Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ελληνας που συνεχίζει να βγάζει λεφτά από τον...Michael Jackson



Ο Μανώλης Ξανθογεώργης, αν και πολύ νέος, μόλις 31 ετών, κατάφερε να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα και να χειρίζεται το account του Μάικλ Τζάκσον και πολλών ακόμα αστέρων.
«Μέχρι και τα 16, νόμιζα πως θα ασχοληθώ με τη μουσική, καθότι πιανίστας, αλλά παρασυρόμενος από τα κοινωνικά στάνταρντ «πρέπει να γίνεις γιατρός ή μηχανικός υπολογιστών», τα παράτησα για να «σοβαρευτώ» και να περάσω στο Πανεπιστήμιο». Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης. Τέλειωσε το τμήμα «Πληροφορικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετέπειτα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες».

Νεκρός 67χρονος από τροχαίο στην Έδεσσα



Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού ΈδεσσαςΘεσσαλονίκης, όταν ένα ΙΧ φορτηγό συγρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα, το ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 67χρονος συγρκούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 42χρονη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου και τον ελαφρύ τραυματισμό της 42χρονης οδηγού. 

ΣΟΚ στο σώμα των αστυνομικών της Βέροιας από την βουτιά στο κενό περιπολικού



Από θαύμα δεν θρηνεί δύο θύματα σήμερα η αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr το ατύχημα συνέβη μεταξύ των ωρών 5 με 6 το πρωί στην πόλη της Βέροιας, όταν περιπολικό του τοπικού τμήματος με δύο αστυνομικούς κινούνταν πάνω σε γέφυρα  με χαμηλή ταχύτητα, όμως το
καταπονημένο από τα πολλά χιλιόμετρα και την έλλειψη συντήρησης αστυνομικό όχημα, δεν φαίνεται να "υπάκουσε" στην εντολή του ... τιμονιού.
Αντί για ελαφριά στροφή, το περιπολικό συνέχισε την ευθεία πορεία με αποτέλεσμα να
"καταποντιστεί" στα νερά ενός χείμμαρου από ύψος 10 μέτρων!

Τηλεοπτική συνέντευξη του Γιάννη Σηφάκη, υποψήφιου Δημάρχου Αλμωπίας



Καταιγιστική συνέντευξη του Γιάννη  Σηφάκη.  Μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν αυτόν και τους συνεργάτες του να ιδρύσουν νέα ευρεία δημοτική κίνηση, την ανεξαρτησία της κίνησης, το πρόγραμμα της, την αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αλμωπίας, την άποψη του για την σημερινή δημοτική αρχή. Ζήτησε οι πολίτες της Αλμωπίας να διεκδικήσουν αλλαγή της πολιτικής για την τοπική αυτοδιοίκηση και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στον Δήμο Αλμωπίας των τελευταίων 15-20 ετών.

Από την Αξό ξεκινάει τις επαφές της με τους Δημότες της Πέλλας η ΑΝ.Α.Σ.Α.


Η Αξός είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο προς τις εκλογές για την ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας και τον επικεφαλή της Σταυρίδη Γιάννη όπου παρουσία στελεχών τις κίνησης θα έχει τις πρώτες επαφές με δημότες τις Πέλλας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΝ.Α.Σ.Α.

«Η αυτόνομη δημοτική κίνηση ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας ξεκινά εξορμήσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια του δήμου Πέλλας, με σκοπό να ΑΚΟΥΣΕΙ τους δημότες και να δημιουργήσει ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, μέσα από ανοιχτή συζήτηση.

Ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή για τον Θέμο του ΟΛΑ.



Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που βάζει εκ νέου στο «κάδρο» την κατηγορία της φοροδιαφυγής.Τον Νοέμβριο του 2013, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, εισηγήθηκε με πρότασή του να κηρυχτεί ως απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του (για φοροδιαφυγή) με το σκεπτικό ότι δεν μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ οι δυσμενέστερες διατάξεις του σχετικού νόμου.

Οι αγρότες της Πέλλας με τα αγροτικά τους τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.



Συνεχίζονται στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι διαβουλεύσεις για τη μορφή που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις αγροτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις φορολογικές αλλαγές, την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων και ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής και ρύθμιση χρεών.Μηχανοκίνητη πορεία με τα αγροτικά αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αγρότε

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 33χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις



Συνελήφθη χθες (14.02.2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 33 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, σε αστυνομικό έλεγχο του 33χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (1) έτους και (1) μηνός και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (33) μηνών για κλοπή και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Λαός, και…άλυτος ο «Γόρδιος Δεσμός»



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΑ τα είπαμε για τους πολιτικούς. Και δεν απόμεινε κάτι καλό και θετικό να τους πιστώσουμε, πέραν του ότι είναι λειτουργοί του κοινοβουλευτισμού. Θυμηθήκαμε τους παλιούς του…μπαλκονιού και τους σημερινούς των…διοδίων. Απάλλαξαν εαυτούς απ’ τα διόδια, μας τα φόρτωσαν χωρίς να διακρίνουν τα στίγματα ανηθικότητας στο γιακάς τους και πάμε παρακάτω.
ΣΤΗ στρατιά των φωνακλάδων της βάσης. Ανάμεσά τους και έντιμοι που δίνουν έδωσαν τη μάχη να σταθούν όρθιοι στη λαίλαπα της ανηθικότητας και την έχασαν.

Δάσκαλος- τέρας κατηγορείται για το βιασμό 12 μαθητριών.



Συγκλονίζει την Ισπανία το σκάνδαλο με τον δάσκαλο- τέρας στη Μαδρίτη, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ή τη σεξουαλική κακοποίηση 12 μαθητριών του.
Τα θύματά του ήταν ηλικίας από 12 έως και 17 ετών. Από αυτές, ένα κορίτσι είχε υποστεί βιασμό ή σεξουαλική παρενόχληση, άλλη ασέλγεια και άλλες δέκα σεξουαλική κακοποίηση σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Ο 51χρονος δάσκαλος συνελήφθη στο Βαλδελούθ Αγουστίνος, ένα θρησκευτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο λειτουργεί με κρατική

Την Τετάρτη οι αγρότες στην Αθήνα



Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα οι αγρότες οι οποίοι διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο απαντώντας στη κυβέρνηση, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Την παραπάνω απόφαση-πρόταση έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στον

Σας ήρθε μήνυμα στο κινητό από το 69******62; Mην απαντήσετε θα το μετανιώσετε!



Ο "Σάκης" που μοιράζει παντού τον αριθμό σας!
Συνεχίζεται η παράνομη δραστηριότητα του κινητού 6946564862 από το οποίο λαμβάνουν καθημερινά τυχαία συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, μηνύματα, όπως “Σε είδα το Σάββατο στην καφετέρια. Ο Σάκης μου έδωσε το κινητό σου” ή “Μόλις χώρισα με την Τζένη”, “Καλησπέρα Καίτη μου, τι κάνεις” κλπ.

Τι πρέπει να κάνετε για να θεωρείστε «συνεργάσιμος δανειολήπτης»



Πότε ένας οφειλέτης θεωρείται συνεργαζόμενος με τον δανειστή, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Αναλυτικά οι όροι
Η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τον ορισμό του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» συζητήθηκε στη σημερινή πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που συστήθηκε με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε εφαρμογή του νόμου 4224/2013.

Κατασχέθηκαν 1.000 τόνοι νοθευμένων τροφίμων



Από σαλιγκάρια και ελαιόλαδο μέχρι ουίσκι και σοκολάτες, οι ευρωπαϊκές αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν μέσα σε δύο μήνες περισσότερους από χίλιους τόνους νοθευμένων τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο.
«Περισσότεροι από 1.200 τόνοι νοθευμένων ή κακής ποιότητας τροφίμων καθώς και 430.000 λίτρα ποτών και αναψυκτικών κατασχέθηκαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Europol, η οποία εδρεύει στη Χάγη.

Η επιχείρηση «Όψον 3, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Ιντερπόλ το διάστημα Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, είχε ως στόχο τα δίκτυα νόθευσης τροφίμων σε 33 χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.

18 άνθρωποι φωτογραφίζονται με τους σκύλους τους για τελευταία φορά




Πρόκειται για το πρότζεκτ της φωτογράφου Sarah Beth με τίτλο «Joy Sessions». Ιδιοκτήτες σκύλων βγάζουν μαζί τους την τελευταία φωτογραφία. Τα σκυλιά των φωτογραφιών είναι είτε άρρωστα από κάποια ανίατη ασθένεια είτε πολύ μεγάλα σε ηλικία. Τα περισσότερα από αυτά πέθαναν μετά από λίγες εβδομάδες.
Ο τίτλος του πρότζεκτ δεν είναι τυχαίος. Joy ονομαζόταν ένα μαύρο λαμπραντόρ που βοηθούσε μια άρρωστη γυναίκα την οποία γνώριζε η φωτογράφος. «Ο Joy στάθηκε βράχος δίπλα της και της έσωσε την ζωή περισσότερο από μια φορά» λέει η Sarah Beth.  

Σεμινάριο ενημέρωσης για μέλλουσες μητέρες από το Κ.Π. "Όραμα"



Tο Κ.Π. “Όραμα” διοργανώνει σε συνεργασία με ομάδα εθελοντριών μαιών  σεμινάριο ενημέρωσης και συμβουλευτικής στήριξης για μέλλουσες μητέρες (εγκυμονούσες).

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις 1,5 ώρας.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:

Tα “δέματα του φοιτητή” προκαλούν χαμό στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.



Τα τάπερ της μαμάς πάνε κι έρχονται και προκαλούν χαμό στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα!
Όπως και να το κάνεις το φαγητό της μανούλας, είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει ποτέ. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φοιτητές, που δεν απαρνιούνται ούτε στη φοιτητική τους ζωή, το καλό σπιτικό φαγητό. Τα περισσότερα δέματα είναι δέματα με φαγητό και μάλιστα ζεστό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, που προορίζονται για τις εβδομαδιαίες ανάγκες των φοιτητών σε φαγητό.

Ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως πρέπει να φορολογηθούμε κι άλλο...



Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκη, που τυγχάνει να είναι και εις εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, κατά τη χθεσινή εκδήλωση του site tvxs ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας».Ο βουλευτής δήλωσε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά των εσόδων από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μάλιστα αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα έκανε ειδική

Αγρότες απέκλεισαν το Οδικό Δίκτυο της Πέλλας για μία ώρα



      Σε κλείσιμο, για μία ώρα από τις 5 - 6 μ.μ. το απόγευμα της Παρασκευής 14/2, του οδικού δικτύου του Νομού προχώρησαν οι αγρότες της Πέλλας σε συντονισμό και των  6 μπλόκων του Νομού.
      Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Συλλόγων Ν.Πέλλας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονο κλείσιμο στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μεσημερίου & Πλευρώματος, σαν μια ακόμη κίνηση αντίδρασης της αγροτιάς στον επιχειρούμενο αφανισμό της με τα αντιαγροτικά μέτρα & τις αντιαγροτικές πολιτικές.
      Στα μπλόκα και στο κλείσιμο των δρόμων βρέθηκαν όχι μόνο οι αγρότες των μπλόκων, αλλά και μέλη των οικογενειών τους με μαζική παρουσία γυναικών & παιδιών των αγωνιζόμενων αγροτών.

Οι 22 παγίδες που πρέπει να προσέξετε στις φορολογικές δηλώσεις



Ανατροπές στη φορολογία περιέχει η φορολογική δήλωση για το 2014, που θα υποβληθεί απο τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το νέο έντυπο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, "κρύβει" 22 παγίδες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Ημερησίας, καταργούνται 12 κωδικοί-κλειδιά που αφορούν τις αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κ.α που πλέον δεν θα δηλώνονται αφού δεν αναγνωρίζονται απο την εφορία

Χρωστούσαν 10 δισ. ευρώ οι 3.072 πολίτες που συνελήφθησαν το 2013



Το εντυπωσιακό ποσό των 10 δισ. ευρώ χρωστούν οι 3.072 πολίτες που συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε για το 2013 η ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια στιγμή, καταγράφεται σημαντική μείωση στα ποσοστά της λεγόμενης «βαριάς εγκληματικότητας» αλλά αύξηση στις υποθέσεις - εξιχνιάσεις επαιτείας, λαθρεμπορίου, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, στη κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και στις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Οι 5 προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ο δανειολήπτης για να ρυθμίσει το δάνειό του



Οι πέντε προυποθέσεις που θα πρέπει να έχει ένας οφειλέτης για να ρυθμίσει το δάνειό του επικαιροποιήθηκαν στη σημερινή πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στο υπουργείο Ανάπτυξης, για τον ορισμό του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο συμβούλιο, ένας οφειλέτης είναι συνεργαζόμενος με το δανειστή όταν: α) Είναι διαθέσιμος σε επικοινωνία με τον δανειστή, παρέχει πλήρη και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας προς τον δανειστή (αριθμούς

15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).
250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 15/2



Δεν ξέρεις ποτέ πόσο δυνατός είσαι, αν δεν έρθει ένα εμπόδιο για να χρησιμοποιήσεις την δύναμη αυτή.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 15 Φεβρουαρίου



Γιορτάζουν: Ευσέβιος, Ευσεβία. 
Γεγονότα
399 π.Χ: Ο φιλόσοφος Σωκράτης καταδικάζεται να πιει το κώνειο, επειδή «εισήγαγε καινά δαιμόνια» στην Αθηναίων Πολιτεία.
360: Εγκαινιάζεται ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Στην τελετή μιλούν ο Ιωάννης Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός.
1854: Αποκλεισμός του Πειραιά από τους αγγλογάλλους και αργότερα κατοχή της Αθήνας και του Πειραιά, λόγω της επιμονής του βασιλιά Όθωνα να αναλάβει εκστρατεία για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. Ο αποκλεισμός θα λήξει στις 15 Φεβρουαρίου του 1857...

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Sextasy: Τι είναι η νέα θανατηφόρα μόδα.



Η νέα άκρως επικίνδυνη μόδα που σαρώνει σε Αυστραλία και ΗΠΑ ονομάζεται sextasy και δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ταυτόχρονη λήψη χαπιών γιάγκρα και έκσταση. Οι συνέπείες αυτής της μόδας, όπως προειδοποιούν οι γιατροί είναι όχι απλά καταστροφικές αλλά θανατηφόρες.Συμφωνα με τη Daily Mail 30ρηδες για να νιώσουν τη μέγιστη απόλαυση λαμβάνουν μαζί έκσταση και βιάγκρα. κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει το επονομαζόμενο

Τρόπο να προβλέψουν το προσδόκιμο ζωής βρήκαν επιστήμονες



Επιστήμονες από την Κίνα βρήκαν τρόπο να προβλέπουν με ακρίβεια το προσδόκιμο ζωής, εξετάζοντας τις «εκρήξεις» δραστηριότητας βαθιά μέσα στα κύτταρα.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Nature», διαπίστωσαν ότι το κλειδί είναι η δραστηριότητα στα μιτοχόνδρια - τις δομές του κυττάρων που αποτελούν τα «εργοστάσια» παραγωγής ενέργειας σε φυτά, ζώα και ανθρώπους.

Όσο πιο γρήγορη είναι, σύμφωνα με τα Νέα,  η δραστηριότητα στα μιτοχόνδρια λίγο μετά την ενηλικίωση, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια της ζωής, γράφουν.

Σε δημοπρασία βγαίνει το πιο σπάνιο γραμματόσημο το κόσμου



Το σπανιότερο και διασημότερο γραμματόσημο του κόσμου, το επονομαζόμενο One-Cent Magenta (Πορφυρό του ενός σεντ) της πρώην βρετανικής αποικίας της Γουιάνας, θα βγει σε δημοπρασία την 17η Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και η τιμή του ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το γραμματόσημο εκδόθηκε το 1856 και σε όλον τον κόσμο υπάρχει πλέον μόνο ένα. "Και τις τρεις φορές που βγήκε σε δημοπρασία κατέγραψε νέο ρεκόρ", υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's που το χαρακτηρίζει "μαγικό αντικείμενο" λόγω της σπανιότητάς του και της απίστευτης ιστορίας του.

Λάθη γονέων: Πώς βλάπτετε ψυχολογικά το παιδί



Όλοι οι γονείς συμφωνούν πως τα παιδιά είναι πηγή ευτυχίας. Και όλοι παραδέχονται πως το μόνο που εύχονται και επιδιώκουν για τα παιδιά τους είναι επιτυχία, αγάπη και χαρά. Ωστόσο, κάποιες φορές οι στόχοι αυτοί δεν επιτυγχάνονται, γιατί τα παιδιά δεν εισπράττουν, κατά την ανατροφή τους, θεμελιώδη στοιχεία που θα τα κάνουν πειθαρχημένους, ώριμους και ενεργούς ενήλικες

Μερικά απο τα ωραιότερα λόγια που γράφτηκαν ποτέ για την αγάπη...



Αν ψάχνεις την κατάλληλη φράση, ατάκα για να κερδίσεις "πόντους" στην πρώτη συνάντηση με το 'πρόσωπο' και έχεις στερέψει απο ιδέες, δεν έχεις παρά να δανειστείς, ατάκες που έχουν κάνει πολλές καρδιές να ...χτυπήσουν δυνατά!Μπορεί σήμερα τα λευκώματα να είναι ντεμοντέ, όμως ο έρωτας δεν είναι. Για την ακρίβεια ο έρωτας δεν έφυγε ποτέ απ' τη μόδα.Αυτά λοιπόν είναι κάποια απ τα ομορφότερα λόγια που έχουν πει για τον έρωτα και την αγάπη:

Τα απίστευτα ιατρικά λάθη που έγιναν σε χειρουργεία ελληνικών νοσοκομείων [λίστα]



Ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, μετά την απόφαση για εγκατάσταση συστήματος φραγής του σήματος των κινητών τηλεφώνων στις χειρουργικές αίθουσες, έφερε ξανά στην επιφάνεια απίστευτα ιατρικά λάθη που έχουν γίνει σε νοσοκομεία στην Ελλάδα.
Εξι χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει το Εθνος, στα οποία περιλαμβάνονται από αδράνεια ιατρών, αδιανόητα λάθος ιατρικές εκτιμήσεις, μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος

Γερμανία: Υπουργός και βουλευτής εμπλέκονται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας



Ο σοσιαλδημοκράτης Σεμπάστιαν Εντάτι φέρεται πως είχε στους υπολογιστές του υλικό – Ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής λέγεται πως είχε ειδοποιήσει τον επικεφαλής του κόμματος
Σκάνδαλο μεγατόνων αναστατώνει τη Γερμανία, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο σοσιαλδημοκράτης Σεμπάστιαν Εντάτι και ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής, Χανς – Πέτερ Φρίντριχ, εμπλέκονται σε υπόθεση κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Την περασμένη εβδομάδα ο Εντάτι, παρότι ισχυριζόταν ότι οι φήμες είναι αναληθείς,

Πέντε τροφές που καταναλώνουμε εντελώς λάθος!



