Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εφαρμογή μιμείται την Ελληνίδα μάνα -Τσεκάρει αν γύρισες σπίτι, σημαίνει συναγερμό αν δεν απαντάς



Με βάση τη λογική, στην Ελλάδα δεν θα γνωρίσει ιδιαίτερο... σουξέ η συγκεκριμένη εφαρμογή. Γιατί να κατεβάσει κάποιος στο κινητό υπηρεσία που τσεκάρει αν είναι καλά ο χρήστης και αν γύρισε στο σπίτι; Υπάρχει η Ελληνίδα μάνα γι' αυτό. Για τους υπόλοιπους, η εφαρμογή θα βάλει στη ζωή τους τον έλεγχο που - προφανώς- τους λείπει τόσο.
Ουσιαστικά το Kitestring λειτουργεί πάνω-κάτω όπως η Ελληνίδα μάνα, ή τουλάχιστον όπως τη θέλει το στερεότυπο. Ελέγχει το πού βρίσκεται ο χρήστης και βεβαιώνει ότι είναι ασφαλής. Για να γίνει αυτό, αρχικά πρέπει να καταχωρήσει κανείς μία λίστα με επαφές σε περίπτωση

Κρόκος Κοζάνης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε



Κάνε το κρόκο Κοζάνης σύμμαχο στη καθημερινή σου διατροφή και θωράκισε την υγεία σου!Ο κρόκος Κοζάνης αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και συνάμα θρεπτικά μπαχαρικά που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια, συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα μπαχάρια, κι αυτό αποδεικνύεται από τη συνήθεια της Κλεοπάτρας να το χρησιμοποιεί στα καλλυντικά της. Μπορούμε να το συναντήσουμε είτε με την μορφή σκόνης, είτε με την μορφή νηματιδίων, ενώ πλέον αποτελεί βασικό συστατικό συσκευασμένων ειδών διατροφής, σε

Η θεωρία του καθηγητή Καλύβα από το Γιέιλ για το θέμα Μπαλτάκου….


Γράφει ο Καθηγητής Καλυβάς
“”Ο Μπαλτάκος ήταν αυτό που στην Αμερική αποκαλείται political operator ή operative. Είχε φαίνεται αναλάβει, λόγω πολιτικών καταβολών ή προσωπικής έφεσης — λίγη σημασία έχει, να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του Κασιδιάρη, ίσως και άλλων στην ΧΑ, για να τους ψαρεύει και να τους ταΐζει με διάφορες “πληροφορίες” που θα επηρέαζαν τις αποφάσεις τους. Πρόκειται για μια δύσοσμη πλευρά της πολιτικής, αλλά υπάρχει παντού και πάντα. Απλά, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη δουλειά αυτή είθισται να μην έχουν υψηλό θεσμικό ρόλο (αν

Απάντηση του Υπουργού Παιδείας στον Γιώργο Καρασμάνη για την πληρωμή των καθαριστριών στα σχολεία



Στην αναφορά που κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή στις 25/02/2014, με την οποία ζητούσε  να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να γίνει άμεσα η καταβολή όλων των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των Σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε την παρακάτω απάντηση:
…. ««Στις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4186/17-9-2013 (ΦΕΚ 193/17-9-2013) περιελήφθη τροπολογία με την οποία ρυθμίστηκε το ζήτημα της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου του προσωπικού που απασχολείται για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων για τα διδακτικά έτη 2013 – 2014 και 2014 – 2015, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας, που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις.

Το πρώτο στον κόσμο ρομποτικό κλαδευτήρι.


Το πρώτο στον κόσμο ρομποτικό κλαδευτήρι , που ονομάστηκε Wall – Ye από τον κατασκευαστή του , έφτασε στο Όρεγκον αυτή την εβδομάδα για να δώσει μια γεύση στους οινοπαραγωγούς, του τι θα μπορούσε να είναι το μέλλον της αμπελουργίας .
Το Wall – Ye , που ονομάστηκε έτσι λόγω της παράξενης ομοιότητας του με το αξιαγάπητο Wall – E από την ταινία της Pixar με το ίδιο όνομα , εφευρέθηκε από τον Christophe Millot που έκανε στους οινοποιούς μια επίδειξη σε ένα αμπελώνα στο Carlton αυτή την εβδομάδα ,

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών καλεί στην Απεργία στις 9 Απρίλη στα Γιαννιτσά



H Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών , μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί τις γυναίκες της περιοχής να κάνουν δική τους υπόθεση την Απεργία στις 9 Απρίλη. Μπροστά στο νέο «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζουν, με την πρόσθετη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, το ξήλωμα των τριετιών, αλλά και τον πάγιο στόχο τους να στερήσουν τους εργαζόμενους από τα όπλα τους, από τη συνδικαλιστική δράση και την ίδια την απεργία, κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία πρέπει να πάρουν απάντηση από τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Απαγορεύεται η καταγραφή εργαζομένων με κάμερες σε εργασία, εστίαση και αναψυχή



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ’ αριθμ. 13/2014 απόφασή της υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής, κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει. Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και

Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ διασώζουν (μέχρι νεωτέρας) την κυβέρνηση.



