Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Moody’s: Aρνητικό πιστωτικό γεγονός οι εκλογές – Έμμεση προειδοποίηση για υποβάθμιση



Με υποβάθμιση απειλεί εμμέσως την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s σε περίπτωση που προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας τες ως αρνητικό πιστωτικό (credit negative) γεγονός, που θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου. 
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα εξηγεί η Moody’s. 

O οίκος εκτιμά δε ότι η εξεύρεση 25 επιπλέον βουλευτών από τους ανεξάρτητους, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι μια δύσκολη "άσκηση".
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνει ότι μια συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο θα είναι πολύ πιο αβέβαιη εάν προκληθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, δεδομένης της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της αντίθεσής του σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας που πιθανόν να συνοδεύουν μια νέα συμφωνία. 
Σύμφωνα πάντα με τη Moody’s, οι πολιτικές εξελίξεις μειώνουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θέτουν ρίσκα χρηματοδότησης και ρευστότητας, δεδομένης της εκτίμησης για χρηματοδοτικές ανάγκες πλέον των 20 δισ. ευρώ το 2015. 
Πηγή: skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου