Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την Εθνική από την Κολομβία με 3-0



Δεν άξιζε η εθνική την ήττα με αυτό το σκορ στο πρώτο της παιχνίδ στο Μουντιάλ. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία με 3-0, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Η Κολομβία δεν εντυπωσίασε και ουσιαστικά με τρεις  φάσεις πέτυχε ισάριθμα γκολ. Για τα δύο πρώτα μάλιστα έχει ευθύνη η ελληνική άμυνα. Οχι βέβαια πως και η εθνική  έδειξε κάτι ιδιαίτερο, όμως, οι διεθνείς μπορούν να μιλήσουν για ατυχία, καθώς είχαν φάσεις για γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Φάνη Γκέκα στο 64'.

Μήνυμα Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη



Σήμερα είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τους δωρητές αίματος, όλους αυτούς τους εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς στην κοινωνία και στον άνθρωπο το αίμα τους, το πολυτιμότερο αγαθό.
Η αιμοδοσία  δεν είναι απλώς μια πράξη αγάπης, ανθρωπιάς και ελπίδας. Είναι η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας.
Η μέγιστη συμμετοχή  για να σωθεί μια ζωή!

Ξεκινούν οι κατασκηνώσεις της Πρόνοιας



Προθεσμία έως τις 20 Ιουνίου έχουν οι δικαιούχοι για υποβολή αιτήσεων στους Δήμους για συμμετοχή στις κατασκηνώσεις που θα λειτουργήσουν τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας.
Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου θα λειτουργήσουν 11 κατασκηνώσεις, όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά 9.220 άτομα. Δικαιούχοι είναι παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένα άτομα.

Το ελιξήριο της ομορφιάς: Αυτά είναι τα 8 μαγικά λαχανικά που θα σας κάνουν να λάμπετε



Ψάχνετε τρόπους να βελτιώσετε την εμφάνισή σας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβά προϊόντα ομορφιάς ή χειρουργικές επεμβάσεις; Στην πραγματικότητα το μυστικό της ομορφιάς δεν είναι ακριβό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαμορφώσετε τη διατροφή σας.
Με αυτά τα λαχανικά, θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα γίνει πιο καθαρό, τα μάτια σας πιο φωτεινά και εντυπωσιακά και το σώμα σας εμφανώς αναζωογονημένο.

Μήνυμα από Βρυξέλλες στην κυβέρνηση: Ή θα κάνετε απολύσεις ή νέες περικοπές μισθών!



Παρέμβαση στην κόντρα περί απολύσεων επιχειρούν οι Βρυξέλλες στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εκτελέσει ένα μέτρο της συμφωνίας, πρέπει να πάρει ένα άλλο και στην στην περίπτωσή μεταξύ οριζόντιων μισθολογικών περικοπών και στοχευμένων απολύσεων θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο.
 Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας των ελληνικών αρχών και της τρόικας, όπως περιγράφεται στην δημόσια έκθεση της Κομισιόν για τον 4ο έλεγχο του 2ου ελληνικού

Ποιος είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης και πως έστησε το καρτέλ της ηρωίνης



Μια καλοστημένη οργάνωση διακίνησης και εμπορίας τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε στήσει σε πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλα 11 άτομα, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης και περίπου άλλα τόσα σε αποθήκη στο Κορωπί.
Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η πολυτελής τριώροφη βίλα λειτουργούσε ως χώρος όπου οι Τούρκοι ναρκέμποροι σε συνεργασία με τον 40χρονο έκρυβαν τα ναρκωτικά προτού

Ποιον λέτε να θέλει η Μέρκελ για Πρόεδρο στην Ελλάδα;



Αφού πήραν κάθε ρανίδα πλούτου από την Ελλάδα, καταλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου τον έλεγχο της χώρας, τώρα οι γερμανοί θα παίξουν το μεγάλο χαρτί. Όλες πλέον οι προσπάθειες τους θα επικεντρωθούν στην εκλογή ενός συγκεκριμένου προσώπου, που δεν είναι μόνο συμβολικό για την υποταγή. Είναι άκρως πρακτικό θέμα γι’ αυτούς η επιβολή του για την επόμενη πενταετία.
Με μία τέτοια εξέλιξη, οι πλιατσικολόγοι της πατρίδας εγγυούνται ότι για πέντε χρόνια

To Facebook θα παρακολουθεί τα sites που επισκέπτονται οι χρήστες



Το Facebook ανακοίνωσε μία εξελιγμένη μορφή στοχευμένων διαφημίσεων, εκμεταλλευόμενο τα τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών του. Μέχρι σήμερα, το Facebook μοιραζόταν με τους διαφημιστές μόνο τα στοιχεία που συγκέντρωνε από τη δραστηριότητα των χρηστών του εντός της πλατφόρμας. Αυτό όμως αλλάζει και στις ερχόμενες εβδομάδες η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παραδίδει στους διαφημιστές τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τη δραστηριότητα των και χρηστών εκτός

Σοκ στην Αριδαία.Δύο ανήλικοι 16 και 17χρονών συμμετείχαν στη δολοφονία του 83χρονου στο Γαρέφι.



Εξιχνιάστηκε τελικά η ληστεία που δυστυχώς κατέληξε στο θάνατο του 83χρονου στο Γαρέφι πριν λίγες ημέρες.Ο άτυχος υπερήλικας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του δεμένος  σε καρέκλα και φιμωμένος .Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με κίνητρο τη ληστεία.Τελικά χθες προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις καθώς υπήρξε ομολογία του ενός για τη συμμετοχή στο έγκλημα.Η ασφάλεια Αριδαίας συνέλαβε τους τρεις δράστες ηλικίας 28, 17 και 16 ετών! Ο ένας εξ αυτών είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν καθώς εμπλέκεται σε υποθέσεις

«Βόμβα»112 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια



Δραματικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τραπεζών αλλά και τους υπολογισμούς της τρόικα, καθώς τα εισοδήματα των καταχρεωμένων νοικοκυριών δεν προβλέπεται να βελτιωθούν και την ίδια ώρα αυτοί που κρύβονται πίσω από τα θαλασσοδάνεια παραμένουν στο απυρόβλητο. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της μια «βόμβα» ύψους 112 δισεκατομμυρίων ευρώ, που ενδέχεται να σκάσει στα stress tests του φθινοπώρου, αν το αποτέλεσμά τους δείξει ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται νέα

Αναβάλλεται η παράσταση «ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ». Νέα ημερομηνία



Με υπαιτιότητα των συντελεστών της αναβάλλεται για τις 25 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, η παράσταση του έργου «Δείπνο με Φίλους» του αμερικανού πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό, η οποία επρόκειτο να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουνίου.
Μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό παίζουν ο Κλέων Γρηγοριάδης, η Ρένια Λουιζίδου και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Τα κρυφά σημεία στις φορολογικές δηλώσεις



Αντιμέτωποι με τον χρόνο βρίσκονται πλέον φορολογούμενοι και λογιστές, καθώς θα πρέπει μέσα στις επόμενες 17 ημέρες να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις. Στο παρά πέντε της συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών εντύπων, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στο έντυπο Ε1 έχουν προστεθεί νέοι «πονηροί» κωδικοί που, αν δεν συμπληρωθούν καθόλου ή αν δεν συμπληρωθούν σωστά, μπορεί να κοστίσουν ακριβά σε χρήμα και χρόνο.

Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας-Αλιείας Ε.Ε.



Οι προτάσεις, των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στο Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – το τελευταίο επί ελληνικής προεδρίας – το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 16 & 17 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο υπό την προεδρία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Μελά.

Έρχεται νέα ρύθμιση χρεών



Γη και ύδωρ αναμένεται να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προκειμένου οι δανειστές να δεχθούν βελτιώσεις στους όρους των δύο ρυθμίσεων χρεών που ενώ τρέχουν εδώ και ένα χρόνο, δεν έχουν επιφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Μάλιστα, στα ασφαλιστικά Ταμεία διαβλέπουν ότι τους επόμενους μήνες ο ρυθμός εξυπηρέτησης των δόσεων θα μειωθεί περαιτέρω και πιέζουν με τη σειρά τους για βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Εκλογές Σωματείου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Στέγης Περιφ. Ενότητας Πέλλας



Καλούνται όλα τα μέλη του "Σωματείου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Περιφερειακης Ενότητας Πέλλας", την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014  επτά η ώρα το απόγευμα, στην αίθουσα  "Λόφος" στο Φιλίππειο Γιαννιτσών, να εκλέξουν το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες άσκησης ομαδικής αγωγής, προκειμένου να ανατραπούν οι μειώσεις των εγγυημένων τιμών που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης.
Όσοι δεν έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα μπορούν να εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας και αμέσως μετά να ψηφίσουν.

Συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του INTERREG στην Π.Ε. Πέλλας



Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή των εταίρων του Προγράμματος «Προετοιμασία για έντονα χειμαρρικά φαινόμενα» με πεδίο εφαρμογής την ορεινή διασυνοριακή περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, των Δήμων Θέρμης και Γευγελής (F.Y.R.O.M.) και της Αναπτυξιακής Πέλλας, με χρηματοδότηση του Προγράμματος INTERREG  IPA Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα - F.Y.R.O.M. 2007 – 2013».

Χάος ξανά στην Ουκρανία.Η Ρωσία έτοιμη για εισβολή.

Το πολεμικό κλίμα εντείνεται στην Ουκρανία, καθώς φιλορώσοι αυτονομιστές κατέρριψαν αεροσκάφος, την ώρα που η Ρωσία κατηγορεί το στρατό της χώρας για παραβίαση των συνόρων της. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Αμυνας, οι αυτονομιστές κατέρριψαν μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 στο Λουχάνσκ, προκαλώντας το θάνατο πολλών στρατιωτών. «Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», ανέφερε η ανακοίνωση του

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στους ενστόλους



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τις υπ' αριθμ. 2192-2196/2014 αποφάσεις της δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους. Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές.

Σημαντική αύξηση κονδυλίων για αλιεία – υδατοκαλλιέργειες



Αυξημένα κατά 87% είναι τα κονδύλια που θα διατεθούν στον αλιευτικό τομέα της χώρας μας την επταετία 2014-2020, σε σύγκριση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, σύμφωνα με το νέο κοινοτικό κανονισμό για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, που υιοθετήθηκε επί ελληνικής προεδρίας.
             Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουρκουλόπουλος ενημερώθηκαν από την κοινοτική Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη...

Πώς θα μοιραστούν τα λεφτά στους αγρότες – Το νέο σχέδιο των επιδοτήσεων [λίστα]



Το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.
Με βάση το νέο σχέδιο οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία ενώ όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. Ευρώ.
Η πίτα των κονδυλίων στους Έλληνες αγρότες από το 2015 έως το 2020, όπως γράφει το «Έθνος» θα μοιραστεί ως εξής:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/6



Κάθε εμπόδιο που ξεπερνάμε με εξυπνάδα και καλοσύνη γίνεται σκαλοπάτι για να περάσουμε τα επόμενα...

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 14 Ιουνίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1789: Ο πατήρ Ελάιτζα Κρέιγκ αποστάζει ουίσκι από καλαμπόκι. Θα ονομαστεί Bourbon, επειδή ο ιερωμένος ζούσε στην κομητεία Μπέρμπον του Κεντάκι.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Λάθη ομορφιάς που κάνει κάθε γυναίκα

Μικρές, απλές λεπτομέρειες που κάθε μια από εμάς κάνει λάθος στην καθημερινή της ρουτίνα ομορφιάς…

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε στη θάλασσα

Το ποτό και τα θαλάσσια σπορ είναι στο πρόγραμμα των περισσότερων νέων (και) αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο συνδυασμός τους είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, προειδοποιεί το Εθνικό Ίδρυμα Κατάχρησης Αλκοόλ & Αλκοολισμού (NIAAA) των ΗΠΑ.

2+1 τροφές για λαμπερή επιδερμίδα!

Είναι καιρός να κάνετε στην άκρη διάφορα προϊόντα που προσφέρουν λαμπερή επιδερμίδα και να δώσετε βάση στην διατροφή σας. Οι ειδικοί λένε ότι πέντε μήνες σωστής και υγιεινής διατροφής αρκούν για να δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Τα 40 "αποκλείεται" στη ζωή ενός 30άρη



Υπάρχουν μερικά πράγματα σε αυτή τη ζωή στα οποία τραβάς κόκκινη γραμμή. Όχι αυτή της Θεοδωρίδου. Την κανονική. Καταστάσεις, πράγματα, συνθήκες και συνήθειες τις οποίες έλεγες μια ζωή ότι αποκλείεται να βάλεις στη δική σου καθημερινότητα. Για κάποιες από αυτές τήρησες το λόγο που έδωσες στον εαυτό σου. Σε κάποιες άλλες ξέχασες το αποκλείεται που έλεγες.Κάποια "αποκλείεται" που έχεις πει οφείλεις να τα βάλεις στην άκρη. Εσύ ποια από τα παρακάτω βάζεις στην άκρη και ποια τηρείς πιστά στη ζωή σου;

Οι Ασφαλισμένοι Ανασφάλιστοι ΟΑΕΕ Γιαννιτσών και Ν. Πέλλας ενώνουν τις φωνές τους



Η σοκαριστική διαφήμιση που θα σε πείσει να μην παίζεις με το κινητό σου όταν οδηγείς (ΒΙΝΤΕΟ)



Είναι κάτι που κάνουμε όλοι ή σχεδόν όλοι. Μιλάμε, γράφουμε μηνύματα, χαζολογούμε γενικότερα με το κινητό μας, την ώρα που οδηγούμε.Το τι μπορεί να συμβεί σε μια στιγμή αδράνειας, φυσικά όλοι το γνωρίζουμε. Ωστόσο, μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να σοκάρει τους θεατές μιας κινηματογραφικής πρεμιέρας.Ένα ιδιαίτερο φιλμάκι πολύ μικρής διάρκειας που μάλλον είναι αρκετό για να μας πείσει, ώστε να μην ασχοληθούμε ξανά με το κινητό μας, την ώρα που οδηγούμε...

Έπιασαν 1 τόνο ηρωίνη στην Αθήνα!!!



Καίριο φαίνεται πως είναι το χτύπημα που επέφεραν στα αδίστακτα καρτέλ ναρκωτικών οι άνδρες του Λιμενικού σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την εξάρθρωση σπείρας «λευκού θανάτου» και τον εντοπισμό ποσότητας ηρωίνης μεγαλύτερης του ενός τόνου.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, τα 1.113, 420 κιλά που κατασχέθηκαν είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει;e κατασχεθεί στην Ελλάδα και μια

Τραγωδία για δύο νέους

Ο 18χρονος Μιγκέλ Ράμος και η 19χρονη Αναστασία Τουτίκ είναι το τραγικό ζευγάρι των νέων που έπεσαν από μπαλκόνι και έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν... σεξ!

Νέες ενδείξεις για τεράστιους «ωκεανούς» στα βάθη της Γης


Στα βάθη της Γης και συγκεκριμένα στο στρώμα του μανδύα που βρίσκεται ανάμεσα στον φλοιό και στον πυρήνα, υπάρχουν τεράστια αποθέματα νερού, πιθανώς τριπλάσια από τον συνολικό όγκο νερού που διαθέτουν όλοι μαζί οι ωκεανοί στην επιφάνεια του πλανήτη μας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πέθανε ο Άρης Σταθάκης



Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια ο πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης.

Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών: Οι αφανείς ήρωες της Ελλάδας

Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος που οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας την επιχείρηση εντοπισμού της ποσότητας μαμούθ ηρωίνης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη.  

Γιαννιτσά: Χτύπησαν 32χρονη για να της πάρουν 2.000 ευρώ



Οι ληστές είχαν χτυπήσει και μια 55χρονη η οποία έτρεξε να σώσει από τα χέρια τους το θύμα.Στα ίχνη των τριών κακοποιών που χτύπησαν μια 32χρονη γυναίκα σε χωριό της Πέλλας για να της αρπάξουν ένα τσαντάκι με 2.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Γιαννιτσών μετά την ταυτοποίηση ενός από αυτούς. Οι ληστές είχαν χτυπήσει και μια 55χρονη η οποία έτρεξε να σώσει από τα χέρια τους το θύμα.
Οι δράστες της ληστείας, που είχε γίνει στις 29 Απριλίου, είχαν διαφύγει με ένα Ι.Χ.

Αυτές είναι οι 43 τροφές που εξασφαλίζουν υγεία και μακροημέρευση [λίστα]



Το τι τρώμε καθορίζει εν πολλοίς το πόσο υγιείς είμαστε, αλλά και το πόσο θα είμαστε στο μέλλον. Γενικώς, το τι τρώμε μας καθορίζει αρκετά. Με αυτό το σκεπτικό οι επιστήμονες αναζητούν εκείνες τις τροφές που εγγυώνται μακροημέρευση και υγεία.
Οπώς σημειώνει το Onmed.gr, αυτές οι ουσίες βρίσκονται στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά και τα φρούτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο William Paterson, πρόκειται για το ασβέστιο, τις φυτικές ίνες, το φυλλικό οξύ, το σίδηρο, τη νιασίνη, το κάλιο,

Δεν κάνουν πίσω οι δημοτικοί αστυνομικοί

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συνέχισαν για τρίτη ημέρα οι δημοτικοί αστυνομικοί τη συμβολική τους κινητοποίηση. Ένα χρόνο σχεδόν, αφότου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, οι αστυνομικοί δεν απορροφήθηκαν εξολοκλήρου σε άλλες θέσεις του δημόσιου τομέα, παρά τις περί αντιθέτου αρχικές διαβεβαιώσεις. 

Περίεργο συμβάν στην Ισπανία! Γεννήθηκαν πράσινα κουταβάκια! (εικόνες)

Έκπληκτη έμεινε η Alda Vallelado Molina στην Ισπανία όταν διαπίστωσε πως δύο από τα κουτάβια που γέννησε η σκυλίτσα τους είχαν πράσινο τρίχωμα!

"Δεν μπορούσα να το πιστέψω μόλις τα είδα. Θεώρησα αρχικά ότι τα κουτάβια ήταν βρώμικα και προσπάθησα να τα καθαρίσω, αλλά το χρώμα δεν έφευγε και συνειδητοποίησα πως αυτό ήταν το τρίχωμα τους!"

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Αισθάνομαι απέχθεια γι' αυτό που συνέβη στις καθαρίστριες αλλά...

Ότι αισθάνεται τον πόνο των καθαριστριών, ότι αισθάνεται απέχθεια γι' αυτό που έγινε, ότι έχει πιεί και τσίπουρο μαζί τους αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Το πρόγραμμα των αγώνων (πίνακας)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας να είναι πιο κοντά από ποτέ και από την Πέμπτη 12 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα χορέψει... σάμπα!

 Οι τηλεθεατές μέσα από τα τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤsports και τη ΝΕΡΙΤ HD θα παρακολουθήσουν όλες τις μάχες από τα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ και τα 64 παιχνίδια του Μουντιάλ θα μεταδοθούν και σε επανάληψη.

Καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα

Ο Μεγάλος Αγιατολάχ Άλι αλ Σιστάνι, η ανώτατη θρησκευτική αρχή των σιιτών του Ιράκ, κάλεσε σήμερα τους πολίτες να πάρουν τα όπλα κατά των τζιχαντιστών που έχουν κυριεύσει τις τελευταίες ημέρες εδάφη στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε την καθαρίστρια


Σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σήμερα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα προχθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

New York Times: Πρωτοσέλιδο οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των International New York Times είναι αφιερωμένο στα επεισόδια ανάμεσα στις καθαρίστριες και τους άνδρες των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια



Ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος σφραγίσματα.
Σε αυτό το συμπέρασμα -ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ- κατέληξε μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα.
Όμως πρέπει κάποιος να τον πίνει δυνατό και χωρίς ζάχαρη, κρέμα ή γάλα, αν θέλει να προφυλάξει τα δόντια του (τώρα, βέβαια, αν μένει μετά άυπνος, είναι άλλο θέμα), σημειώνει

Γενικό Λογιστήριο: Απέτυχε η αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Θέμα μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να θέσει το Φθινόπωρο στην τρόικα, το υπουργείο Οικονομικών, με βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι απέτυχε το μέτρο της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.«Είναι ένα θέμα, το οποίο το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να αξιολογήσει στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης για τους φορολογικούς συντελεστές» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος, παράλληλα, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ στην εστίαση και δεν θα παραταθεί η έκτακτη εισφορά

Κυβέρνηση προς ΔΝΤ: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κι άλλα μέτρα!