Από το απόγευμα της Τετάρτης, τα παπαγαλάκια στα καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπαθούν με εντελώς γελοία επιχειρήματα και κωμικές κινήσεις, να βοηθήσουν την κυβέρνηση και να θολώσουν την εικόνα που δημιουργήθηκε στον εμβρόντητο ελληνικό λαό, στο άκουσμα όσων λέει ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού στο βίντεο που παρουσίασε η ΧΑ.Μόνο τώρα, μέσα από αυτή την απροκάλυπτη και αστεία προσπάθεια των ΜΜΕ, αντιλαμβάνεται ο λαός το πόσο ακριβώς τον κοιμίζουν τα ΜΜΕ σε άλλες περιπτώσεις που δεν τις

Σοκ από Moody's:«Υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αστάθειας»



Μετά το βίντεο Μπαλτάκου, τους πολιτικούς τριγμούς που προκάλεσε, αλλά και τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των δικαστών η Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση για την ελληνική οικονομία και την μετέθεσε για την 1η Αυγούστου. Μάλιστα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζει σε report του πως στην Ελλάδα ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας είναι μεγάλος.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΚΔ Μακεδονίας η ομάδα Σκάκι Γιαννιτσών



Για μία ακόμη χρονιά, ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Διασυλλογικού Κυπέλλου Σκάκι ΚΔ Μακεδονίας, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Σ. Ο. Πτολεμαϊδας.
Στα προημιτελικά , η ομάδα των Γιαννιτσών πέτυχε εκτός έδρας νίκη, απέναντι στην ομάδα του Σ.Σ. Καστοριάς, σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τελικό σκορ 2,5- 1,5.
Για την ομάδα των Γιαννιτσών έπαιξαν οι:

Ποιοι δικαιούνται το νέο Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος



Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει το υπουργείο Εργασίας να έχει θέσει σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος σύμφωνα με το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας με την Τρόικα.Εντός του μήνα θα έχουν επιλεγεί από το υπουργείο Εργασίας οι δήμοι που θα ξεκινήσει η πιλοτική υλοποίηση του νέου για τα Ελληνικά δεδομένα, προγράμματος που θα παρέχει επίδομα ελάχιστου επιδόματος από 200 ευρώ (έως 370 ευρώ) σε δικαιούχους με πολύ χαμηλά εισοδήματα που το ύψος τους θα καθοριστεί

Δημοπράτηση της αποκατάσταση των τελευταίων έξι Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων από την Π.Ε. Πέλλας



Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση την δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση των έξι Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων Π.Ε. Πέλλας». Το έργο αφορά την αποκατάσταση των τελευταίων 6 μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ εντός της ΠΕ Πέλλας. Ένα σημαντικό έργο για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής το οποίο παρακολούθησε και προώθησε συστηματικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Δημοσκοπήσεις: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά… Μπαλτάκο



Δύο νέες δημοσκοπήσεις είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ, ενώ σημαντικά ποσοστά καταγράφει και το Ποτάμι.Η μία δημοσκόπηση έγινε πριν ξεσπάσει το θέμα Μπαλτάκου και η αλλή μετά από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο.Η έρευνα της Μetron Analysis που άρχισε στις 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου (επομένως περιλαμβάνει και το ξέσπασμα του Μπαλτάκος – γκέιτ) δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με ποσοστό 19,5% έναντι 18,4% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για

Εντοπίστηκε κύκλωμα της ΕΥΠ που παρακολουθούσε και τον πρωθυπουργό!



Εκτακτη σύσκεψη συκλήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Τύπου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να έχει εντοπίσει κύκλωμα μέσα στην ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Εν τω μεταξύ με νέες αποκαλύψεις απειλεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Ηλίας Κασιδιάρης. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» έκανε λόγο για ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να αποκαλεί «παναθηναϊκάκια» και με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει ανοιχτή γραμμή.

