Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Καρασμάνης: «Ξεκινά η κατασκευή του Νέου Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας»




Ένα αίτημα πολλών ετών για ολόκληρο τον Νομό μας και ειδικότερα για την πόλη και τους κατοίκους της ΄Εδεσσας, για το οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης είχε αναλωθεί σε συνεχείς παρεμβάσεις με τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, επιτέλους ικανοποιείται (τελευταίο του δελτίο για το ίδιο θέμα 20/02/2014).
       Αφορά το Νέο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας, για το οποίο η απόφαση υλοποίησής του υπογράφηκε χθες από τους Υπουργούς Πολιτισμού – Αθλητισμού Γιάννη Αδριανό και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

       Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Υπουργός από τον Γιάννη Αδριανό και, όπως προκύπτει από το αναλυτικό τεχνικό δελτίο, σε πρώτο στάδιο θα κατασκευαστεί ο αγωνιστικός χώρος και ο στίβος του γηπέδου προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ και θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Έδεσσας και φορέα  χρηματοδότησης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η απόφαση αναμένεται να αναρτηθεί εντός των προσεχών ημερών στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
          Υπενθυμίζεται ότι το σημαντικότατο αυτό έργο, θα κατασκευαστεί στη θέση «Τσαϊρ Πασά», έξω από την Έδεσσα όπου έχουν ήδη απαλλοτριωθεί 75 στρέμματα και τα οφέλη από την κατασκευή του θα είναι πολλαπλά, καθώς:
       Θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό την πόλη κυκλοφοριακά, χωροταξικά και περιβαλλοντικά.
       Θα αποδώσει στους κατοίκους ελεύθερα τα 37 στρέμματα που καταλαμβάνει το παλαιό στάδιο.
       Θα δώσει μεγάλη ανάσα στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα που ασφυκτιά.
       Με τη διάνοιξη ευχερών προσβάσεων σε τουριστικά αξιοθέατα – όπως οι περίφημοι καταρράκτες – θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων και ανάλογη τόνωση της τοπικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου