Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι 50 πιο viral απορίες...ever!!!



Οι 50 πιο viral απορίες
1.Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;
2. Σε ποια ακριβώς περιοχή του ουράνιου θόλου βρίσκεται το σφοντύλι;
3. Ποιος και ποτέ ενημέρωσε τον Ταρζάν ότι τον λένε έτσι;
4. Γιατί ο Donald Duck όταν βγαίνει από το μπάνιο φοράει πετσέτα ενώ κυκλοφορεί τις υπόλοιπες ώρες χωρίς παντελόνι;
5. Τι σκατά σημαίνει επιτέλους Ζαβαρακατρανέμια;

Το τέστ του χασμουρητού.Δείτε τις φωτογραφίες και προσπαθήστε να μην χασμουρηθείτε.



Το φαινόμενο του μεταδοτικού χασμουρητού έχει συνδεθεί με τηνηλικία. Οι νέοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο να «πιάσουν» το χασμουρητό ενός άλλου ατόμου από τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες με έδρα τις ΗΠΑ.Οι επιστήμονες-η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό PLoS One-, ζήτησαν από 328 υγιείς συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ένα βίντεο τριών λεπτών βλέποντας άλλους να χασμουριούνται. Τους ζητήθηκε στη συνέχεια να πατούν ένα κουμπί κάθε φορά που

Γιατί το Facebook αρχίζει να ζητά τα τηλέφωνά μας και τις σκαναρισμένες ταυτότητές μας;



O Παναγιώτης Μουζάκης (Σύμβουλος Επικοινωνίας & Ψηφιακής Ανάπτυξης στην Τhe ArtVertise Team και Υπεύθυνος Έρευνας της i-Dialogue) ετοιμάζει, με την συνδρομή του διακεκριμένου Big Data Scientist Κώστα Περήφανου, μία μελέτη σε θέματα Ασφάλειας Προσωπικών Δεδομένων.Έδωσε στο LIFO.gr μια πρώτη γεύση:Με νόμιμους τρόπους αλλά άγνωστες προθέσεις, γνωστές και άγνωστες Εταιρείες μας αποσπούν όλο και περισσότερα προσωπικά στοιχεία, ενώ κάποιες μας ζητούν και έγκριση για την εγκατάσταση -ελεγχόμενων

Το «Ναυάγιο» η καλύτερη παραλία του κόσμου, σύμφωνα με την Huffingtonpost



Έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον όμορφες παραλίες όχι μόνο του Ιονίου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και αυτή τη φορά το διάφανο χρώμα των νερών της και το ναυάγιο, που τη χαρακτηρίζει κάνει το γύρο του κόσμου και αφήνει τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.«Σκέφτεστε “σιγά ακόμα ακόμα μια όμορφη παραλία’, αλλά κοιτάξτε καλύτερα», γράφει σε δημοσίευμά της η Ηuffingtonpost, η οποία χαρακτηρίζει την παραλία του ναυαγίου στο νησί της Ζακύνθου ως την «ωραιότερη παραλία στον κόσμο».
«Ναυάγιο λέγεται η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας και αν όλοι συμφωνούμε ότι είναι ένα

Οριακό προβάδισμα μισής μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ-7% για το Ποτάμι



Οριακό προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 28,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 28% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, αναφορικά με το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών όπως καταγράφει ... το τρίτο και τελευταίο μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας που πραγματοποίησε για τον Μάρτιο η Public Issue.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,5%.

Οι δίαιτες που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ακολουθήσετε



Κάθε μέρα εμφανίζεται και μια καινούρια δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη και οριστική απώλεια βάρους. Οι δημοφιλείς δίαιτες που υπόσχονται παράλογα αποτελέσματα είναι όμως και οι πιο επικίνδυνες.

Δείτε τρεις επικίνδυνες δίαιτες που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία.

Θεσσαλονίκη: Το 2018 το φυσικό αέριο θα έχει εκτοπίσει το πετρέλαιο



Η διείσδυση του φυσικού αερίου αυξάνεται κάθε χρόνο εκτοπίζοντας το πετρέλαιο και τις άλλες μορφές ενέργειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2018 το 64% των κατοίκων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν απόψε στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, με θέμα: «Δίκαιο Ενέργειας: Υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) Νομικές, Οικονομικές, Περιβαλλοντικές, Επενδυτικές, Γεωπολιτικές Εκφάνσεις», η διείσδυση φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη το 2013 ανήλθε στο 48% του πληθυσμού και εκτιμάται ότι 670.000 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι σήμερα χρήστες του φυσικού αερίου.

Μέχρι και η…CIA ψάχνει(!;)



Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο ανταγωνισμός στο διάστημα και σε πυρηνικές κεφαλές έφεραν το επιθυμητό (για τους Αμερικανούς) αποτέλεσμα. Γονάτισαν τον αντίπαλο κι έμειναν μόνοι. Με τον πλανητάρχη τους να περιστρέφει (καθ’ υπαγόρευση) τον Πλανήτη, με το ΝΑΤΟ τους και τον ΟΗΕ, με την Ευρώπη τους, τελευταία, αμερικανοκίνητη και τηλεκατευθυνόμενη.
ΤΙ άλλο άρπαξαν οι ΗΠΑ απ’ τον πάγκο της παγκόσμιας πραμάτειας; Την ηλεκτρονική! Στο τραίνο της μονάχοι, χωρίς λαθρεπιβάτες.

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του ΒΒC για την υποβρύχια πολιτεία στην Ελαφόνησο (VIDEO)



Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας. Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.
Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί». Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια

Πτώχευσαν και πωλούνται τα Praktiker



 Προχωρημένες είναι οι συζητήσεις για την πώληση της γερμανικής μητρικής εταιρείας του ομίλου Praktiker στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν ο πιθανός αγοραστής της Praktiker Hellas είναι Αμερικανικό fund.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day, η γερμανική εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει τοποθετηθεί μετά την αίτηση πτώχευσης, επιδιώκει την πώληση περιουσιακών στοιχείων. Συνεπώς έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητας οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Το τσάι είναι καλύτερο από το νερό!



«Ένα τσάι την ημέρα κάνει τον φαρμακοποιό να πτωχεύσει» λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία. Ομάδα Βρετανών διατροφολόγων υπερθεματίζει τονίζοντας ότι τρία ή και περισσότερα φλιτζάνια του αφεψήματος αυτού ημερησίως είναι πιο ευεργετικά και από το νερό.
Η έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Εuropean Journal of Clinical Νutrition» υποστηρίζει ότι το τσάι είναι τόσο ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και το άφθονο νερό. Η ερευνητική ομάδα του Κings College του Λονδίνου με επικεφαλής την Dr Carrie Ruxton μελέτησε μεγάλο αριθμό ήδη δημοσιευμένων ερευνών για την επίδραση της

ΙΧ: Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, φόρο πολυτελούς διαβίωσης



Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα ΙΧ κατά 30%, μείωση 30% του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω, κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, αλλαγές στη χρήση των πινακίδων «ΔΟΚ» αλλά και το καθεστώς ασφάλισης στα οχήματα που έχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης αλλά και οι εμπορίες, αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ κατά την χρήση, αλλαγές στις προϋποθέσεις προμήθειας πινακίδων «Μ» από τις εφορίες, προκαταβολή

Σενάριο «αρπαγής» και προσγείωσης του Boeing



Μια ακόμη θεωρία για την εξαφάνιση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κάνει το γύρο του κόσμου της τελευταίες ώρες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς της πολιτικής αεροπορίας.Μετά τις αποκαλύψεις πηγών που βρίσκονται κοντά στις έρευνες ότι το αεροσκάφος συνέχισε να πετά προς τα νησιά Ανταμάν για πολλές ώρες μετά την εξαφάνιση του στίγματός του από τα ραντάρ, Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ενισχύεται η εκδοχή της αεροπειρατείας και ότι μάλιστα, ίσως οι πιλότοι ή οι αεροπειρατές να

Έρχεται open mall στη Θεσσαλονίκη



Φανταστείτε μία αγορά πέριξ του εμπορικού κέντρου της πόλης με εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης, σήμανση, πεζοδρομήσεις και χωρίς σκουπίδια. Μια αγορά που θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, χώρους ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Τη δημιουργία μίας τέτοιας ανοιχτής αγοράς, ενός open mall προωθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πέντε πόλεις της Ελλάδας το υπουργείο Ανάπτυξης. Την υλοποίηση και τον συντονισμό των ενεργειών για τη δημιουργία των open mall που θα αποτελούν την απάντηση στα μεγάλα κλειστά εμπορικά κέντρα θα έχουν οι οικείοι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι οποίοι θα χρηματοδοτούνται με 200.000 ευρώ.

Στις 20 Μαρτίου αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Φόρο εισοδήματος, φυσικών προσώπων, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος αλλά και φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες ή αεροσκάφη θα ενσωματώνουν τα ...
εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν στο διάστημα 20 Μαρτίου έως 30 Ιουνίου.
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης δίνονται

Ξεχάστε τα USB, έρχονται τα… Datastickies



 Κάποτε υπήρχαν οι δισκέτες, μετά ήρθαν τα CD και τα DVD. Στη συνέχεια περάσαμε στα USB και πλέον φαίνεται πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για να... τα αποχαιρετίσουμε και να περάσουν πια κι αυτά στην Ιστορία!

Η μεταφορά δεδομένων από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο γίνεται ακόμη πιο εύκολη και απλή με τη βοήθεια των Datastickies.

Ο Καρατζαφέρης μήνυσε τον "Μπουμπούκο" για …φέσια από τις εκπομπές τηλεπώλησης.



Στα δικαστήρια πρόκειται να λύσουν τις διαφορές τους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και το πάλαι ποτέ αγαπημένο του «πολιτικό παιδί» και σημερινός υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.Ο λόγος; Το γεγονός ότι  η εταιρεία του κ. Καρατζαφέρη τον Μάιο του 2013 κατέθεσε αγωγή εναντίον της επιχείρησης των αδελφών Γεωργιάδη, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εταιρεία του υπουργού Υγείας τού οφείλει χρήματα από τις εκπομπές προώθησης βιβλίων που πραγματοποιούσε στο κανάλι Τηλεάστυ.
Οφειλή 42.000 ευρώ

Γιαννιτσά.Έπιασαν 17χρονο διαρρήκτη.Συνέλαβαν και τον κλεπταποδόχο.



Συνελήφθησαν χθες (14.03.2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο άνδρες ηλικίας 17 και 45 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός επιπλέον ατόμου ηλικίας 58 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, ο 17χρονος πρώτες πρωινές ώρες

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης εγκαινίασαν το 4ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 4ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας  από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ,

Προμηθευτής αγόραζε 2,5 ευρώ το αιμοστατικό και το πουλούσε στα Νοσοκομεία..500 ευρώ! Ποιοι τα τσάκωναν;



- Ο 55χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα
- Μεταξύ των νοσοκομείων ήταν ο Ευαγγελισμός, το Θριάσειο και το Παίδων Πεντέλης
- Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο  σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φέρεται να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ
- Στο γκαράζ του σπιτιού του βρέθηκε ένα αυτοκίνητο Ferrari και το οποίο κατασχέθηκε
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της σύλληψης ενός 55χρονου πασίγνωστου επιχειρηματία και εισαγωγέα ιατρικών σκευασμάτων και παραϊατρικών υλικών σήμερα σε πολυτελές

Δεντροφύτευση από μαθητές στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών.(Φωτογραφίες)



Στο πλαίσιο της δεντροφύτευσης που οργανώνει ο Δήμος Πέλλας ,  το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και το 6ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Έδεσσας και τον Μελισσοκομικό σύλλογο Ν.Πέλλας ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄ , φύτευσαν δέντρα και διάφορα φυτά μελισσοκομικού ενδιαφέροντος στον πλατανότοπο Γιαννιτσών. Περίπου 160 μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Δασαρχείου Έδεσσας για τα είδη των φυτών και τον τρόπο φύτευσης.

Παγκόσμια πρωτιά.Η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε 249 τροποποιήσεις στο Νόμο Φορολογίας Εισοδήματος!



Ξέρετε πόσες φορές έχει τροποποιηθεί ο νόμος 2238/1994 για την φορολογία εισοδήματος; Διακόσιες σαράντα εννέα φορές με ογδόντα ένα διαφορετικούς νόμους! Ναι, σωστά διαβάσατε, 249 φορές. Δείγμα γραφής ενός κράτους που δεν σέβεται τον πολίτη.  Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η πολυπλοκότητα των νόμων επιτρέπει σε ένα σύστημα συμβούλων και ειδικών να θησαυρίζουν με την ερμηνεία τους! Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Διαβάστε τα όσα θαυμαστά συμβαίνουν στον θαυμαστό μας κόσμο.

«Προκαταβολικά» -και πριν τις ευρωεκλογές- τα οικογενειακά επιδόματα. Με εντολή Σαμαρά!

Προκαταβολικά από τον Απρίλιο θα χορηγηθούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε 695.000 δικαιούχους, πριν ακόμη εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2014.

Αυτό προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, βγαίνοντας πριν από λίγο από την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα ρύθμιση στα ακίνητα: Ποιοι ιδιοκτήτες δεν θα πληρώνουν φόρο υπεραξίας



Γλιτώνουν από το φόρο υπεραξίας οι ιδιοκτήτες που απέκτησαν ακίνητο πριν το 1994.Προς τη ρύθμιση αυτή προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών και ασφαλώς θα ισχύσει εφόσον περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και αφού πρώτα πάρει την έγκριση της τρόικα.Με τον τρόπο αυτό πάντως εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα γλιτώσουν κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου τους τους από αυτό το φοροχαράτσι.Για τα υπόλοιπα ακίνητα ο φόρος θα είναι μειωμένος καθώς θα τιμαριθμοποιείται η τιμή κτήσης

«Το ΠΑΣΟΚ πέθανε»! Ο ενταφιασμός στις ευρωεκλογές



Του Γιώργου Δελαστίκ
  Επιδημία… πολιτικού δάκου χτύπησε την «Ελιά» του Βαγγέλη Βενιζέλου εν τη γενέσει της. Ούτε το λαδάκι για το καντήλι στην ταφόπλακα του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να μαζέψει ο πρόεδρός του! «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε!» είχε σπεύσει να προαναγγείλει από το ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Κώστας Σκανδαλίδης, τσακίζοντας το ηθικό των μελών του Κινήματος, οι οποίοι έτσι προτίμησαν να τρέχουν στα καπηλειά και να μπεκροπίνουν για να ξεχάσουν το κόμμα τους παρά να τρέξουν δίπλα στον πρόεδρο τους για δενδροφύτευση!

Handelsblatt." 50 χρόνια θα μείνει η Τρόικα στην Ελλάδα"



Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την πόρτα της Κόλασης την Άνοιξη του 2010 στο Καστελόριζο. Κι αυτή η Κόλαση θα κρατήσει τουλάχιστο μισό αιώνα. Αυτή είναι η αλήθεια που μας κρύβουν οι κρατιστές Σαμαράς και Βενιζέλος αλλά αποκαλύπτει η Handelsblatt.
«Ο πιο μισητός θεσμός σήμερα στην Ευρώπη είναι η τρόικα, γράφει σε άρθρο της με τίτλο “50 χρόνια τρόικα“, η εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει: «Η τρόικα εποπτεύει τα πακέτα βοήθειας στις χώρες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ελέγχει την εφαρμογή των

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 15/3



Η καρδιά του ανθρώπου ένα κουβάρι κάμπιες! Φύσηξε, Χριστέ μου, να γίνουν πεταλούδες.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 15 Μαρτίου

Γιορτάζουν: Αγάπιος.
Γεγονότα
44: Ειδοί του Μαρτίου. Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από μία ομάδα ρωμαίων συγκλητικών.
1892: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η πιο ποθητή γυναίκα του κόσμου είναι 1.60 [εικόνες]