Εφορία: Πώς θα δηλώσουμε μισθούς, ενοίκια, έσοδα από μπλοκάκια



Να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους από το Ίντερνετ το νέο φυλλάδιο οδηγιών συμπλήρωσης των φετικών φορολογικών δηλώσεων Ε1 (στη διεύθυνση  ww.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/important_news/osfd2014.pdf), καλούνται πλεόν οι φορολογούμενοι.
Οι οδηγίες δεν θα ταχυδρομηθούν, αλλά είναι απαραίτηος "μπούσουλας" για όλους, αφού το έντυπο Ε1 έχει γίνει ουσιαστικά αγνώριστο από τις μεγάλες αλλαγές που έχει υποστεί.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη συμπλήρωση νέων κωδικών που έχουν προστεθεί, ενώ

Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθώνιου σήμερα στις 11πμ



Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου το Σάββατο 5 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία και τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 5/4



Μια επίμονη σταγόνα νερού μπορεί να ανοίξει τρύπα σε πέτρα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 5 Απριλίου

Επέτειοι:
Γεγονότα
2348 π.Χ: Η Κιβωτός του Νώε πιάνει κορυφή στο όρος Αραράτ, σύμφωνα με υπολογισμούς.
1614: Η ινδιάνα Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Ποχατάν, παντρεύεται τον λευκό γαιοκτήμονα Τζον Ρολφ. Η ιστορία της απεικονίστηκε στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία Disney στην ταινία κινουμένων σχεδίων Ποκαχόντας.
1900: Ο Άρθουρ Έβανς και η αρχαιολογική του ομάδα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους στην Κνωσσό, ανακαλύπτουν πήλινες στήλες με ιερογλυφική γραφή, την οποία αποκαλούν Γραμμική Γραφή Β'...

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αίσχος : Νέα επίθεση κατά δημοσιογράφου στα Γιαννιτσά



Ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός, έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στα Γιαννιτσά και πάλι με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο της διοίκησης της ΠΑΕ Αναγέννηση Γιαννιτσών και  αδελφό του προέδρου κ.Χρήστο Καραογλάνιδη.
Αυτήν την φορά δεν επιτέθηκε μόνο  φραστικά άλλα  αποπειράθηκε να χειροδικήσει εις βάρος  του γνωστού αθλητικογράφου της πόλης μας κ.  Γιάννη Μίγγα.

Το 2 ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στο κέντρο ερευνών CERN!!



Στα πλαίσια συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci, IVT, με τίτλο «Future Technology» δεκαπέντε (15) μαθητές και έξι (6) καθηγητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών επισκέφτηκαν το CERN, για 2 εβδομάδες, από τις 9 έως τις 22 Μαρτίου 2014.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν τους χώρους διεξαγωγής των πειραμάτων ALICE και ATLAS, καθώς επίσης και το Κέντρο Υπολογιστών & Ελέγχου, το Ανοιχτό Εργαστήριο και την έκθεση με τίτλο «Ο Κόσμος των Σωματιδίων» στο χώρο του Globe και είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με επιστήμονες και προσωπικό από όλον

Τέσσερα νέα ονόματα με τον Τζιτζικώστα στην Πέλλα.



Κατατέθηκαν σήμερα 21 νέες υποψηφιότητες περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, στον επικεφαλής του συνδυασμού, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.
«Η ομάδα της “Αλληλεγγύης” δυναμώνει καθημερινά και πλαισιώνεται από ενεργούς πολίτες, ανθρώπους επαγγελματικά καταξιωμένους, πρόσωπα μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.  

Συνέλαβαν τρεις γνωστούς επιχειρηματίες στα Γιαννιτσά.Χρωστούσαν σχεδόν 1 εκατ Ευρώ στο Δημόσιο!!!



Τρεις  οφειλέτες του δημοσίου συνελήφθησαν την 02/4/2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ηλικίας  46, 38 και 46 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.Συγκεκριμένα οι οφειλές τους ανέρχοντο στο ποσό των (279.698,16), (409.047,64) και (304.237,74) ευρώ, αντίστοιχα. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Πολιτικό παιχνίδι… με φόντο όλους εμάς!

