Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Θα ασκηθούν πιέσεις στους βουλευτές



"Συναγερμό" σήμανε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας το κόμμα να είναι σε πολιτική ετοιμότητα, καθώς εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα ασκηθούν πιέσεις σε βουλευτές και θα επικρατήσει κλίμα τρομοκράτησης από την πλευρά της κυβέρνησης για να εκβιάσει την ψήφο τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκλεισε την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές από τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής. "Ο Σαμαράς κινήθηκε εξ ανάγκης. Η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής είναι τελικά μια θετική εξέλιξη που έγινε κάτω από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας και των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "οι επόμενες ημέρες έως τις 29 Δεκεμβρίου θα είναι ημέρες κρίσιμες και δύσκολες" και σημείωσε πως "είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς τους βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες".
"Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αντίστασης του λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης. Το επόμενο διάστημα χρειάζεται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα", δήλωσε και πρότεινε να τεθεί η Πολιτική Γραμματεία σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου -όπως είπε- "να εκτιμούμε καθημερινά την κατάσταση και να παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί".
Στο μεταξύ, στελέχη της Κουμουνδούρου, απαντώντας στα πυρά που εκτόξευσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της εκδήλωσης της ΕΣΕΕ, έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και επιστρατεύει ό,τι πιο κινδυνολογικό υπάρχει, εκτιμώντας μάλιστα πως αυτό είναι μόνον η αρχή.
megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου