Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο σε Πέλλα και Έδεσσα

Nέες περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την επικράτεια, που θα παραμείνουν ανοιχτά, τη νύχτα της πανσελήνου στις 10 Αυγούστου πρόσθεσε στον κατάλογό του το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι χώροι που προστίθενται είναι οι εξής:

Τέλος Σεπτέμβρη θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, επισημαίνει ο υφυπ. Παιδείας

Τη βεβαιότητά του για την ετοιμότητα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων "να υποδεχθεί τους μαθητές στις αίθουσες τη νέα χρονιά" εξέφρασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός

Την πεποίθησή του ότι θα διευθετηθούν ικανοποιητικά όλα τα θέματα ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, τον Σεπτέμβριο, η νέα σχολική περίοδος, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή του συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό.

ΠΑΣΥ: "Η Κυβέρνηση να στηρίξει το εισόδημα της αγροτιάς"

Η λέξη «απόγνωση» δεν αποδίδει πλέον ούτε στο ελάχιστο την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι φρουτοπαραγωγοί της χώρας μας και όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες, μετά το κλείσιμο της κύριας αγοράς απορρόφησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων τα τελευταία χρόνια.
Με την ανακοίνωση της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα για την εφαρμοζόμενη πολιτική του εμπάργκο από μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ, εξανεμίζονται και οι όποιες ελπίδες για κάλυψη των φετινών απωλειών, από τις ζημιές των ακραίων καιρικών φαινομένων και το μέχρι σήμερα «ξεπούλημα» της παραγωγής με τις απαράδεκτα χαμηλές, εξευτελιστικές τιμές που δίνουν μεγαλέμποροι και εξαγωγείς στους αγρότες.

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με e-mail που υπόσχονται κέρδη από κλήρωση γνωστής εταιρείας!

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για απάτη μέσω διαδικτύου με την αποστολή ψεύτικων e-mail που απευθύνονται σε χιλιάδες Ελληνες. Οπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δράστες με τα μηνύματα αυτά ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχει επιλεγεί το e-mail τους από παγκόσμια κλήρωση γνωστής εταιρείας πληροφορικής και έχουν κερδίσει μεγάλο χρηματικό ποσό
Ακολούθως ζητούν από τα θύματα να τους γνωστοποιήσουν διάφορα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία και στη συνέχεια την καταβολή χρηματικού ποσού για να τους αποσταλεί το ποσό που δήθεν έχουν κερδίσει

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Η πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστροφή για τους αγρότες της Πέλλας

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταστρέφει το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, την Αγροτική οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Νέα εκκαθάριση μόνο για τις προβληματικές δηλώσεις

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί απ’ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων η πρώτη δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ενώ τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αυτό που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα είναι αν η δόση του Σεπτεμβρίου θα είναι διπλή (δηλαδή αν θα συμπεριλαμβάνει και τη δόση του Αυγούστου), καθώς και ο αριθμός των δόσεων.

Επιστολή Τζαμτζή στον Πρωθυπουργό: “Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί και οι φορείς της Πέλλας”

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τα μέτρα που επέβαλλαν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. στην Ρωσία , έφεραν δυστυχώς αντίμετρα από την πλευρά της Ρωσίας, κατά των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποκλεισμό των εισαγωγών από τις χώρες αυτές. Έτσι σήμερα φτάσαμε να αποκλείονται από την προνομιακή για την χώρα μας Ρωσική αγορά, τα αγροτικά μας προϊόντα, αλλά και πολλά βιομηχανικά. 
Αυτή την περίοδο και αφού η Ρωσία εισήγαγε το τελευταίο διάστημα μεγάλες ποσότητες κερασιών και βερίκοκων από την χώρα μας , υπολογίζονταν ότι θα απορροφούσε περίπου 170.000 τόνους ροδάκινα και νεκταρίνια.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 9/8

Πάντα δείχνει αδύνατο, μέχρι που το καταφέρνεις!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 9 Αυγούστου

Επέτειοι:
Γεγονότα
480 π.Χ: Η Μάχη των Θερμοπυλών. 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα αντιμετωπίζουν υπέρτερες περσικές δυνάμεις και πίπτουν επί του πεδίου της μάχης.
48 π.Χ: Η Μάχη των Φαρσάλων: Ο Ιούλιος Καίσαρ νικά τον Πομπήιο και καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος των ρωμαϊκών πραγμάτων. Τέλος της Πρώτης Τριανδρίας.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες

Πρώτα μας φοβέρισαν με το ΚΕΑΟ, για να τρέξει όποιος έχει να δώσει ότι έχει.
Αλλά δεν έπιασε το κόλπο.
Τώρα μας κάνουν τη χάρη (είναι βλέπεις και φιλεύσπλαχνοι) για ρύθμιση σε 100 δόσεις, αλλά κεφαλαιοποιούν όμως τις προσαυξήσεις. Όποιος δηλαδή υπογράψει τέτοια ρύθμιση … την πάτησε, γιατί στην καθαρή οφειλή θα προσμετρούνται μετά τα πρόστιμα και οι τόκοι, ενώ τώρα όχι!
Το κατάλαβες;

Ηγουμενίτσα: Πυροβόλησε τους διαρρήκτες του

Δύο νεαροί Αλβανοί εισέβαλαν σε σπίτι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και το έκαναν άνω κάτω, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα και χρυσαφικά. Οι ιδιοκτήτες όμως, κατά τύχη, επέστρεψαν την ώρα που οι διαρρήκτες βρίσκονταν ήδη μέσα! 
Ο 60χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας, φοβούμενος προφανώς και για την οικογένειά του, απάντησε σε αυτήν την λεηλασία με…πυροβολισμούς. 

Εξισωτική αποζημίωση ύψους 60,5 εκατ.€ για το έτος 2013 σε 60.912 γεωργούς & κτηνοτρόφους

Ποσό ύψους 60,5 εκατ.€ από την εξισωτική αποζημίωση έτους 2013 πιστώνεται σήμερα (08/08/2014) στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων.

Είναι η πρώτη πληρωμή που πραγματοποιείται μετά τον έλεγχο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους δικαιούχους παραγωγούς και πληρούν τα κριτήρια ενίσχυσης.

Οι 34.913 δικαιούχοι προέρχονται από ορεινές περιοχές και ενισχύονται από το μέτρο 211 της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ οι 25.999 ενισχύονται από το μέτρο 212 για τις μειονεκτικές περιοχές.

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Πώς μπορούν να αποφύγουν τη διαγραφή οι αιώνιοι φοιτητές

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς το αίτημα ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011 για τη διαγραφή ή μη φοιτητών μετά από ερώτηση δύο βουλευτών της ΑΝΕΛ. Με βασικό επιχείρημα την οικονομική κρίση η οποία μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών οι δύο βουλευτές ζητούσαν την ελαστικοποίηση των κριτηρίων που θα ορίσουν το ποιοι φοιτητές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη διαγραφή.

Ανατροπές στην υγεία: Δημιουργείται καθολικό σύστημα αμοιβών νοσοκομείων

Την εισαγωγή καθολικού συστήματος αμοιβών νοσοκομείων προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή.
Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται το ΣΑΝ (Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων) στο χώρο της υγείας. Πρόκειται για ένα καθολικό σύστημα κατανομής αμοιβών, οικονομικών πόρων μεταξύ νοσοκομείων, δημόσιων και ιδιωτικών, επί τη βάσει ειδικών χαρακτηριστικών των υπηρεσιών εισαγωγής, διάγνωσης και θεραπείας ασθενών. Με τις προωθούμενες διατάξεις προβλέπεται...

"Εκτόξευση" των βάσεων σε 45 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ

Το 2014 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για όσους υποψηφίους φοιτητές επιθυμούν να βρεθούν σε Σχολές μεσαίες και υψηλόβαθμες. Αυτές οι Σχολές, περίπου 45 στο σύνολό τους, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η εικόνα φαίνεται πως θα διαμορφωθεί ανοδικά σχεδόν σε όλες τις Σχολές.

Ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ για τη Γάζα από την Ελλάδα

Βοήθεια ύψους 500.000 ευρώ προσφέρει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή.

Η χώρα μας δήλωσε επίσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNRWA, την ετοιμότητά της να υποδεχθεί και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αντώνης Ρέμος ζωντανά στην Έδεσσα!



Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής όλων Αντώνης Ρέμος θα βρεθεί στην πόλη των Καταρρακτών, Έδεσσα για μια μοναδική συναυλία.

Η συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στις 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας. Η συναυλία αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Εδεσσαϊκού κοινού αλλά και αυτό των γύρω περιοχών.

Αγωγή κατά του Facebook από 25.000 χρήστες



Αγωγή εναντίον του Facebook κατέθεσαν 25.000 χρήστες του στην Ευρώπη, κατηγορώντας το ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αγωγή την οποία συνυπογράφουν 25.000 άτομα, έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης και αφορά στον τομέα του Facebook που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου εκτός Βορείου Αμερικής.

Αναβάθμιση δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ στις υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας



Μετά από πολύμηνη προσπάθεια και συντονισμένες ενέργειες επετεύχθη η επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας και η εγκατάστασή του στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε. Πέλλας και το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Έδεσσας.
Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο οπτικής ίνας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου καλύπτοντας τις υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες εκεί, ενώ, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η σύνδεση και των υπολοίπων υπηρεσιών που εδρεύουν στο Διοικητήριο.

"Ο Καραγκιόζης Φούρναρης" την Τετάρτη 13/8 στο Ανοιχτο Θέατρο Γιαννιτσών


Η επίσημη λίστα του ρωσικού εμπάργκο σε προϊόντα της Δύσης. Εκτός μόνο το λάδι και το κρασί

Πέντε ομάδες προϊόντων διατροφής περιλαμβάνει η επίσημη λίστα απαγόρευσης εισαγωγών που επέβαλε η Ρωσία.

Αναλυτικότερα, ο κατάλογος, όπως δημοσιεύεται στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ-Νόβοστι», περιλαμβάνει: κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και συνοδεύεται από τους κωδικούς εισαγωγής τους.

Αυτή είναι η νέα ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης



Τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα τους νέους προέδρους του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέλεξε την Πέμπτη, με ομόφωνη απόφασή του το υπουργικό συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. Οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη έγιναν με βάση την επετηρίδα.

Επιστολή Τζαμτζή προς τον Υπ. Οικονομικών κ. Γ.Χαρδούβαλη σχετικά με τις εξοντωτικές ρυθμίσεις



Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και την Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Σαββαίδου Αικατερίνη, κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ζητώντας την ανάκληση της ΠΟΛ 1184/30-7-2014, τονίζοντας, ότι οι ρυθμίσεις της, τιμωρούν τους πολίτες και δεν τους βοηθούν. Στην επιστολή του ο κ.Τζαμτζής αναφέρει: 

Εκτός ρωσικού εμπάργκο λάδι και κρασί



Το ελληνικό κρασί και λάδι γλίτωσαν από το εμπάργκο εισαγωγών που ανακοίνωσε η Ρωσία.
Ειδικότερα ο κατάλογος με τα προς απαγόρευση εισαγωγής προϊόντα από τις χώρες που συμμετέχουν στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, όπως δημοσιεύεται στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “ΡΙΑ-Νόβοστι”, περιλαμβάνει: κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά και συνοδεύεται από τους κωδικούς εισαγωγής τους.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/8


Σήμερα μπορείτε να πείτε στον εαυτόν σας ότι: «τα εμπόδια δεν με πτοούν, καθένα από αυτά ενδυναμώνει την θέληση για το ξεπέρασμά του».

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:
Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.
1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Δείτε τα αποτελέσματα των 127 αστυνομικών ελέγχων που έγιναν στην Πέλλα το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατόπιν διαταγής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τις απογευματινές και βραδινές ώρες της 06.07.2014 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των κατά τόπους Αστυνομικών Υπηρεσιών οι οποίες εποπτεύονται από τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Πέλλας, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Έδεσσας και Γιαννιτσών και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας.

Με Φώτη Μητσάκη συνεχίζει και φέτος ο Εθνικός Γιαννιτσών

Με υψηλούς στόχους ξεκίνησε πριν μερικές μέρες η ομάδα του Εθνικού Γιαννιτσών, που κράτησε στον πάγκο της τον Φώτη Μητσάκη.
Ο Παλαίμαχος άσσος πολλών ομάδων Φώτης Μητσάκης και νυν προπονητής της ομάδος δήλωσε μεταξύ άλλων  στις www.matiespellas.gr " Φέτος πιστεύω ότι  δημιουργούμε μια πολύ καλή ομάδα, έχουμε αξιόλογους ποδοσφαιριστές και σκοπός μας είναι το καλό ποδόσφαιρο και η διεκδίκηση των 2 στόχων, το κύπελλο Πέλλας και το πρωτάθλημα της Α´1.

Πήρε Κατρητσέα η Αναγέννηση Γιαννιτσών

Ακόμα 2 μεταγραφές πραγματοποίησε η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών που απόκτησε τον 30 χρονο τερματοφύλακα Γιώργο Κατρητσέα, που στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα της Αναγέννησης Γιαννιτσών ενώ αγωνίστηκε στον Αετό Σκύδρας, Ν. Μυλότοπο και Κουφάλια.


Επίσης πήρε τον Αλ Σιδηρόπουλο μεσοαμυντικό που προέρχεται από τις ακαδημίες του Κούη.

Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση κλοπής σε όχημα στα Γιαννιτσά

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, περίπτωση κλοπής σε όχημα που έλαβε χώρα την 04.08.2014 στα Γιαννιτσά.
Κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 35 και 35 ετών (άντρας και γυναίκα).
Ειδικότερα, μεσημεριανές ώρες της 04.08.2014, οι προαναφερόμενοι αφού διέρρηξαν το όχημα ενός 27χρονου, αφαίρεσαν διάφορα είδη τροφίμων και τρία ζευγάρια παπούτσια, συνολικής αξίας 400 ευρώ.

Εμπάργκο από τη Μόσχα σε φρούτα, γάλα, ψάρι και κρέας από ΕΕ, ΗΠΑ, Αυστραλία

Αντιδρώντας στην επιβολή κυρώσεων από την Δύση στην Ρωσία- λόγω της ουκρανικής κρίσης- η Μόσχα μπλοκάρει τις εισαγωγές προϊόντων από τις εμπλεκόμενες χώρες, με την χθεσινή υπογραφή διατάγματος από τον πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σήμερα, εγκρίθηκε από την ρωσική κυβέρνηση η λίστα των «απαγορευμένων» προϊόντων, στην οποία περιλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κρέας και γάλα με προέλευση τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Η ΕΕ χαρακτήρισε «πολιτική» την απόφαση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

Ταξίδι στο εξωτερικό: Αποφύγετε τις άσκοπες χρεώσεις!



Έξυπνες εφαρμογές, ταξιδιωτικά apps και μια αίσθηση ασφάλειας είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η χρήση του κινητού στα ταξίδια σας.

Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό, χωρίς τη συντροφιά του αγαπημένου του gadget;

Παρόλα αυτά ένα ταξίδι με το κινητό σας μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε άσκοπες χρεώσεις σε μια απόδραση στο εξωτερικό.

Κορυφαίο συνδικαλιστικό σωματείο σπαταλούσε εκατομμύρια!!!



Αλλο ένα σκάνδαλο από άλλο ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό σωματείο, αυτό των ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που έχει να κάνει με την διαχείριση χρημάτων των ελλήνων φορολογουμένων έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Μετά από έρευνα χρόμων στα ταμεία δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας, διαπιστώθηκαν μεγάλες παρατυπίες στις επιχορηγήσεις & ενισχύσεις της Ομοσπονδίας (εισροές χρημάτων), αλλά και οικονομικές ατασθαλίες στις εκροές χρηματικών ποσών για έξοδα κίνησης, ταξίδια, αποζημιώσεις κ.ά. δαπάνες, από μέλη της.

Τέλος Σεπτεμβρίου οι προσφορές για 14 περιφερειακά αεροδρόμια



Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η 30η Σεπτεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της διαχείρισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις, με τις επενδύσεις από τους υποψήφιους να ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη από τα επτά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί.

Στη σύνταξη οι σχολικοί φύλακες άνω των 50 ετών



Τη νομοθετική ρύθμιση υποστήριξε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σύμφωνα με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση όσοι από τους σχολικούς φύλακες είχαν εργαστεί στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενταγμένοι σε προγράμματα κατάρτισης, θα μπορέσουν να συνυπολογίσουν αυτό το χρονικό διάστημα (έως και 5 χρόνια) στο σύνολο του ασφαλιστικού τους χρόνου.

Κρεμάστηκε στο κελί του ο ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ



Ένας άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλας 1 Μίχαελ Σουμάχερ βρέθηκε σήμερα απαγχονισμένος μέσα στο κελί του, σε φυλακή της Ζυρίχης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ήταν στέλεχος της ελβετικής εταιρείας αεροδιακομιδών Rega, η οποία είχε αναλάβει τη μεταφορά του Σουμάχερ από τη Γαλλία στην Ελβετία, μετά το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Γ.Καρασμάνης: Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο των υδατοκαλλιεργειών



Προϊόν ώριμου, διεξοδικού και αναλυτικού διαλόγου, που έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, χαρακτήρισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης τις 13 νομοτεχνικές βελτιώσεις που υπέβαλε στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής (β΄ ανάγνωση του νομοσχεδίου).

Δεν ικανοποιούν τους ένστολους οι νομοτεχνικές βελτιώσεις της κυβέρνησης



Με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη διάταξη για τους ένστολους, έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία, έως 30 Ιουνίου 2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Σε ότι αφορά στον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης παρέσχε προφορική διαβεβαίωση ότι πριν από την έκδοση της δικής του υπουργικής απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Προγράμματα Λουτροθεραείας-Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑμεΑ έτους 2014



Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι :

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα εφαρμόσει και φέτος πρόγραμμα «Κατασκηνώσεων – Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» για την χρονική περίοδο από 04.08.2014  έως 15.10.2014 και είναι οι παρακάτω:

Με τιμές 2013 θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ σε 4.000 οικισμούς



Με τις αξίες που υπολογίστηκε ο ΦΑΠ το 2013, θα υπολογιστεί και ο φετινός ΕΝΦΙΑ για 4.000 οικισμούς στη χώρα, στους οποίους τα ακίνητα και τα οικόπεδα είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των αξιών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελης στη Βουλή, που για ακόμη μία φορά δεσμεύτηκε για πλήρη εξάλειψη όλων των προβλημάτων και των αδικιών του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, φορέων της αγοράς και πολιτών συνεχίζονται.

Ο Καλπακίδης Δήμος του Α.Ο. Φίλιππος στα δοκιμαστικά στην Μάντσεστερ UK trial



Ο Α.Ο. Φίλιππος Πενταπλατάνου-Γιαννιτσών, το Διοικητικό Συμβούλιο, οι ποδοσφαιριστές καθώς και η μεγάλη οικογένεια του Α.Ο. Φιλίππου εύχονται στον ποδοσφαιριστή μας Καλπακίδη Δήμο που θα πάρει μέρος στα δοκιμαστικά στην Μάντσεστερ UK trial να πετύχει το στόχο του ώστε να κάνει μια λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα. 

Το Δ.Σ.

Διατηρείται το καθεστώς δημοσιεύσεων στον περιφερειακό τύπο



Kατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Τετάρτης. Υπερ ψήφισαν οι 50 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατέθεσε νομοτεχνική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία παραμένει υποχρεωτική η δημοσίευση συμβάσεων δημοσίου και ΟΤΑ στον περιφερειακό και τοπικό τύπο. Να σημειωθεί ότι η άρση της υποχρέωσης του δημοσίου και τον ΟΤΑ να δημοσιεύουν τις συμβάσεις στον περιφερειακό τύπο,

Σήμα κινδύνου στους γονείς από την Αστυνομία να μην ποστάρουν τα παιδιά τους στο Facebook



Είναι γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας και έχουν διεισδύσει στη ζωή από λίγο έως πάρα πολύ διαμορφώνοντας συχνά την κοινωνικότητά μας. Πολλές φορές θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μας, τη γέννηση του παιδιού μας. Υποσυνείδητα είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στους φίλους μας πόσο ικανοί είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε ενώ αποζητούμε την ικανοποίηση από την αποδοχή των φίλων μας, likes, shares, comments. Από τη στιγμή όμως που αναρτάται κάτι στο διαδίκτυο, η πληροφορία είναι διαθέσιμη στον οποιοδήποτε, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν αγαθές προθέσεις.

Προγράμματα για δεκάδες χιλιάδες ανέργους ανακοίνωσε ο Αντ. Σαμαράς



Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε από τις δύο το μεσημέρι και για μία ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση της ανεργίας με την κατάρτιση και δρομολόγηση μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «H ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με μακροχρόνια ανάπτυξη που δημιουργεί υγιείς, νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσκληση στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Πέλλας



Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, την Κυριακή  24 Αυγούστου και ώρα 11:30 π.μ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά.    

   
                                                            Ο Δήμαρχος Πέλλας
                                                            Γρηγόριος Σωτ. Στάμκος