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του ανδρικού σάιτ askmen.com. η Αγγλίδα ηθοποιός Εμίλια Κλαρκ που υποδύεται τη δρακομάνα Ντενίρις Καλίσι είναι η πιο ποθητή γυναίκα για το 2014.
Στην ψηφοφορία πήραν μέρος περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι έφεραν στη δεύτερη θέση την ηθοποιό Αλισον Μπρι από τη σειρά «Mad Men», ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση το μοντέλο Εμιλι Ρατακόφσκι και την ηθοποιό Τζένιφερ Λόρενς αντίστοιχα.
Η 26χρονη Εμίλια Κλαρκ, που τουλάχιστον στους πρώτους κύκλους χάρισε στους τηλεθεατές

Guardian: Πώς οι Αρχαίοι Έλληνες μας έμαθαν να σκεφτόμαστε .. μαθηματικά (βίντεο)



Ένα απλό αλλά εντυπωσιακά περιγραφικό video animation που δημιούργησε το Royal Institution (Ri), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φιλοξενεί σήμερα η Guardian με θέμα το πως η Αρχαία Ελληνική σκέψη επηρέασε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα μαθηματικά. Ξεφεύγοντας από την απλή λογική των αριθμητικών πράξεων τα έθεσε ως ένα νέο πρίσμα αντίληψης και κατανόησης του κόσμου που μας

Εκπληκτικό βίντεο: Πώς έγινε μετά από διαδρομή 4.646 χλμ στην Κίνα



Ο Christoph Rehage άρχισε να περπατά στις 9 Νοεμβρίου 2007 και σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2008. Διέσχισε όλη σχεδόν την Κίνα διανύοντας 4646 χιλιόμετρα και κατέγραψε την εκπληκτική του περιπέτεια σε ένα time lapse βίντεο.
Το βίντεο, το δημιούργησε με φωτογραφίες, που λάμβανε σε διάφορα σημεία του ταξιδιού του. Σε αυτό δε βλέπουμε μόνο τα τοπία που συνάντησε, αλλά και την τεράστια αλλαγή στην εμφάνισή του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανακοίνωση σε πολυκατοικία στην Ναύπακτο για ζευγάρι που κάνει…. Θορυβώδες σεξ!



Το ζευγαράκι φαίνεται πως δεν αφήνει τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας ,οι οποίοι …

αναγκάστηκαν να συγκαλέσουν γενική συνέλευση για να...λύσουν το πρόβλημα.

Απάντηση Τζιτζικώστα σε αναφορές που έγιναν νωρίτερα για την «Αλληλεγγύη»



«Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους κάποιοι σκόπιμα επιλέγουν να υψώσουν τους τόνους του προεκλογικού αγώνα για την περιφέρειά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τους ακολουθήσουμε σε αυτή την τακτική, που έρχεται από το παρελθόν και θυμίζει τις παλαιοκομματικές επιθέσεις της δεκαετίας του ’80. Στην «Αλληλεγγύη» δεν γυρίζουμε πίσω, κοιτάμε μόνο μπροστά.

Καθηγητές άφησαν μόνο του μαθητή Γ Λυκείου ...στην Ιταλία.



Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της 7ημερης σχολικής εκδρομής των μαθητών του 1ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κοζάνης, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, σύμφωνα με τοπικά μέσα.Μαθητής της 3ης Λυκείου τιμωρήθηκε με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων με στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στην εκδρομή, με το αιτιολογικό πως επέμενε στη συνέχιση της κατάληψης.Ο μαθητής μετέβη μόνος του στη Ρώμη προορισμό της εκδρομής για να βρει συμμαθητές και φίλους.Η διεύθυνση του σχολείου έδωσε

Οι 53 κανόνες της ουράς



Γιαγιάδες που έρχονται σε σμήνη, υπάλληλοι που κατεβάζουν ρολά για διάλειμμα, σπορτεξάκι, smartphone και τέτοια.Βιβλίο ή smartphone; Τι κάνεις με τις ύπουλες γιαγιάδες; Γιατί οπωσδήποτε ζαμπονό και σπορτεξάκι; Και, τελικά, είναι hater ή απλά κακομούτσουνοι αυτοί που φωνάζουν για την απουσία τους κράτους. Τους κανόνες της ουράς βάζουμε κυρίες και κύριοι.Να δώσεις τη θέση σου στη γιαγιά που περιμένει ακριβώς από πίσω. Με τις υπόλοιπες 50 που στέκονται ακόμα πιο πίσω, τι θα κάνεις;

Άγριο "κράξιμο" Ιωαννίδη σε Τζιτζικώστα.Πορφυρογέννητοι και κωλοτούμπες οι Αντιπεριφερειάρχες του.



 Για κωλοτούμπα Τζιτζικώστα έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.
Για «προσωπικές επιλογές» Τζιτζικώστα έκανε λόγο ο Κεδίκογλου Επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα, χωρίς να τον κατονομάζει, εξαπέλυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του «Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».
Ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για πορφυρογέννητους,

Δυσπεψία. Αντιμετωπίστε καούρες και βάρος στο στομάχι



Η δυσπεψία, εμφανίζεται συνήθως με έντονο βάρος στο στο­μάχι, πόνο ή φούσκωμα στην κοιλιά, καούρες, αίσθημα ναυτίας, τυμπανισμό (συσσώρευση αερίων στο έντερο). Συνήθως όλα αυτά τα συμπτώματα παρουσιά­ζονται μετά τα γεύματα. Μια από τις βασικές αιτίες τns δυσπεψίας είναι η ανεπαρκής παραγωγή τριών ένζυμων (αμυλάσης, πρωτεάσης και λιπάσης), που είναι απαραίτητα για τη σωστή πέψη των τρο­φών. Στη δυσπεψία επίσης συμβάλλουν και οι κακές διατροφικές συνήθειες (τηγανητά, πολύ ζεστές ή παγωμένες τροφές, οινοπνευματώδη, καρυκεύ­ματα, καφεΐνη και νικοτίνη) καθώς και η υπερβολική ή μειωμένη

Σκύδρα.Κι άλλος νεκρός σε σύγκρουση με τρένο.Εκτροχιάστηκε βαγόνι.



Πέρασμα θανάτου έγινε σιδηροδρομική διάβαση στη Σκύδρα Πέλλας, στο ύψος του Λιποχωρίου, για οδηγό ΙΧΦ αυτ/του πριν από λιγες ώρες.Το αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος συγκρούσθηκε με διερχόμενη αμαξοστοιχία της γραμμής Θεσ/νίκης - Έδεσσας, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα. Το τρένο παρέσυρε το όχημα πολλά μέτρα μακριά από την διάβαση και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του

Τα 8 λεπτά γυμναστικής που αυξάνουν την αντοχή



Η υψηλής έντασης διακοπτόμενη προπόνηση, ένα είδος γυμναστικής που αποτελείται από εναλλαγές «εκρήξεων» πάρα πολύ έντονης, σχεδόν αφόρητης άσκησης με χαλαρή προπόνηση, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια - κυρίως διότι είναι πολύ αποτελεσματική και μικρής διάρκειας, παρότι είναι εξαντλητική. Η επιστήμη όμως πίσω από την ΗΙΤ, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται, ήταν έως πρότινος ελλιπής. Αν και υπήρχαν μελέτες που είχαν δείξει ότι μπορεί να βελτιώσει την αεροβική φυσική έως δέκα φορές περισσότερο από ό,τι η κλασική προπόνηση αντοχής, οι επιστήμονες δεν ήξεραν πόσες εναλλαγές είναι οι ιδεώδεις

Ελεύθερο το ψάρεμα – Τέλος οι ερασιτεχνικές άδειες αλιείας



Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» οι ερασιτέχνες ψαράδες παίρνουν βαθιά ανάσα, αφού απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση να εκδίδουν και να ανανεώνουν, κάθε δύο χρόνια, την ατομική άδεια αλιείας τους.
Συγκεκριμένα, όπως γράφει και το dikaiologitika.gr, στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 του νομοσχεδίου προτείνονται ρυθμίσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας που έχουν ως στόχο να διευρύνουν τις δραστηριότητες που μπορούν να συνδυαστούν και να ενισχύσουν την

49χρονος δρομέας θα τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους



Μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις δρομέων που θα πάρουν μέρος στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», είναι εκείνη του 49χρονου Δημήτρη Κασκούτη, ενός ανθρώπου που πρόσφατα έκοψε το κάπνισμα και σκοπεύει να τρέξει σε τρεις διαδοχικούς Μαραθωνίους μέσα σε συνολικό διάστημα μόλις δύο εβδομάδων. Επιδίωξή του, να στείλει μήνυμα ζωής και να δείξει πόσο καλύτερη είναι η ζωή χωρίς τσιγάρο.

Αταξική και ίση μεταχείριση των διεφθαρμένων!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠΟΛΥΟΥΝ καθηγητές και καθαρίστριες! Οι πρώτοι εγκαταλείπουν τα σχολεία για την περεταίρω αμορφωσιά του μαθητόκοσμου, οι δεύτερες τα υπουργεία των βολεμένων. Δεν πέρασαν από κόσκινο οι διορισμένοι και αραχτοί σε πόστα εκεί, στα υπουργεία των υπεράριθμων, με τους εργατικούς ένα με τους κηφήνες δίπλα στην εξουσία. Ούτε έναν της βουλής «εργαζόμενο» και απ’ το παράθυρο μπασμένο απολύουν, ένα πλαστό πτυχίο δεν μας (επ)έδειξαν τραβώντας απ’ το αυτί τον αμαρτωλό κι απ’ το μανίκι τον πλαστογράφο.

Ευχαριστήρια επιστολή Λύσανδρου Αμιτζόγλου για τις εκλογές της Ε.Π.Σ. Πέλλας



Φίλες και Φίλοι
του ποδοσφαίρου της Πέλλας
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ 14 / 3/ 2014

     Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών της 12ης Μαρτίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου και του 14μελούς Δ.Σ. της Ε. Π. Σ. Πέλλας, ως υποψήφιο τακτικό μέλος για το Δ.Σ., έλαβα 23 σταυρούς, καταλαμβάνοντας την 17η θέση επί συνόλου 42 υποψηφίων, ενώ υπήρξαν και 7 σταυροί ανάμεσα στα 15 άκυρα ψηφοδέλτια.

Συγκλονιστική ανακάλυψη:Ωκεανός στα έγκατα της Γης



Ένα μικρό ακατέργαστο διαμάντι που βρέθηκε τυχαία στη ρηχή κοίτη ενός ποταμού στη δυτική Βραζιλία και το οποίο προερχόταν από τα έγκατα της Γης οδήγησε τους επιστήμονες στην εντυπωσιακή εκτίμηση ότι σε βάθος 410 έως 660 χιλιομέτρων υπάρχει μια άγνωστη μέχρι σήμερα «υγρή ζώνη» με τεράστια αποθέματα υπόγειου νερού, τα οποία μπορεί να είναι τουλάχιστον όσα όλοι μαζί οι ωκεανοί του πλανήτη, αν όχι πολύ περισσότερα!
Ο όγκος αυτός του νερού δεν ρέει, αλλά συγκρατείται εντός των ορυκτών. «Δεν είναι ένας

Η κωμωδία “Επιτρέποντες” του Μενάνδρου στο Πνευματικό Κέντρο της Κρύας Βρύσης



Το κορυφαίο έργο «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου, από το «Διάχρονο Θέατρο», παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του δήμου Πέλλας, την Τετάρτη  19 Μαρτίου 2014, στις 9:00 το βράδυ,  στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.
Ο  Μένανδρος  είναι  ο  πιο  γνωστός  εκπρόσωπος  της  νέας  αττικής  κωμωδίας.  Γεννήθηκε  στην  περιοχή  της  Κηφισιάς  έναν  αιώνα  μετά  τον  Αριστοφάνη.  “Οι  Επιτρέποντες”  είναι  μια  από  τις  πιο  αγαπημένες  κωμωδίες  του  με  θέμα  τις  κοινωνικές  ανατροπές  μέσα  από  ένα  σφάλμα  του  έρωτα.