Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Σεισμός σε Λήμνο

Λευτέρης Αβραμίδης.
MSc Πολιτικός Μηχανικός

Στις 12.25 σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση στον υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πέλλα παρά την απόσταση των 250 χλμ από το επίκεντρο. Στο απόσπασμα του χάρτη (ιστοσελίδα γεωδυναμικού ινστιτούτου) φαίνεται η θέση του επικέντρου. Το επίκεντρο ευτυχώς βρίσκεται σε υποθαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Έρευνες κάτω από τη θάλασσα για το πρώτο ευρωπαϊκό χωριό



Το πρώτο ευρωπαϊκό χωριό θα αναζητήσει ελληνο-ελβετική ομάδας, ψάχνοντας στο βυθό του Αργολικού κόλπου, στα τέλη αυτού του καλοκαιριού. Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι και άλλοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν μια νέα, κοινή, υποθαλάσσια αποστολή εξερεύνησης του στην περιοχή απέναντι από το σπήλαιο Φράγχθι.
Μάλιστα, για την εξερεύνηση θα χρησιμοποιηθεί ένα διεθνές σύμβολο της σύγχρονης τεχνολογίας, το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο που κινείται με αποκλειστικά ηλιακή

Σεισμός στη Λήμνο: Δείτε τι φοβούνται οι σεισμολόγοι.



Πολλούς και δυνατούς μετασεισμούς αναμένουν το επόμενο 48ωρο οι σεισμολόγοι.
Ο Καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κ. Παπαζάχος, τόνισε ότι πρόκειται για γνωστό ρήγμα που έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. "Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία ειδικά τις πρώτες 48 ώρες" σημείωσε, και πρόσθεσε "να είμαστε προσεκτικοί", μιλώντας στο BHMA FM.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκτιμήσεις της σεισμολόγου Γεωργία Πανοπούλου, η οποία μιλώντας στο ΑΠΕ τόνισε ότι αναμένεται αρκετή μετασεισμική ακολουθία.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες από τον νέο ισχυρό σεισμό

Του Κυριάκου Θεοδοσίου

Σήμερα, Σάββατο 24 του Μάη, γύρω στις 12:30 το πρωί, ξέσπασε νέος ισχυρός σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός στη Μακεδονία και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα τουρκικά παράλια.
Διήρκησε πολλά δευτερόλεπτα. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, ενώ το μέγεθος του σεισμού εκτιμάται στα 5,7 ρίχτερ, ενώ κάποια σεισμολογικά κέντρα κάνουν λόγο για 6,5 ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Προεκλογικές συμπτώσεις

Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, ο οίκος αξιολόγησης FITCH αναβάθμισε την οικονομία της Ελλάδας. Ο FITCH ήταν ο πρώτος οίκος που υποβάθμισε τη χώρα και ξεκίνησε εκείνη η διαδικασία του κλεισίματος των αγορών που έλεγε και ο μούτσος του ελληνικού Τιτανικού, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμπτωση, θα πει κάποιος. Συμβαίνουν και πριν τις εκλογές συμπτώσεις.
Ας δούμε όμως μερικές ακόμη. Το 2001, η γνωστή Τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο, η Goldman Sachs, έκρυψε ένα κομμάτι του χρέους εκτελώντας εντολές της κυβέρνησης Σημίτη. Αυτό έγινε για να μπορέσει η Ελλάδα να μπει στην ΟΝΕ ως υγιής Οικονομία. Με το αζημίωτο φυσικά.

Από Δευτέρα όλα τα θέματα της Α΄ Λυκείου στο Ίντερνετ



Οι ερωτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων στην ιστοσελίδα του υπ. Παιδείας - Από αυτές, που θα είναι πολλές, τελικά θα επιλεγούν οι μισές ως θέματα στις εξετάσεις.Τη Δευτέρα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων,προκειμένου όλοι οι μαθητές της Α΄λυκείου να έχουν τον χρόνο να δουν  τις ερωτήσεις.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων είναι έτοιμα, ωστόσο δε  δίνονται στη δημοσιότητα, προκειμένου να μη γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης κάποιων που θα θελήσουν να «προετοιμάσουν» τις απαντήσεις.

Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών στις 12.24 το μεσημέρι στη περιοχή της Λίμνου. Αισθητός και στην Πέλλα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών ρίχτερ στο ρήγμα της Ανατολίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης σημειώθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα (γύρο στις 12:25 το μεσημέρι) σύμφωνα με μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου φτάνοντας τα 5χλμ εστιακό βάθος.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μουσική-ποιητική βραδιά από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν.Πέλλας

Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου αλλά και με αφορμή το κλείσιμο ενός ακόμα παιδαγωγικού κύκλου, προτίθεται να διοργανώσει υπαίθρια μουσική - ποιητική βραδιά, το 2ο δεκαήμερο του Ιούνη του 2014, με θέμα «Μαρτυρώ της ψυχής τ’ ανείπωτα».

Φιλικά παιχνίδια του ΓΑΣ ¨Εδεσσας με τον Ζαφειράκη στην Νάουσα (φώτο)

Το περασμένο Σάββατο η ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας πραγματοποίησε εκδρομή στη Νάουσα για φιλικούς αγώνες με την ακαδημία μπάσκετ του Ζαφειράκη. Έγιναν δύο αγώνες με διάρκεια μιάμισης ώρας ο καθένας. Ο πρώτος αγώνας ήταν για παιδιά γεννημένα το έτη 2005 έως 2007 και δεύτερος αγώνας ήταν για τα παιδιά γεννημένα το έτη 2002 έως 2004.

Ανακοίνωση Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ για το διαφημιστικό σποτ της ΔΗΜΑΡ

Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, διοργανωτή φορέα του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», εκφράζει την έκπληξη, αλλά και την πικρία του, για το γεγονός ότι ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών και για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος της ΔΗΜΑΡ, χρησιμοποιήθηκαν τα στιγμιότυπα της τηλεοπτικής ανασκόπησης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που διεξήχθη την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Δήλωση Μ.Μπόλαρη για την 25 Μαΐου, Κυριακή των ευρωεκλογών και δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών

Την πρώτη Κυριακή, 18 Μαΐου, οι πολίτες της Κ.Μακεδονίας  μας έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε τον αγώνα μας από τη θέση της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.
Πολύ σημαντικότερο είναι το μήνυμά τους για τη συνέχιση της αναγεννητικής, δημιουργικής  μας προσπάθειας στην ανασυγκρότηση και ανάταξη του ελληνικού δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου.

Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα -Το πρώτο τρίμηνο του 2014 πάνω από 1,180 εκατ. τουρίστες ήρθαν στη χώρα μας



Ιδιαιτέρα αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για τον αριθμό των τουριστών, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 1.187 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, καταγράφοντας αύξηση κατά 18,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ωστόσο, μείωση κατέγραψαν οι αφίξεις τόσων των Γάλλων, όσο και των Γερμανών, με

Ιστορική συνάντηση Βαρθολομαίου - Πάπα στα Ιεροσόλυμα



Τους ηγέτες της ορθόδοξης και της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί η πόλη των Ιεροσολύμων. Τα Ιεροσόλυμα και ιδιαίτερα τα σημεία στα οποία θα βρεθούν οι δύο προκαθήμενοι, έχουν στολιστεί με σημαίες του Ισραήλ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Βατικανού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Επίσης, σε κεντρικά σημεία έχουν τοποθετηθεί μεγάλες αφίσες με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Συνελήφθη 45χρονος για εκβιασμό υποψηφίου δημάρχου



Ο δράστης απαίτησε από τον υποψήφιο χρήματα, προκειμένου να σταματήσει να αναρτά συκοφαντικά σχόλια στο Διαδίκτυο για τον υποψήφιο
Συνελήφθη την Παρασκευή στο Αίγιο 45χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για εκβιασμό υποψηφίου δημάρχου.
Ο δράστης απαίτησε από τον υποψήφιο χρήματα, προκειμένου να σταματήσει να αναρτά

ΑLCO: 3,4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ



Με προπορευόμενο τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η τελική ευθεία προς τις κάλπες της Κυριακής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ευδιάκριτο προβάδισμα 3,4% στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για λογαριασμό του protothema.gr.
Στη τελευταία αυτή μέτρηση πριν από το άνοιγμα της κάλπης, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 24,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20,8%, η οποία παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,2% από την αντίστοιχη έρευνα της προηγούμενης

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/5

Ο Δρόμος δεν είναι στον Ουρανό. Ο δρόμος είναι στην καρδιά!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 24 Μαΐου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1626: Ο ολλανδός άποικος Πίτερ Μίνουιταγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν. Ως αντάλλαγμα προσφέρει μπρελόκ και άλλα φανταχτερά μπιχλιμπίδια, αξίας 24ωνδολαρίων...

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεοδωρίδης Θεόδωρος: Στην Κρύα Βρύση θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα

O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και εκ νέου υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό  «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί της Κυριακής 25 Μαΐου στο 208ο Εκλογικό Τμήμα - Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 

Σταυροί προτίμησης υπ.Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Γρηγόρη Στάμκου.



Δείτε τους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Πέλλα 2020» του υπ.Δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου. Υπογραμμίζουμε πως οι αριθμοί προέκυψαν από την καταμέτρηση των αντιγράφων που κατέθεσαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και πιθανά να εμφανίζουν αποκλίσεις. Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών κατά την οποία θα αναδειχθεί και ο έγκυρος αριθμός σταυρών προτίμησης.

Δήμος Πέλλας.Σταυροί προτίμησης υπ.Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Νίκου Παπανικολάου.



Δείτε τους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Δημοτική Ενότητα» του υπ.Δημάρχου Νίκου Παπανικολάου. Υπογραμμίζουμε πως οι αριθμοί προέκυψαν από την καταμέτρηση των αντιγράφων που κατέθεσαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και πιθανά να εμφανίζουν αποκλίσεις. Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών κατά την οποία θα αναδειχθεί και ο έγκυρος αριθμός σταυρών προτίμηση

Δήμος Πέλλας.Σταυροί προτίμησης υπ.Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του Στάθη Καστερίδη.



Δείτε τους σταυρούς προτίμησης των υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού «Πέλλα .Δήμος για όλους» του υπ.Δημάρχου Στάθη Καστερίδη. Υπογραμμίζουμε πως οι αριθμοί προέκυψαν από την καταμέτρηση των αντιγράφων που κατέθεσαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και πιθανά να εμφανίζουν αποκλίσεις. Η επίσημη ανακήρυξη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών κατά την οποία θα αναδειχθεί και ο έγκυρος αριθμός σταυρών προτίμησης.

Ο μύθος της διαπραγμάτευσης και το Σχέδιο Β

Το χαρτί της διαπραγμάτευσης το έπαιξαν Πασοκ, η ΝΔ το Λαος και η αριστερή ΔΗΜΑΡ δεν μας είπαν όμως τι κατάφεραν ή αν ακόμη πιστεύουν σε αυτήν. Η διαπραγμάτευση, όταν δεν είναι μύθος, προϋποθέτει ένα ισορροπημένο συσχετισμό δυνάμεων και είμαστε μπροστά σε ένα ασύμμετρο σκηνικό το οποίο ακόμη και ο Συρίζα παραδέχεται και ενισχύει λέγοντας ότι η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή. Άρα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο χωρίς δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Η Ελλάδα έχει και τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές: Ρεκόρ με 1.299 για 21 έδρες



Μετά τους περίπου 360.000 υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές η Ελλάδα σπάει το ρεκόρ Ευρώπης και στις Ευρωεκλογές, καθώς, την ψήφο των πολιτών ζητούν 1.299 υποψήφιοι για μόλις 21 έδρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για υποψήφιους ευρωβουλευτές και κόμματα ανά χώρα, η Ελλάδα, σε αναλογία με το εκλογικό της σώμα, κατέχει την πρώτη θέση με διαφορά.
Σε σχέση με το εκλογικό της Σώμα, η Ελλάδα έχει τους περισσότερους υποψήφιους

Γ. Ιωαννίδης: Θέλω ο κόσμος να με ψηφίσει για αυτό που είμαι!



Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε, μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο Α. Τζιτζικώστας κατάφερε με έντεχνο τρόπο και μία πανάκριβη προεκλογική καμπάνια να εμφανιστεί ως αυτοδιοικητικός, αντικυβερνητικός, αντιμνημονιακός και ανεξάρτητος, παρά τη στήριξη που έχει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατάφερε δηλαδή να κάνει τους πολίτες να νομίσουν ότι είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτό που στην αλήθεια

Επικίνδυνες για την υγεία oι δίαιτες εξπρές



Το καλοκαίρι πλησιάζει και το γρήγορο αποτέλεσμα είναι κάτι που επιθυμούν οι περισσότεροι που ακολουθούν μια διατροφή για απώλεια βάρους.
Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι η απότομη μείωση του βάρους (άνω των 4 κιλών τον μήνα) μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία όσο και το σώμα μας.Οι δίαιτες εξπρές προϋποθέτουν κατ' αρχάς σημαντική μείωση της ποσότητας τροφής που προσλαμβάνουμε και κατ’ επέκταση και των βιταμινών και μετάλλων. Συνέπεια είναι να μην καλύπτονται οι

Καθαρίζει το μυαλό ένας υπνάκος μέσα στη μέρα



Ένας υπνάκος στη διάρκεια της ημέρας δεν μας βοηθά απλά να καταπολεμήσουμε την κούραση, αλλά βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα του εγκεφάλου μας να απορροφήσει νέες πληροφορίες, ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες. Εθελοντές που πήραν μέρος σε μελέτη και κοιμούνταν 90 λεπτά στη διάρκεια της ημέρας, τα κατάφεραν καλύτερα σε τεστ από εκείνους που έμεναν ξύπνιοι. «Ο ύπνος δεν φέρνει απλά ισορροπία που χαλάει από την παρατεταμένη εγρήγορση, αλλά σε νευρολογικό επίπεδο κάνει τον άνθρωπο να λειτουργεί

Μειώνεται η συμμετοχή στα ακριβά φάρμακα



Σε άμεση ανακούφιση των πασχόντων από σοβαρά και χρόνια νοσήματα προχωρεί το υπουργείο Υγείας.Μεσοσταθμική μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών σε 17,5% από 19% που ισχύει σήμερα.Μειώνει σημαντικά τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, προχωρώντας σε δύο βελτιώσεις στο σύστημα διαμόρφωσης της ασφαλιστικής τιμής (τιμή επί της οποίας πληρώνει το Ταμείο). Το εν λόγω σύστημα εμφάνιζε αδυναμίες, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μεγάλη συμμετοχή ακόμη και καρκινοπαθείς που επέλεγαν

Σοκ στην Αριδαία: Τρακτέρ καταπλάκωσε και σκότωσε 49χρονο



Βαρύ είναι το κλίμα στη Αριδαία, αφού χτες το απόγευμα, «έσβησε» με τραγικό τρόπο ένας 49χρονος.Ο 49χρονος βρισκόταν σε αγροτική περιοχή στους Σαρακηνούς Πέλλας, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ξέφυγε από το δρόμο και ανετράπη σε κοντινό χωράφι με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να τον καταπλακώσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Φωτο-ρεπορτάζ στα χωράφια των κερασιών της Πέλλας



Τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο,ένας Ιάπωνας ανοίγει το ψυγείο του και βγάζει ένα μπολ γεμάτο δροσερά κεράσια. Στο ίδιο χρονικό διάστημα ένας Γερμανός ξεπλένει μια χούφτα κεράσια σε μια βρύση στο εξοχικό του στον Μέλανα Δρυμό.
Το επόμενο δευτερόλεπτο ένας Ρώσος κρατάει μια χαρτοσακούλα με φρέσκα κεράσια που μόλις ψώνισε από ένα κατάστημα ντελικατέσεν της Αγίας Πετρούπολης. Κεράσια που ταξίδεψαν σε νότο και βορρά, δύση και ανατολή για να φθάσουν σε μέρη μακρινά. Κεράσια που μαζεύτηκαν ίσως και από το ίδιο δένδρο από χέρια Ελλήνων και Αλβανών. Κεράσια από

Βενιζέλος: Το e-mail του Γιώργου με έστειλε στο νοσοκομείο



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardianπεριγράφει με μελανά χρώματα τα όσα συνέβησαν στη σύνοδο των Καννών το 2011, καθώς και την αντίδρασή του όταν ο Γιώργος Παπανδρέου του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.
 Στην έναρξη της εξιστόρησης της κρίσιμης συνόδου η συντάκτρια της εφημερίδας γράφει σε δραματικό ύφος ότι «ήταν ένα γεύμα στο οποίο μόνο τέσσερις από τους 14 συμμετέχοντες

Ποιους θα ευνοήσει το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020



Τον νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την Ελλάδα, αλλά και στοιχεία για την πρόοδο του ΕΣΠΑ θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ο ελληνικός χάρτης ενισχύσεων περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2014- 2020 που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ποσοστά ενισχύσεων που θα φτάνουν έως και το 45% ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης που την πραγματοποιεί, αλλά και την περιοχή στην οποία θα πραγματοποιείται. Πρόκειται για ενισχύσεις που θα δοθούν είτε μέσω του νέου ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων διαρθρωτικών ταμείων τα επόμενα χρόνια στις επιχειρήσεις που θα

Προγράμματα «Αγροτικής Εστίας» 2014: Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων για 584.550 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ

 Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, που αφορούν 584.550 δικαιούχους, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ανακοινώθηκε ότι η υποβολή αιτήσεων για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ για τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ξεκινά την Τρίτη 27-05-2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20-06-2014. Οι

Πανελλαδικές εξετάσεις 2014 - Μερικές χρήσιμες συμβουλές…



Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
   Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, καθώςαναμένουμε την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για μια θέση σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας, που φέτος ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 28 του Μάη, παιδιά, γονείς και συγγενείς «ψήνονται» μεταφορικά, (και εάν έχουμε ζέστες και πραγματικά) για την επιτυχή ολοκλήρωση προσπαθειών όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά και για τις 2 ή 3 περασμένες με την φροντιστηριακή προετοιμασία.

Με ξαφνικό θάνατο απειλούνται τα περισσότερα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και χορήγησης εφάπαξ!



Με ξαφνικό θάνατο απειλούνται τα περισσότερα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και χορήγησης εφάπαξ, αφού η κατάργηση των κοινωνικών πόρων, που αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, θα έχει ως αποτέλεσμα να υποστούν δραματικές απώλειες εσόδων, που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 500.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Συνολικά, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που επικυρώνει σχετική διάταξη του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, καταργούνται 50 κοινωνικοί πόροι, κόβοντας το «οξυγόνο» σε 22 Ταμεία, κυρίως επικουρικής ασφάλισης,

Ξεκινούν οι εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία(Δικαιολογητικά)



Από 1 έως 21 Ιουνίου ξεκινούν οι εγγραφές στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία!
Στις 13 Ιουνίου θα τελειώσουν τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας μέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης για την εγγραφή τους στα γυμνάσια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/5

Κάθε φορά που ξυπνάω το πρώτο πράγμα που με απασχολεί είναι το τι θέλω, δυστυχία ή ευτυχία; Πάντα διαλέγω το δεύτερο. Αυτή είναι η εκλογή και η ζωή μου.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου


Γεγονότα

1453
Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.
1893

Ιδρύεται ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος, το δεύτερο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Αθήνας, από 12 μέλη του Πανελληνίου που διαφωνούν με την πολιτική του προέδρου Ιωάννη Φωκιανού.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εκπαιδευμένοι σκύλοι μυρίζουν τον καρκίνο του προστάτη



Με τη βοήθεια του «καλύτερου φίλου του ανθρώπου», μια νέα μέθοδος εντοπισμού του καρκίνου του προστάτη μπορεί να έρθει στο προσκήνιο.
Νέα έρευνα Ιταλών ερευνητών, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Urological Association, στο Ορλάντο, ανακάλυψε ότι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούσαν να εντοπίζουν τον καρκίνο του προστάτη σε δείγματα ούρων με ακρίβεια 98%.Η ισχυρή αίσθηση όσφρησης του σκύλου τον καθιστά ελκυστικό στον ιατρικό κόσμο.

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά με τον Αλέξη Μπένο.ΦΩΤΟ.


Επίσκεψη στα Γιαννιτσά πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 19-5-2014, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μπένος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας Παραλίμνης, όπου είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί  από τον Διευθυντή του κ. Βλαδίμηρο Χριστοδούλου, την αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα του Ινστιτούτου σε ζητήματα που αφορούν τη ζωική παραγωγή, τη συμβολή του στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των κτηνοτρόφων σε νέες

Ανοιχτές Πόρτες στα οινοποιεία της Β.Ελλάδας



Οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετική δελτίο συμμετοχής
Το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για τον β΄γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών



Η διαδικασία του β΄ γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αλλάζει συγκριτικά με αυτήν που ακολουθήθηκε στον α΄ γύρο. Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν
σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Αυτά που παραμένουν ίδια για την ψηφοφορία είναι:

Αυτοί είναι οι Δήμοι στην Ελλάδα που περιμένει νίκες το ΠΑΣΟΚ.Μεταξύ τους και ο Δήμος Πέλλας.



