρίζετε και το αποκρύπτετε εντέχνως...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ στο Αλεξάνδρειο δημοτικό ωδείο και διδάσκει στα τμήματα αυτα...Πως γίνεται εσείς να μην είστε εγγεγραμμένοι σε κάποιο από από αυτά τα τμήματα κύριε??????Και μάλιστα το εν λόγω τμήμα Χάλκινων πνευστών συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αλεξάνδρειου δημοτικού ωδείου στην εξέδρα της Παραμυθούπολης...
      Και αναφορικά με το θέμα του αν έχουν ταλέντο τα παιδιά αυτά, είστε ο τελευταίος και πλέον αναρμόδιος να το κρίνει..

      Διαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΕ ΚΑΠΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΙΜΗΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Δ. ΔΙΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη φίλε μου, με όλο το θάρρος δεν κατάφερα να βγάλω νόημα απ' τα γραφόμενά σου... μήπως να μας βοηθούσες λίγο παραπάνω... όχι τίποτε άλλο... για να δούμε αν συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    2. Είστε ένας άγνωστος που πετάγεστε από το πουθενά μόνο και μόνο για να έκφραση την γνώμη σας και να πείτε πράγματα που δεν ισχύουν γιατί πολύ άπλα είστε ένας άσχετος.Για να ξέρετε λοιπόν κύριε η φιλαρμονική Γιαννιτσών δεν έχει βγει δυο φόρες στην πόλη υπάρχει και το πρόγραμμα που της δίνουνε από το δημαρχείο για το που και πότε θα παίξει,διαβάστε το πρώτα και μετά πείτε μου για το πόσες φόρες βγαίνει να παίξει θα καταλάβετε πως είπατε χαζομάρα διότι η φιλαρμονική των Γιαννιτσών είναι αυτή που έχει επιλέξει ο δήμαρχος ως επίσημη του.Όσο για το ότι τα παιδιά της φιλαρμονικής των Γιαννιτσών έχουν συνηθίσει στην ζεστασιά δεν ισχύει κύριε άσχετε διότι δεν παίζουν μόνο στο δημαρχείο έχουν και άλλες εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.Τέλος κύριε για να ξέρετε αυτοί που βγαίνουν και παίζουν στους δρόμους χωρίς να υπάρχει κάποια εκδήλωση που τους έχει αναθέσει ο δήμος,έτσι για το κέφι ονομάζονται αλλιώς και γύφτοι αλλά εκείνοι ζητάν και χρήματα ελπίζω τουλάχιστον η φιλαρμονική Δήμου Πέλλας΄΄ να μην έχει πέσει σε τέτοιο επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. aaaaaxxxxxaxaxaxaaaxxxxaaaaaxxxaxaxaxaxax

      Διαγραφή
  4. ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή