Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Στο Mediterranean College οι συνδιασκέψεις των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων



Την Τετάρτη 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 5ου Διεθνούς Φόρουμ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην αίθουσα τελετών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων και ομιλητών.

Την Τελετή Έναρξης χαιρέτισαν η κα.  Βενιωτά Λία, Διευθύντρια του  Mediterranean College του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ  που είναι και Μέγας Χορηγός του Φόρουμ. 

Στοιχεία της Π.Ε.Πέλλας σχετικά με τα αδιάθετα ροδάκινα και νεκταρίνια



Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιήθηκε από τα γραφεία στατιστικής Έδεσσας και Γιαννιτσών και τα τμήματα ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Έδεσσας, Σκύδρας και Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε λόγω του Ρωσικού «εμπάργκο» στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια,  η ασυγκόμιστη παραγωγή έτους 2014 εκτιμήθηκε σε 75 χιλιάδες τόνους, η αδιάθετη-αποθηκευμένη στους ψυκτικούς θαλάμους παραγωγή σε 11,7 χιλιάδες τόνους και οι επιστροφές σε 462 τόνους.

Σε Σώμα συγκροτήθηκε η επιτροπή σωτηρίας της Ελπίδας Έδεσσας



Την Πέμπτη 7/8/2014 και ύστερα από διαδοχικές επαφές παλαιών και νέων παραγόντων που τους ενώνει η αγάπη για το ποδόσφαιρο και την Ελπίδα Έδεσσας, δημιουργήθηκε μια επιτροπή σωτηρίας η οποία στη συνέχεια συγκροτήθηκε σε σώμα που είναι το ακόλουθο:
Πρόεδρος: Κωσταντίνος Ξενάκης
Α Αντιπρόεδρος:  . Eric Oppong-Yeboah
Β Αντιπρόεδρος: Στάθης Ουλεμάνης
Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Αδάμ...

Έπαιξε ένα ευρώ στο Λόττο και κέρδισε 921.000 ευρώ



Την εύνοια της τύχης με το μέρος του είχε ένας παίκτης του Λόττο στην Σιάτιστα της Κοζάνης, ο οποίος  έπαιξε σε τοπικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ ένα δελτίο με έξι αριθμούς του Λόττο και κέρδισε ούτε λίγο ούτε πολύ 921.981,73 ευρώ.

Η ταυτότητα του υπερτυχερού παίκτη δεν έγινε άμεσα γνωστή, αλλά στην περιοχή ήδη συζητείται η είδηση, με πολλούς να θεωρούν ότι, η Μεγαλόχαρη... έκανε το θαύμα της.

Συγκέντρωση στη Νάουσα για την Αγωνιστική διεκδίκηση του χαμένου εισοδήματος των φρουτοπαραγωγών



Με κύριο ζήτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το σταμάτημα των εξαγωγών στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) στον Κοπανό Νάουσας.
     Συμμετείχαν εκπρόσωποι Αγρ.Συλλόγων & Συντονιστικών Επιτροπών των Αγροτικών Μπλόκων από Ημαθία, Πέλλα και Λάρισα. 

Σοκ: Ερχεται βροχή κατασχέσεων για χρέη σε εφορίες και Ταμεία



"Βροχή" ειδοποιητηρίων και κατασχέσεων θα στείλουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας σε μεγάλους κυρίως οφειλέτες, πιέζοντας έτσι όσους οφείλουν σε εφορίες και Ταμεία, να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Παράλληλα συνεχίζουν την επεξεργασία του σχεδίου βελτίωσης αυτών των ρυθμίσεων, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το Φθινόπωρο.

Γ.Καρασμάνης: Με 1.513.764,05€ ενισχύονται 238 παραγωγοί για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζαχαρότευτλων



Δυο αποφάσεις, μία για την απλοποίηση και την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των ενισχύσεων στους παραγωγούς που έχουν ενταχθεί στo Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ζαχαρότευτλων και μία για την πληρωμή ενισχύσεων σε νέους δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 16/8



Η αισιοδοξία είναι μια ωραία τρέλα που θέλει να βλέπουμε το κάθε τι σωστό, ακόμα και αν είναι λάθος. 

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 16 Αυγούστου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
963: Ο Νικηφόρος Β' Φωκάς στέφεται αυτοκράτορας και θα παραμείνει στο θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έως τις 10 Δεκεμβρίου 969. Ο Βασίλειος Β' και ο Κωνσταντίνος Η' παραμένουν συναυτοκρότορες.
1916: Οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής της Θεσσαλονίκης παύουν να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση των Αθηνών, συνιστούν την Επιτροπή Εθνικής Αμύνης και αποφασίζουν να πάρουν μέρος στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων της Αντάντ...