Ο τρόπος που κόβουμε ή μαγειρεύουμε ένα φρούτο ή ένα λαχανικό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά της θρεπτική του αξία. Δείτε πώς πρέπει να προετοιμάζουμε τα λαχανικά, τις φράουλες, το κρασί, τις τομάτες και τα κατεψυγμένα προϊόντα ώστε να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά τους.
1. Λαχανικά – Στον ατμό και όχι βραστά
Το μαγείρεμα στον ατμό βοηθά ώστε το μπρόκολο να διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά που

Υπέρ της ευθανασίας παιδιών ψήφισε το Βέλγιο



Με 86 ψήφους υπέρ, 44 κατά και 12 αποχές πέρασε το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ευθανασία αρρώστων παιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας.Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το BBC το κοινοβούλιο του Βελγίου ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της ευθανασίας αρρώστων παιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας και συνεπώς, μετά την υπογραφή του νόμου από τον βασιλιά, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα αποσύρει το ηλικιακό όριο από αυτή τη διαδικασία.Να σημειωθεί ότι η ευθανασία είναι πιθανό να ζητηθεί για βαριά άρρωστα παιδιά

Σοκ με τις ανήλικες που κάπνισαν κρακ!

Νέο περιστατικό κατάχρησης ουσιών από ανηλίκους, οι οποίοι γλίτωσαν τη ζωή τους την τελευταία στιγμή, συγκλονίζει την Κρήτη. Μετά την είδηση ότι 14χρονος κατέληξε στην Εντατική από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε σχολείο, μία ακόμα περίπτωση, αυτή τη φορά με «πρωταγωνίστριες» δύο μαθήτριες, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.
 Οπως έγινε γνωστό, οι δύο φίλες (14 και 13 ετών) έπεσαν σε κώμα όταν νεαροί τούς έδωσαν

Πόσα χρήματα ξόδεψαν το 2013 οι Ελληνες για να αγοράσουν tablets.



Διπλασιάστηκαν οι αγορές tablets στη χώρα μας παρά την κρίση. Οι Έλληνες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, κόβουν ό,τι δεν θεωρούν απαραίτητο αλλά σε αυτά δεν συγκαταλέγουν τις ταμπλέτες!
Μόνο το 2013 στις αγορές ηλεκτρονικών tablets δαπάνησαν 93.000.000 ευρώ, το διπλάσιο ποσό από το 2012 ενώ εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις των εταιρειών τεχνολογίας, έως το

Γιαννιτσά: 33χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει γεωργικά μηχανήματα αλλά συνελήφθη



Συνελήφθη σήμερα (14.02.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 33 ετών, για απόπειρα κλοπής γεωργικών εργαλείων από αγροτεμάχιο.
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, ο προαναφερόμενος αποπειράθηκε να αφαιρέσει γεωργικά εργαλεία από αγροτεμάχιο 59χρονου ημεδαπού, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον 59χρονο και αφού επιβιβάστηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο τράπηκε σε φυγή .
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος επιβαίνοντας στο ανωτέρω όχημα και συνελήφθη.

Το ΠΑΜΕ ΟΤΑ για σχολικούς φύλακες



Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων (13 και 14/2/2014).            Με την αυτοκινητοπομπή τους από την Αλεξανδρούπολη ως την Αθήνα δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στις απολύσεις, τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πιο ευτυχισμένοι οι γονείς που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους



Οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους πάνω από τον εαυτό τους είναι πιο ευτυχισμένοι απ’ ό,τι εκείνοι που έχουν τον εαυτό τους προτεραιότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Το εύρημα αντικρούει τον μύθο ότι οι γονείς που κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους, το «πληρώνουν» με την δική τους ευτυχία, λένε οι ολλανδοί ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη.Η δρ Κλαιρ Άστον-Τζέιμς, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο VU του Άμστερνταμ, και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν ότι οι γονείς, εστιάζοντας στο μέγιστο