Από την Χαριλάου Τρικούπη διέρρευσαν σήμερα πληροφορίες για τον αριθμό των Δήμων που το κόμμα του κ. Βενιζέλου «επενδύει» για νίκη στην δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες σε αθηναϊκά μέσα , το ΠΑΣΟΚ έχει βάσιμες ενδείξεις πως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που προέρχονται από το κόμμα και στηρίζονται είτε ανοιχτά είτε με άλλο τρόπο ,μπορούν να επιτύχουν νίκες έστω και οριακές. Οι Δήμοι λοιπόν που το ΠΑΣΟΚ αναμένει την εκλογική επιτυχία των στελεχών του είναι οι εξής:

Η Ισλανδία διαγράφει τα στεγαστικά δάνεια σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά. Εμείς κύριε;



Παρά την αντίδραση του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor’s, το Ισλανδικό Κοινοβούλιο (μιλάμε για πραγματικό Κοινοβούλιο) ψήφισε την περασμένη Παρασκευή νόμο, με τον οποίο διαγράφονται απαιτήσεις των τραπεζών από στεγαστικά δάνεια, για πάνω από τα μισά νοικοκυριά της χώρας.
Οι Ισλανδικές τράπεζες χορηγούσαν αφειδώς δάνεια, πριν την κρίση, με επιτόκιο

Η Ευρώπη του χάους



Με ένα ακραίο σκίτσο, το οποίο δείχνει τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης να βρίσκονται… ένα βήμα πριν από τον θάνατο, ο βρετανικός Economist αποτυπώνει εικονικά την εκτίμησή του περί «απόλυτου χάους» την επομένη των ευρωεκλογών. Στον -μεσαιωνικού ύφους- πίνακα, εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ σε μία λαιμητόμο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να είναι κρεμασμένη ανάποδα και δεμένη και ο βρετανός Νίτζελ Φάρατζ να επιχειρεί να βάλει φωτιά στον Ντέιβιντ Κάμερον,

«Έχουμε στοιχεία, που αν τα φέρουμε στη Βουλή θα πέσει η κυβέρνηση»



Για «ολοκληρωτικό πόλεμο που γίνεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής με χρήση των δομών του κράτους» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου, εν όψει των ευρωεκλογών.
Σχετικά με την υπόθεση της παράταξης, που ερευνά η Δικαιοσύνη, και τα στελέχη της που είναι προφυλακισμένα, ο εκπρόσωπος της ΧΑ επιτέθηκε φραστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη της ΧΑ βρίσκονται στη φυλακή εξαιτίας της «σκευωρίας που έχει στηθεί από το παραδικαστικό κύκλωμα του

Γρηγόρης Στάμκος: Συνεχίζουμε μαζί για μια πενταετία ουσιαστικού έργου και προσφοράς!



Την τοπική κοινότητα του Δροσερού, της Ακρολίμνης και τον  παραδοσιακό οικισμό της  Κρώμνης  επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος Γρηγόρης Στάμκος συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Από νωρίς παραβρέθηκαν στην Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δροσερό και κατόπιν στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών Συλλόγων της Ακρολίμνης και της Κρώμνης. ‘’Σας χρωστάω ένα μεγάλο

Ενταση με μικρομολογιούχους στην ομιλία Βενιζέλου: Χάσαμε τα σπίτια και τις αποταμιεύσεις μας [εικόνες]



Μπροστά σε ένα απρόοπτο σκηνικό έντασης βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς, μικρομολογιούχοι διέξοψαν την κεντρική του ομιλία, στο αίθριο του μουσείου Μπενάκη, για να διαμαρτυρηθούν.
Λίγο αφότου ανέβηκε στο βήμα το πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μια ομάδα μικροομολογιούχων που είχαν μπει στο χώρο άρχισαν να φωνάζουν και να κάνουν χειρονομίες κατά του κ. Βενιζέλου.
Η ομιλία διακόπηκε για λίγη ώρα μέχρι την επέμβαση των ανδρών ασφαλείας οι οποίοι τους

Ζητούν παραίτηση Στουρνάρα για "κερδοσκοπία" σε Εθνική και Eurobank



Νέα μάχη ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για short selling στην Εθνική και τη Eurobank
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαψεύδει τα όσα έλεγε ο Γ.Στουρνάρας, σημειώνοντας πως τίθεται μείζον πολιτικό θέμα, ενώ ζητεί την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει πως το υπουργείο Οικονομικών, την προηγούμενη εβδομάδα (14 Μαΐου) με ανακοίνωσή του, απαντώντας στις καταγγελίες

Eurostat: Αύξηση 20% στην τιμή του ρεύματος στη χώρα μας



Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καταγράφει η Εurostat το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.Από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι στη χώρα η αύξηση στην τιμή ηλεκτρισμού ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ μετά την Εσθονία (+22%), ενώ η μείωση στην τιμή φυσικού αερίου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 22/5

Αυτός που θέλει να αποκτήσει κάτι που δεν είχε ποτέ, θα χρειαστεί να κάνει κάτι καλό που δεν το έχει κάνει ακόμα.