Του Παναγιώτη Νανούδη

Το προεκλογικό κλίμα στη χώρα άρχισε να φουντώνει για τα καλά και οι πολιτικοί διαξιφισμοί μετρούν ήδη τα πρώτα τους πολιτικά θύματά. Παραιτήσεις, διαγραφές και αποπομπές είναι όπως φαίνεται μόνο η αρχή…

Ποιες είναι οι πιο συχνές παθήσεις των νυχιών;



Άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξωτερική μας εμφάνιση είναι τα όμορφα, υγιή και περιποιημένα νύχια.
Εκτός όμως από το αισθητικό μέρος, τα νύχια έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να προστατεύουν τα άκρα των δακτύλων.

Διαταραχές στο χρώμα, στη δομή και στο σχήμα τους αποτελούν σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες παθήσεις που μπορούν να παρουσιαστούν να νύχια. Απαντήσεις στο επσιτημονικό άρθρο που ακολουθεί.

Κατεβάζει ρολά ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών

Ακόμα μια ιστορική ομάδα του νομού Πέλλας και των Γιαννιτσών ο ΠΑΟΚ Γιαννιτσών είναι έτοιμος να κατεβάσει ρολά και να σταματήσει να αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Της Πέλλας.
Σύμφωνα με ασφαλές πληροφορίες που έρχονται στο φως από τον κ Δαμασκουδη(ψυχη της ομάδος εδώ και πολλά χρόνια)  Η ομάδα λόγου της αδιαφορίας της γενικής γραμματείας αθλητισμού της ΕΠΟτης ένωσης Πέλλας του Δήμου και όλων των φορέων και για οικονομικούς λόγους θα αποσυρθεί μετά το τέλος της σεζόν από όλα τα πρωταθλήματα τη ένωσης Πέλλας διαλέγοντας τον δρόμο της αδράνειας.

Ακυρώθηκε η διάλεξη στην Έδεσσα με θέμα "Η ζήλια στην παιδική ηλικία"

Η διάλεξη που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας με θέμα: «Η ζήλια στην παιδική ηλικία» και εισηγήτρια την κα Αθανασοπούλου Λίλιαν, Παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης ακυρώνεται εκτάκτως για σημαντικούς λόγους.

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη



Έντονη είναι η ανησυχία και συνεχείς οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση μετά την δημοσίευση του βίντεο που παρουσιάζει τον Παναγιώτη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης φοβούνται νέες αποκαλύψεις από άλλες τηλεφωνικές επαφές του Μπαλτάκου με χρυσαυγίτες βουλευτές καθώς δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι εάν το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου έχει στη διάθεσή του

Τσουνάμι εξώσεων – Στο δρόμο οι Έλληνες για λίγα ευρώ.



Την ώρα που στην κυβέρνηση αλληλοσπαράζονται με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, η κοινωνία βασανίζεται να σωθεί από τα χρέη της, αγωνιά να κρατήσει έστω ένα σανίδι πάνω από το κεφάλι της. Και δεν εννοούμε μόνον τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι βαριανασαίνουν από τα χαράτσια τα οποία στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να πληρώσουν με συνέπεια, αλλά στους ενοικιαστές ακινήτων οι οποίοι οδηγούνται σε έξωση. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προστασίας Ενοικιαστών «στο δρόμο βρίσκονται

Η Π.Ε. Πέλλας στο 5ο Agroquality Festival



Στο 5ο Agroquality Festival το οποίο πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από την Παρασκευή 4 Απριλίου έως την Κυριακή 6 Απριλίου θα συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Με 12 ανατροπές αλλάζει ριζικά το Δημόσιο



Τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που περιλαμβάνει 12 προτεραιότητες για την εθνική στρατηγική «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2014-2016» με στόχο την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, παρουσίασε πριν λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η παρουσίαση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ, την ανάθεση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση των διοικητικών βαρών, το νέο σύστημα αξιολόγησης

Αυτός είναι ο Βενιζέλος...



Του Μάρκου Μουζάκη
Τον έχουν χαρακτηρίσει αλαζόνα, υπερφίαλο, εγωπαθή, πολιτικά βουλιμικό, ακόμα και αυτοκαταστροφικό, ακριβώς λόγω των προηγούμενων χαρακτηριστικών του (ποιος δε θυμάται τον... καφέ του Ρέλου και πόσο του στοίχισε το μετά τον καφέ... διάγγελμά του;), με την εικόνα του Ζαππείου τη βραδιά των εκλογών του 2007 να συμπυκνώνει τα σοβαρά πολιτικά του ελλείμματα.
Ελλείμματα τα οποία δεν είναι δυνατό να καλυφτούν πίσω από μια αναμφισβήτητη ευφράδεια

Τελικά δεν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ η Τζάκρη... (όχι ακόμα τουλάχιστον)



Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη θα ενταχθεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά προσχώρησε σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα.
Την προσχώρησή της στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ανακοίνωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Θεοδώρα Τζάκρη τον περασμένο Νοέμβριο είχε συνταχθεί με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα , ρίχνοντας το πρώτο της όχι στην κάλπη.

12 πραπαιτούμενα-κόλαση για την εκταμίευση των 8,3 δις Ευρώ.



 Αφήνοντας πίσω νέες απαιτήσεις, αποχώρησαν χθες από την Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η στήριξη που επιζητούσε η δικομματική κυβέρνηση από τους εταίρους-δανειστές, μέσω θετικών δηλώσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το χθεσινό Eurogroup, της στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 12 προαπαιτούμενα και ένα νέο μαρτύριο εκταμίευσης των 8,3 δισ. ευρώ σε υπο-δόσεις, οι οποίες θα εκταμιευθούν μόνο μετά την υλοποίηση της λίστας με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

Κάλεσμα της Π.Α.ΣΥ. στη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία 9 Απριλίου



Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετέχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απρίλη.
            Κάθε Αγροτικός Σύλλογος, Επιτροπή Αγώνα, Ομοσπονδία να κάνει δική της υπόθεση την μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε Νομό.

Βόμβα Γρηγοράκου με τριπλές εκλογές τον Μάιο



«Βόμβα» από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο που δεν απέκλεισε την πιθανότητα διεξαγωγής και εθνικών εκλογών τον προσεχή Μάιο με αφορμή της εξελίξεις που πυροδοτεί η υπόθεση Μπαλτάκου.Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το νομοσχέδιο που καθορίζει τον τρόπο των ευρωεκλογών είπε «δεν μπορώ να αποκλείσω να έχουμε τριπλές εκλογές μετά τις τελευταίες εξελίξεις».
Πρόσθεσε ότι θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μετα και το σχετικό αίτημα του

7η Ομιλία στην Έδεσσα: «Η ζήλια στην παιδική ηλικία» (ακυρώθηκε)



Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η ζήλια στην παιδική ηλικία» με εισηγήτρια την κα Αθανασοπούλου Λίλιαν, Παιδοψυχίατρο, Διευθύντρια του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Στις 11 Απριλίου η έκδοση του ελληνικού ομολόγου



Συνάντηση περίπου μισής ώρας είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ως προς το συζήτησαν σχετικά με την έκδοση ομολόγου. 
Παρόλο που και ερωτήθηκε εάν θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η έκδοση 3ετούς ή 5ετους ύψους δύο έως τρία δισ. ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει και τόνισε ως σημαντικότερο όλων το γεγονός ότι οι επενδυτές αγκαλιάζουν με

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/4



Όταν ξέρεις κανείς να ακούει, μιλάει πάντα καλά.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 4 Απριλίου

Επέτειοι:

Γεγονότα
1912: Το Θιβέτ γίνεται για πρώτη φορά με τη βία επαρχία της Κίνας.
1913: Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα Μπλεριό 11, χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας...

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Δεν πρόκειται να πεθάνουμε από πλήξη



Κάποια ανώτερη δύναμη μας εμπαίζει και φροντίζει να βρισκόμαστε συνέχεια σε εγρήγορση. Ο κ. Σαμαράς μέχρι χτες το πρωί ήταν καβάλα στο άλογο. Όλα του πήγαιναν πρίμα. Οι δημοσκοπήσεις του έδιναν προβάδισμα, οι ξένοι ηγέτες του κτυπούσαν φιλικά την πλάτη. Και ξαφνικά! Ξαφνικά όλα και πάλι άλλαξαν. Ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, ο κ. Μπαλτάκος, τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Οι επιλογές προσώπων δεν φαίνεται να είναι το δυνατό σημείο του κ. Σαμαρά...

Αύξηση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα



«Μιλώντας για το 2013 δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για τη Χρυσή Αυγή. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν μονοπωλεί την ρατσιστική βία. Αυτή έχει πολλές μορφές» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, υπογραμμίζοντας την αργοπορία της ελληνικής πολιτείας απέναντι στην άρνηση του φαινομένου.
«Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ρατσιστική βία αν δεν μιλήσει για ατιμωρησία και έλλειψη λογοδοσίας» υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να αποκτήσουν τα θύματα πρόσωπο».

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης



Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης επικοινώνησε με τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, και του ζήτησε να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του. Κατόπιν τούτου, ο κ. Ψωμιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της ΝΔ.