Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μοσκοβισί: Κρίμα να βρεθείτε αντιμέτωποι με Grexit



«Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει» δήλωσε τη Δευτέρα ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, παρουσία και του Γκίκα Χαρδούβελη.Σημείωσε πως ήλθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές «την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και την προληπτική γραμμή» που θα προστατεύει τη χώρα μας κατά το πρώτο
μετα-μνημονιακό έτος, το 2015.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός της έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα και έχουν υποστεί πολλές θυσίες», τόνισε

Ο κ. Μοσκοβισί δεν θέλησε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με την προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά του αυτό το θέμα.

O Πιερ Μοσκοβισί, που έφτασε το μεσημέρι στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη σε κράτος της ΕΕ από την ανάληψη των καθηκόντων του, στη συνέχεια του προγράμματός του θα συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και θα ακολουθήσει συνάντησή του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

Την Τρίτη, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας Κ. Σκρέκα και Ι. Βρούτση, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ι. Στουρνάρα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Αθήνα.

ΣΥΡΙΖΑ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε το εξής:

Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στην Süddeutsche Zeitung “Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη”, ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου