Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μας οδηγούν σε παγκόσμιο πόλεμο για να βγούμε από την οικονομική κρίση!



Μια μέρα μετά την ανακοίνωση πολύ σκληρών μέτρων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαική Σύνοδο Κορυφής, έρχεται η συντριβή του αεροπλάνου των Mαλαισιανών Αερογραμμών να ξαναστριμώξει τη Ρωσία.
Μιλάμε για χτύπημα-προβοκάτσια που "παίζει" με την ψυχραιμία της Ρωσίας.
Ενα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιγνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη.
Κάποιοι κάνουν λόγο για την υλοποίηση ενός σκοτεινού σχεδίου που θέλει την Ευρώπη να εμπλέκεται σε πόλεμο ("τοπικό" ή ¨παγκόσμιο") ώστε να βγεί στην συνέχεια από την κρίση.

Εισβολή στη Γάζα: Ισραηλινά τανκς σπέρνουν το θάνατο σε βρέφη και παιδιά




Ισραηλινοί στρατιώτες, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και αρμάτων μάχης, ξεκίνησαν να καταστρέφουν σήραγγες στη Γάζα τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα και να εξαπολύει επιθέσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα μιας χερσαίας επιχείρησης η οποία έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 33 Παλαιστίνιους, περιλαμβανόμενων τριών εφήβων, δύο παιδιών και ενός μωρού.
Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποφευχθεί μια κλιμάκωση και να προστατευτούν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι

Τσίπρας: Οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους, αλλά όχι τη χώρα



Σύμφωνος με τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ματέο Ρέντσι, αλλά αντίθετος με τη στρατηγική που ακολουθούν η ελληνική και η ιταλική κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στη Ρώμη.
«Κερδίσαμε μια κρίσιμη μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι ακόμη μπροστά μας» τόνισε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε συγκέντρωση του ιταλικού ψηφοδελτίου «Η Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην πλατεία Πιάτσα Φαρνέζε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «oι

Παραβιάζεται η «κόκκινη γραμμή» στο Αιγαίο



«Παραβιάστε και επεκταθείτε στην Ελλάδα μέχρι τον 25ο μεσημβρινό που χωρίζει το Αιγαίο στη μέση και παραμείνατε εκεί όσο μπορείτε περισσότερο, αδιαφορώντας για τις ελληνικές αντιδράσεις». Αυτή είναι η εντολή των στρατηγών της Άγκυρας σε Τούρκους πιλότους και κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων, που πλέον 3 και 4 φορές την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες παραβιάζουν προκλητικά τον εναέριο και θαλάσσιο ελληνικό χώρο.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το μήνυμα που έστειλε πρόσφατα στην τουρκική ηγεσία

Δείτε από ποια ποσά και πάνω ενεργοποιείται έλεγχος για φοροδιαφυγή



Τα βασικά αδικήματα φοροδιαφυγής στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν οι φορολογικοί έλεγχοι καταγράφει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου.
Τα αδικήματα της φοροδιαφυγής στα οποία, λόγω της σπουδαιότητάς τους πρέπει να εστιάζουν οι φορολογικοί έλεγχοι για τα αποτελέσματα των οποίων θα πρέπει να ακολουθεί ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Αρχής Καταπολέμησης της

Τι αλλάζει στον φόρο ακινήτων



Αλλαγές στον φόρο ακινήτων φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Με τις διατάξεις παρέχεται κίνητρο στους φορολογουμένους για υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων των ετών 2011 έως και 2013, για να δημιουργηθεί ορθή εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης, συνεπώς και του Περιουσιολογίου ακινήτων και της βάσης επιβολής του νέου φόρου επί των ακινήτων.
Παράλληλα καθορίζονται παραδοχές για το Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου, απαραίτητες

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου.



Αυτός που το πρόσωπό του δεν φωτίζει, δε θα γίνει ποτέ αστέρι
 ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Ζεις το τώρα, χωρίς να σε νοιάζει τί θα γίνει μετά. Σήμερα χρειάζεται να συνδυάσεις τις επιμέρους δυνάμεις σου με την ευγένεια και την αρμονία, άλλα σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα σου, για να κάνεις οτιδήποτε να πετύχει. Πάντως, έχεις πολλά ακόμα να μάθεις.
Ερωτικά: Αν έχεις γεννηθεί στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου, θα υπολογίσεις περισσότερο έναν Καρκίνο, γιατί είναι αυτός που δίνει νόημα σε ό, τι κάνεις. Λεπτοί χειρισμοί και τακτ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εξωτικά λαχανικά που δεν έχετε… ξαναδεί

Διάφοροι βλαστοί, ρίζες, φύλλα και καρποί σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι απολύτως εδώδιμα, αφού η Μητέρα Φύση δεν θα άφηνε ποτέ τον πρωτόγονο άνθρωπο να πεινάσει.

Μέχρι ποια ηλικία παραμένουν ενεργοί σεξουαλικά άντρες και γυναίκες;

Ποιο είναι το… προσδόκιμο σεξουαλικής ζωής για τα δύο φύλα;
Θέλεις να μάθεις μέχρι πότε θα απολαμβάνεις το σεξ;Ο δείκτης για το Προσδόκιμο Σεξουαλικά Ενεργής Ζωής (Sexually Active Life Expectancy - SALE) καθιερώθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και περιγράφει πόσα χρόνια αναμένεται να παραμείνεις σεξουαλικά ενεργή κατά τη διάρκεια της ζωής σου!

Μέρκελ: Θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για την ονομασία των Σκοπίων

«Η εξέλιξη της "Μακεδονίας" (ενν. στην Ευρωπαϊκή Ένωση) είναι ουσιαστικά μπλοκαρισμένη, λόγω του ότι δεν έχει διευθετηθεί η διένεξη για το όνομα» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι είναι σε συζητήσεις για το θέμα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε και στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησης ηγετών της περιοχής στο Ντουμπρόβνικ.

Τα κινέζικα έρχονται και πάλι στα σχολεία

Τη συνέχιση του προγράμματος για τη διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας στα Πρότυπα Πειραματικά γυμνάσια προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Κομφούκιος.

Νέα πρόκληση Ντεκτάς: «Οι επιθέσεις στη Γάζα θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τους Τουρκοκύπριους…»

Σε νέα απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Σερντάρ Ντεκτάς, ο οποίος αναφερόμενος στην σφαγή, που διαδραματίζεται στην Λωρίδα της Γάζας, αποτόλμησε συγκρίσεις με τα κατεχόμενα και με αφορμή τις κριτικές περί παρουσίας τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή δήλωσε:

ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η κίνηση του προέδρου της τουρκικής αντιπολίτευσης και αρχηγού του Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Kemal Kılıçdaroğlu, να επισκεφτεί μια ελληνορθόδοξη εκκλησιά κατά την διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στην Γερμανία και να παρακολουθήσει την θεια λειτουργία και μάλιστα να ανάψει ένα κερί σαν να είναι κάποιος πιστός ελληνορθόδοξος.

80 παιδιά ανάμεσα στα θύματα της συντριβής του Boeing της Malaysia Airlines – Βρέθηκαν τα "μαύρα" κουτιά – Ατέλειωτος ο πόλεμος προπαγάνδας

 -298 τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που συνταράσσει τον πλανήτη
- Δυο παιδιά 3 και 5 ετών από την Ινδονησία ταξίδευαν με τους γονείς τους
- Τρία παιδάκια από την Αυστραλία επέστρεφαν σπίτι με τον παππού τους
- 100 ερευνητές για το AIDS μεταξύ των θυμάτων, ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Τη νομική διεκδίκηση των υδάτων Έδεσσας εξετάζει ο δήμος


Τη νομική διεκδίκηση της διαχείρισης των υδάτων της Έδεσσας εξετάζει ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου όπως ενημερώνει με   επιστολή του τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Γιορτάζουν την παγκόσμια ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Με εορτασμούς και αφιερώματα μνημονεύουν σήμερα ανά τον κόσμο τον Νέλσον Μαντέλα με αφορμή την γέννηση του πριν από 96 χρόνια.

Βloomberg: 6 στους 10 αναλυτές βλέπουν τρίτο πακέτο

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια εξορίας φαίνεται πως δεν έχει πείσει τους αναλυτές, καθώς η ισχυρή πλειονότητα εκτιμά πως θα είναι αναπόφευκτο το τρίτο πακέτο στήριξης.

Ελληνίδα γύρισε το μισό πλανήτη με 6 κιλά κοκαΐνη στο σακίδιο της



Μια 53χρονη Ελληνίδα, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, μετέφερε 6 κιλά κοκαΐνη από την Κένυα στον Πειραιά μετά από πολυήμερο ταξίδι μέσω Ολλανδίας.Στον Πειραιά όμως την περίμεναν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν ειδοποιηθεί από το κλιμάκιο Αθηνών της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA.Μόλις βγήκε από το πλοίο προερχόμενη από τα Χανιά, υποβλήθηκε σε έλεγχο και στα δυο σακίδια πλάτης που μετέφερε βρέθηκαν διπλά τοιχώματα, μέσα στα οποία είχε κρυμμένη

Πώς θα αποκτήσετε απαλά πέλματα



Τώρα που είναι καλοκαίρι και φοράς συνεχώς σαγιονάρες οι πατούσες σου σκληραίνουν με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο απαλές όσο τις έχεις συνηθίσει όλο το χρόνο. Δες τι μπορείς να κάνεις για να τις απαλύνεις. Ένας τρόπος για να απαλύνεις τις πατούσες σου είναι να τους βάλεις κρέμα ξυρίσματος. Πιο συγκεκριμένα γι’αυτή τη μέθοδο θα πρέπει να απλώσεις στα πόδια σου κρέμα ξυρίσματος. Ανάμειξε σε ένα μπολάκι λίγο listerine και λίγο ζεστό νερό (σε ίδιες ποσότητες). Ενώ έχεις ακόμα κρέμα στα πόδια σου πάρε μία πετσέτα και βούτηξέ την

Το τσάι είναι καλύτερο από το νερό!



«Ένα τσάι την ημέρα κάνει τον φαρμακοποιό να πτωχεύσει» λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία. Ομάδα Βρετανών διατροφολόγων υπερθεματίζει τονίζοντας ότι τρία ή και περισσότερα φλιτζάνια του αφεψήματος αυτού ημερησίως είναι πιο ευεργετικά και από το νερό.
Η έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Εuropean Journal of Clinical Νutrition» υποστηρίζει ότι το τσάι είναι τόσο ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και το άφθονο νερό. Η ερευνητική ομάδα του Κings College του Λονδίνου με επικεφαλής την Dr Carrie Ruxton μελέτησε μεγάλο αριθμό ήδη δημοσιευμένων ερευνών για την επίδραση της

Είχαν στόχο το αεροπλάνο του Πούτιν, έκαναν λάθος και κατέρριψαν το Μαλαισιανό!



Πηγή η οποία μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax -το οποίο επικαλείται το RT- και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών ταξίδευαν στον ίδιο αεροδιάδρομο και τα στίγματά τους βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, αλλά με διαφορά μικρής ώρας.
«Βρέθηκαν κοντά στη Βαρσοβία, στα 10.000 πόδια. Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16:21 (ώρα Μόσχας) και το Μαλαισιανό αεροσκάφος στις 15:44 (ώρα Μόσχας)», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, αφού έχουν παρόμοιο

Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών και υποδοχή Λειψάνων



Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού η πόλη θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία της υποδοχής Ιερών Λειψάνων των Αγίων Παντελεήμονος, Τρύφωνος, Προκοπίου, Στυλιανού, Βαρβάρας & Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μονή Αγάθωνος Υπάτης Λαμίας.
Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό, ενώ τα Ιερά

Στον «αέρα» η αξιολόγηση στο Δημόσιο



Εκκρεμεί η αξιολόγηση 300.000 δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήγει σήμερα (18/7).
Μόνο ελάχιστες αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Οι επιτελείς του υπουργείου εκτιμούν ότι οι γενικοί διευθυντές θα πράξουν στο τέλος του καθήκον τους, ειδάλλως μπορεί ακόμη και να διωχθούν πειθαρχικά.

«Πονοκέφαλος» για την επιστροφή αγροτικών κονδυλίων 600 εκατ. ευρώ



Μία νέα δημοσιονομική «βόμβα» καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, μετά τη διπλή απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαικών Κοινοτήτων για ανάκτηση παράτυπων αγροτικών ενισχύσεων 600 εκατ. ευρώ περίπου που διανεμήθηκαν την προηγούμενη 10ετία. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών η απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη και κάτι τέτοιο υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου. Μετά την κοινοποίηση, η απόφαση πρέπει να εκτελεστεί εντός 60 ημερών, δηλαδή περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ψάχνουν ακόμα 1.000 υπαλλήλους σε ΝΠΙΔ στο Δημόσιο



Από σήμερα τέλος η κρατική χρηματοδότηση για όσους οργανισμούς δεν απογράφηκαν και σε δυο μήνες αυτόματο λουκέτο λέει το υπουργείο
Ξεπερνά κάθε όριο κρατισμού το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης, υπάρχουν φορείς του δημοσίου που δεν έχουν απογραφεί και υπάλληλοι που είναι άγνωστοι στα αρχεία του κράτους.
Η μεγαλύτερη «πληγή» αυτής της χώρας είναι ότι μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε ούτε πόσους δημοσίους υπαλλήλους είχε. Επίσης είναι γνωστή η προσπάθεια που είχε καταβάλει ο

Αναστασιάδης: Κατασκεύασμα για να ρίξουν τον Καραμανλή η υπόθεση Βατοπεδίου



Κατασκεύασμα σκευωριών, συκοφαντιών και συμφερόντων, με μόνο στόχο και σκοπό να πλήξουν και να ρίξουν τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης την υπόθεση Βατοπεδίου, μετά την δικαστική απόφαση.
«Από το έτος 2008 όταν η υπόθεση Βατοπεδίου άρχισε να παρουσιάζεται ως μέγα σκάνδαλο αλλά και στη συνέχεια ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής, το 2010, ήμουν από τους λίγους που δημόσια υπεράσπιζαν την άποψη ότι, το υποτιθέμενο σκάνδαλο Βατοπεδίου ήταν ένα

ΟΓΑ: Σήμερα η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων



Καταβάλλεται σήμερα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) η 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.Η πληρωμή αφορά τους 449.384 δικαιούχους που θα λάβουν την 2η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014.Η πληρωμή αυτή περιλαμβάνει όσους είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30 η Ιουνίου 2014. Το επίδομα θα

Κοσμική λογική… για λίγους


Του Παναγιώτη Νανούδη

Η ανθρώπινη λογική αποτελεί μάλλον άγνωστη έννοια για τη πολιτική ζωή της χώρας. Το παράλογο και το άδικο είναι ίσως οι επικρατέστερες λέξεις που φιγουράρουν σε σχολιασμό νομοσχεδίων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Γέννησε και άφησε το βρέφος να πεθάνει στη ντουλάπα



Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση μίας 37χρονης γυναίκας, η οποία γέννησε στο σπίτι της έκλεισε το μωρό της στη ντουλάπα, όπου πέθανε από ασφυξία, και στη συνέχεια το πέταξε στα σκουπίδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξε ενημέρωση για τη διακομιδή μίας γυναίκας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Επρόκειτο για μία 37χρονη, η οποία είχε γεννηθεί στην Τουρκία, αλλά είχε ελληνική υπηκοότητα, καθώς ήταν παντρεμένη με Έλληνα.

Κακά μαντάτα για τους ανασφάλιστους οδηγούς



Θέμα χρόνου εκτιμάται ότι είναι η αποστολή επιστολών από το υπουργείο Οικονομικών προς όσους οδηγούς διαθέτουν ανασφάλιστα οχήματα προκειμένου να συνάψουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ποιες αλλαγές έφερε το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Δυσάρεστες εκπλήξεις βιώνουν οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς από τους 500.000 περίπου ελέγχους της Τροχαίας το μήνα το 14% - 15% των οδηγών βρίσκεται χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και υπόκειται στις συνέπειες του νόμου.

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 18 Ιουλίου.




 Το πιο σημαντικό δεν είναι η γνώμη των άλλων για μένα, αλλά η γνώμη που έχω εγώ για αυτούς
 ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η τάση των ημερών είναι οι αλλαγές και σκοπεύεις να κινηθείς πολύ δραστικά. Η αμεσότητα, πάντως, είναι αυτή που θα σε σώσει, γιατί δε σου αρέσει καθόλου να κάνεις συμβιβασμούς και να χρησιμοποιείς έμμεσους τρόπους για να πετύχεις τον σκοπό σου.
Ερωτικά: Η διάρκεια μιας σχέσης μετράει πολύ για σένα, καθώς μερικές φορές βαριέσαι

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πιο υγιής η καρδιά με λίγους ξηρούς καρπούς την ημέρα

Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να μειώνουν κατά το σχεδόν ένα τρίτο τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου, επιβεβαιώνει μία νέα ανάλυση.

Παντρέψου μετά τα 40 και θα ζήσεις περισσότερο! Να γιατί…

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως ο σταθερός γάμος μετά τα 40 μπορεί να αποτελεί κλειδί για πολλά και καλά χρόνια ζωής.

15 σκυλιά που θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά!

Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος μικρών και μεγάλων. Εμείς, όμως, εδώ θα αναφερθούμε στα μικρά παιδιά και στη σχέση που αναπτύσσουν με τα συμπαθέστατα τετράποδα. Παιδάκια προσχολικής ηλικίας λατρεύουν τα κατοικίδιά τους και το αποδεικνυουν με κάθε τρόπο.

Νέες εγκεκριμένες αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Κώστας Τασούλας, τον πρώτο μήνα της θητείας του υπέγραψε τις παρακάτω νέες αρχαιολογικές έρευνες που διενεργούνται ή πρόκειται να διεξαχθούν στην Ελλάδα, κατά το έτος 2014.

Κύπρος: Υποβρύχιο Μουσείο, με θέμα την ελληνική μυθολογία


Υποβρύχιο εικαστικό Μουσείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας, στην παράλια περιοχή «Περνέρα». Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το Μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και στόχος είναι αυτή η υποβρύχια γκαλερί να αποτελέσει το πρώτο τού είδους του στην Ευρώπη, ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Τα εισπνεόμενα φάρμακα για το άσθμα «φρενάρουν» την ανάπτυξη και το ύψος των παιδιών!

Τα εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά του παιδικού άσθματος, μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη και το ύψος των παιδιών, αν και όχι περισσότερο από ένα εκατοστό, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες.

Ισραηλινό κανονιοφόρο σκότωσε 4 παιδάκια που έπαιζαν μπάλα στην παραλία

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα σε παραλία της Γάζας από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νέο σοκ στην Ινδία με βιασμό 6χρονης μέσα σε τουαλέτα σχολείου

Ένα κορίτσι 6 ετών καταγγέλθηκε πως βιάστηκε από δύο άντρες μέσα σε ένα σχολείο στην πόλη Μπάνγκαλορ, η οποία θεωρείται το κέντρο της ινδικής βιομηχανίας της τεχνολογίας, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα.

Πολωνία: Επτά άτομα σκοτώθηκαν, προσπαθώντας να βγάλουν γυναίκα από σηπτικό βόθρο!

Επτά άτομα βρήκαν φρικτό θάνατο -από ασφυξία ή πνιγμό- προσπαθώντας να σώσουν μια γυναίκα που είχε πέσει σε σηπτικό βόθρο στο χωριό Κάρτσοφκα της δυτικής Πολωνίας.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια φάρμα εκτροφής ζώων και τα περισσότερα από τα θύματα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας!

Φρίκη στο Μεξικό! 450 παιδιά - δούλοι απελευθερώθηκαν από ίδρυμα!

Περίπου 600 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά, διέσωσε η μεξικανική αστυνομία από άθλιες συνθήκες δουλείας. Τα 450 παιδιά - 278 αγόρια, 174 κορίτσια, 6 μωρά - και οι 138 ενήλικες ζούσαν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες δουλείας ανάμεσα σε ποντίκια, κοριούς και ψείρες σε «καταφύγιο» εγκαταλελειμμένων αγοριών και κοριτσιών, στην πολιτεία Μιτσοακάν.

Τραγωδία: Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην Ουκρανία - Νεκροί 300 επιβαίνοντες

Μια νέα αεροπορική τραγωδία για τη Malaysia Airlines, μετά την εξαφάνιση του Boeing στον Ειρηνικό Ωκεανό, συνέβη σήμερα στην ανατολική Ουκρανία. Ενα αεροσκάφος Boeing-777 της εταιρείας, που εκτελούσε πτήση από Αμστερνταμ προς Κουάλα Λουμπούρ, συνετρίβη λίγα χιλιόμετρα πριν τα σύνορα με τη Ρωσία.

Tζαμτζής: Εξοντωτικές και υπερβολικές χρεώσεις ΟΑΕΕ σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων.



Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τις χρεώσεις του ΟΑΕΕ σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή 29 βουλευτές. 
Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πρακτική του ΟΑΕΕ και υπερβολικές τις χρεώσεις και διερωτώνται «εάν ο ΟΑΕΕ θέλει να εξαφανίσει κάθε δραστηριότητα σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων». 
Συγκεκριμένα, ρωτούν τον κ. Βρούτση για το τί προτίθεται να πράξει σχετικά με τις

18 κόλπα που μπορούν να κάνουν την ζωή σας πιο εύκολη (βίντεο)



 18 μικρά κολπάκια σε ένα βίντεο που θα σε χρησιμέψουν αφάνταστα στην καθημερινότητά σου μέσα και έξω από το σπίτι .Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη.Θέλει τρόπο …όχι κόπo.

Νέο χτύπημα στους μισθούς: Το 38% των μισθωτών περιμένει άμεσα μείωση αποδοχών



Ερευνά του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO η οποία πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 1.100 μισθωτών καταδεικνύει ότι 3 στους 4 μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, 1 στους 3 μισθωτούς δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και 4 στους 10 φοβούνται περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο.

Νέα μεταγραφή στην Αναγέννηση Γιαννιτσών



Πήρε μπροστά η Αναγέννηση Γιαννιτσών που προχωρά από μεταγραφή σε μεταγραφή, η διοίκηση του κ.  Σαββουλίδη με την καθοδήγηση του προπονητή Βασίλη Ασλανίδη προχώρησε σε ακόμα μια μεταγραφή αποκτώντας τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλητή Πέλλας Α'1  κατηγορία (Ολυμπιακού Γαλατάδων) τον 22 χρόνο επιθετικό Γιώργο Καραδημο.
ο Καραδημός που ξεκίνησε από την Ακαδημία Μηνου - Βοιτσίδη ήταν πρώτος σκόρερ του

«Οι δανειστές θέλουν να ελέγχουν την Ελλάδα και μετά το Μνημόνιο»



«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν το πώς θα συνδέσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης» αναφέρεται σε ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.Η εφημερίδα επικαλείται διάφορους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις και στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «η ελάφρυνση του χρέους της

Τι πρέπει να τρώμε ανάλογα με την ηλικία μας.



Οι γρήγορες λύσεις για άμεσα αποτελέσματα είναι μια χαρά όταν απλώς θέλετε να δείχνετε λίγο πιο κομψοί, αλλά όταν το θέμα είναι η υγεία και η διατήρησή της χρειάζεστε πολύ περισσότερο προγραμματισμό και υπομονή.
Αν και υπάρχουν ορισμένες γενετικές διαταραχές που μπορούν, σύμφωνα με Τα Νέα, να βραχύνουν σημαντικά το προσδόκιμο επιβιώσεως, καθώς και ορισμένα γονίδια που προδιαθέτουν για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος, η γενετική ευθύνεται μόνον για το ένα τέταρτο των πιθανοτήτων μακροχρόνιας επιβιώσεως. Ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον

Δέκα χρόνια νεότεροι λόγω… σκύλου



Δέκα χρόνια «νεότεροι» σωματικά και νοητικά είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σεντ Αντριους. Όπως είδαν οι σκωτσέζοι επιστήμονες, η συντροφιά ενός τετράποδου βελτιώνει τη φυσική κατάσταση του ιδιοκτήτη κάνοντάς τον παράλληλα να συμπεριφέρεται αλλά και να φαίνεται νεότερος.
Βάσει των ευρημάτων της μελέτης μάλιστα, η απόσταση που διανύει ο ιδιοκτήτης κατά τη διάρκεια της βόλτας του σκύλου του, δεν επηρεάζει την θετική επίδραση του ζώου στην

Νεκρή αρκούδα σε τροχαίο στην Εγνατία



Το δεύτερο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα για το 2014 σημειώθηκε την Τρίτη 15 Ιουλίου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας (τμήμα «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή»). Λίγο μετά τις 22.30 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε
για το ατύχημα από την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έσπευσε άμεσα στο σημείο, όμως δυστυχώς η νεαρή αρκούδα ήταν ήδη νεκρή. Από τη σχετική εξέταση που έγινε στο ζώο πιθανολογείται ότι συγκρούστηκε με όχημα βαρέως τύπου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του.