Φούμαρα το «Πλεόνασμα Σαμαρά»



του Γιώργου Δελαστίκ
Ωμή, ξερή η δήλωση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, του Γερμανού Βάλτερ Ραντερμάχερ: «Εμείς δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Σαμαράς»! Πολιτική «εκτέλεση» εν ψυχρώ!Ο γενικός διευθυντής της Eurostat δεν αρκείται σε αυτό, στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung του Μονάχου. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συλλογή των στοιχείων από την υπηρεσία του για όλες τις χώρες της EE, «όλοι οι άλλοι αριθμοί που

Διπλός φόρος σε μισθωτούς με ακίνητα!



Στην τσιμπίδα της αυξημένης προκαταβολής φόρου 55% θα πέσουν χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί στην περίπτωση που διαθέτουν εισόδημα έστω και ένα ευρώ από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο φόρος είναι ένας και εφόσον αυτός προκύπτει από δύο ή περισσότερες πηγές (δηλαδή, μισθωτές υπηρεσίες εισοδήματα και από ακίνητα ή ελευθέριο επάγγελμα) η προκαταβολή φόρου 55% θα υπολογίζεται επί του συνολικού φόρου. Αυτό σημαίνει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι που

Πιερικός Αρχέλαος – Εδεσσαΐκός 71-46



Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν, ο Πανεδεσσαϊκός αγωνίστηκε φιλότιμα παρά τις σημαντικές του ελλείψεις απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο ο οποίος φέτος με μπροστάρη τον εκπληκτικό ύψους 2,16 Τσαλμπούρη Γεώργιο έχει βλέψεις για πανελλήνια διάκριση.
Η γηπεδούχος ομάδα στηρίχτηκε στην πιεστική της άμυνα σε όλο το γήπεδο την οποία ο Πανεδεσσαϊκός "έσπασε" με επιτυχία τις περισσότερες φορές στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως στο β' δεκάλεπτο, με τον Κληντσάρη να μοιράζει ασίστ στους κατ' ανάγκην ψηλούς της ομάδας, καθώς και με προσωπικές προσπάθειες των παικτών του στο 1vs1, με αποτέλεσμα να είναι κοντά στο σκορ στο ημίχρονο που έληξε 37-27.

Το δήγμα του δείγματος



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ Πανεπιστήμια έχουμε και πτυχιούχους βγάζουν. Με τον «αγώνα» του έκαστος (καταλήψεις…), αλλά χωρίς αντιστάσεις για την ελληνική μας γλώσσα. (Έρχονται, οσονούπω, Γάλλοι φιλόλογοι για να διδάξουν αρχαία ελληνικά σε σχολεία και σε πανεπιστήμιά μας).
Την παρατήσαμε σε χέρια ευκαιριακών γλωσσοπλαστών και πέρα βρέχει. Καμιά «ποινή» στους «δολοφόνους», καμαρωτά στημένους στο «γυαλί».
ΕΙΝΑΙ το παρακάτω δείγμα κέντρισμα; Το βέβαιο είναι πως προσφέρεται για…διασκέδαση: 

5η Ομιλία στα Γιαννιτσά «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και ο ρόλος των γονέων»



Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 - 20:00 στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και ο ρόλος των γονέων» με ομιλήτρια την κα Χρυσάνθη Κολύβα, Υπεύθυνη Σύμβουλος Γονέων στο Κ.Π. «ΠΥΞΙΔΑ»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  23810-51174 ή να επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kporama.gr.

Ευχαριστήριο του Μορφωτικού Συλλόγου Ξιφιανής «Άγιος Δημήτριος»



Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ξιφιανής «Άγιος Δημήτριος» ευχαριστεί το δασαρχείο Αριδαίας για την προμήθεια φυτών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες δεντροφύτευσης του προαύλιου χώρου του Συλλόγου μας καθώς και της κοινότητας.