Γυμνή στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίστηκε η κυβέρνηση  μετά την αποκάλυψη της Aυγής ότι οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος απέστειλαν πριν από τις εκλογές επιστολή στους δανειστές, με την οποία δήλωναν "έτοιμοι" να λάβουν πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί και όπως όλοι προεξοφλούν. Η έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χθες, προαναγγέλλει μονιμοποίηση της λιτότητας και νέα μέτρα. Προβλέπει δημοσιονομικό κενό 7,7 δισ. και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. έως το 2017 και εκτιμά ότι είναι σχεδόν απίθανο

Επαναλειτουργούν οι εφαρμογές του TAXISnet



Μετά τον ορισμό του Αναπληρωτή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία οι εφαρμογές του TAXISnet που αφορούν στη χορήγηση μιας σειράς πιστοποιητικών προς τους φορολογούμενους.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι εφαρμογές αυτές αφορούν:
1. Tην έκδοση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων. 2014

Ο Economist (προ) βλέπει εκλογές



Τους καλύτερους παίκτες του έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς στα υπουργεία που συνεργάζονται στενά με την τρόικα, αναφέρει ο Economist, σημειώνοντας πως παρότι η Ελλάδα αναδύεται από την ύφεση, ο πρωθυπουργός πρέπει ακόμα να τηρεί σχέσεις ισορροπίας με τους ξένους πιστωτές, εν όψει και των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους και του ενδεχόμενου η Αθήνα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης.Όπως σημειώνει ο Economist, ο κ. Σαμαράς διάλεξε έναν τεχνοκράτη εκπαιδευμένο στις ΗΠΑ, τον Γκίκα Χαρδούβελη, για

Ξεφάντωσαν οι χορωδοί του Αλεξάνδρειου Ωδείου στο αποχαιρετιστήριο «Μουσικό τους απογευματινό»



Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοτικής Χορωδίας του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών ανταποκρίθηκαν την Τετάρτη με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα του Δ.Σ. τους, για ένα ευχάριστο 'Μουσικό Απογευματινό".
  Ως και ο καιρός "συμμάχησε" για να πραγματοποιηθεί η κατά κοινή ομολογία πετυχημένη και πλασιωμένη με αμείωτο κέφι εδήλωσή τους, που έγινε θεσμός πλέον και σηματοδοτεί όπως τόνισε και ο πρόεδρός της κ. Βασίλης Τραούδας, τη λήξη κάθε περιόδου.
Μια περίοδο αρκετά δημιουργική αφού σ'αυτήν η Χορωδία:

Έξαλλος ο Τόμσεν με τις δηλώσεις Βούλτεψη



Η φράση της κυβερνητικής εκπροσώπου «αφήστε το ταμείο να λέει τα δικά του», έβγαλε από τα ρούχα του τον οικονομολόγο του ΔΝΤ - «Μυρίζουν» εκλογές λένε στο Ταμείο...
Φωνές- όπως λένε αυτήκοοι μάρτυρες- ακούγονταν χθες έξω από την κλειστή πόρτα του γραφείου του Πολ Τόμσεν στο κεντρικό κτίριο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον όταν έφθασε στα χέρια του το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των δηλώσεων της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για το ρόλο το Ταμείου στην Ελλάδα.

Κοινωνικές αδικίες από πολιτικές ανοησίες



Του Παναγιώτη Νανούδη
        Η κυβερνητική στρατηγική της χώρας κρίνεται πλέον άκρως επικίνδυνη για όλους μας. Ξεπερνώντας καθημερινά τα όρια του οικονομικού εξορθολογισμού και των μνημονιακών δεσμεύσεων υποπίπτουν σε ανθρωποκεντρικές αδικίες.