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Οι σκύλοι λατρεύουν τις διακοπές



Τα σηκωμένα «φρυδάκια» την ώρα του αποχωρισμού από τον σκύλο μας κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές μπορεί να μας σπαράζουν την καρδιά, βρετανοί επιστήμονες όμως υποστηρίζουν ότι μια σύντομη επίσκεψη σε ένα καλά οργανωμένο «ξενοδοχείο» σκύλων μπορεί να είναι το ίδιο απολαυστική για τα χαριτωμένα τετράποδα όσο μια διαμονή για τον ιδιοκτήτη σε ένα καλοκαιρινό θέρετρο.
Σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών του Πανεπιστημίου Λίνκολν, η οποία παρουσιάστηκε στο

Παρολίγο τραγωδία μέσω facebook!



Η ιστορία του νεαρού Θ.Μ., δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία που καταγράφεται στα χρόνια του διαδικτύου και των social media τα οποία αν υποθέσουμε ότι λειτουργούν και ως «παράλληλη κοινωνία» -που λειτουργούν- εύκολο είναι να κατανοήσουμε πολλά που υπό άλλες συνθήκες μπορεί και να φαίνονταν ανεξήγητα.
Στις 29 του περασμένου Ιουλίου ο Θ.Μ., έκανε στο facebook την εξής ανησυχητική ανάρτηση: «Αντίο σε όλα τα φιλαράκια. Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή που ξέρεις ότι έφτασε το τέλος της γραμμής. Τώρα βρήκα τη δύναμη να πάω να ξεκουραστώ. Ευχαριστώ όλους όσους

Σπιτικά μυστικά για τη φαγούρα από τσίμπημα κουνουπιού



Οι λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών είναι μοιραίο να έρθουν αντιμέτωποι με τα κουνούπια. Ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στην ύπαιθρο και κοντά σε υγρά και ζεστά μέρη οφείλουν να είναι έτοιμοι να δεχτούν τσιμπήματα από σκνίπες και άλλα έντομα.Στην αγορά υπάρχουν ένα σωρό από εντομοαπωθητικά αλλά και προϊόντα τα οποία αντιμετωπίζουν τον κνησμό και τη φαγούρα. Μήπως όμως είναι καλύτερα να τα φτιάξετε μόνοι σας; Ακολουθούν, 7 σπιτικοί τρόποι αντιμετώπισης της φαγούρας και του ερεθισμού, για πιο ήρεμα βράδια.

Εννέα χρόνια από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος»



Με μνημόσυνα στην Κύπρο, αλλά και στο σημείο της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος» στο Γραμματικό, πριν από εννέα χρόνια, οι συγγενείς των θυμάτων τίμησαν σήμερα τη μνήμη τους.
Οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας Ελευθερώτριας στην κοινότητα Μοσφιλωτής, κοντά στη Λευκωσία, όπου τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριμιθούντας, Βαρνάβα.
Μικρότερος αριθμός συγγενών μετέβη στο Γραμματικό, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση

«Ξεπαγώνουν» οι επιστροφές φόρου λόγω ΕΝΦΙΑ



To υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο ξεπάγωμα των επιστροφών φόρου, που είχαν διακοπεί λόγω του ΕΝΦΙΑ.Το «μέτρο» θα ισχύσει έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή την ημερομηνία όπου πλέον λήγει η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων.Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Α. Σαββαΐδου «χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την

Πώς θα μπουν στον τύμβο οι αρχαιολόγοι



Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν μονοπωλεί (μαζί με την καύσωνα) την επικαιρότητα το θέμα της ανακάλυψης του τάφου στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης, για τον οποίο οι κάτοικοι του μικρού χωριού της Μεσολακιάς Σερρών πλάθουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες.«Γιατί οι αρχαιολόγοι δεν ανοίγουν αμέσως τον, να δούμε τι έχει μέσα;», διερωτώντας πολλοί, ελπίζοντας ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, εκτίμηση που ενισχύει η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ανασκαφή. Τόσο ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς

Τραγωδία σε αποστακτήριο τσίπουρου.Τρεις νεκροί από αναθυμιάσεις.



Τραγωδία στην Καρυά της Λευκάδας, όπου δύο υπάλληλοι και ο ιδιοκτήτης ενός αποστακτηρίου τσίπουρου, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή, λόγω των δηλητηριωδών αναθυμιάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας προσπάθησε να βοηθήσει τον άλλο. Οι τρεις άτυχοι άνδρες, ηλικίας 55, 57 και 62 ετών, εκτελούσαν εργασίες στο κτίριο που χρησιμοποιούνταν ως αποστακτήριο. Όπως όλα δείχνουν, ο πρώτος άνδρας κατέβηκε στη δεξαμενή και εισέπνευσε δηλητηριώδη αέρια.

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Επικράτησε με 2-1 της Νάουσας σε φιλικό αγώνα (εικόνες)



 Νίκη με 2-1 πέτυχε η Αναγέννηση Γιαννιτσών με αντίπαλο την ομάδα της Νάουσας παρουσία 100 και πλέον φιλάθλων της. Η ομάδα των Γιαννιτσών άρεσε στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά οπωσδήποτε χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη. Η πολύ ζέστη δεν άφησε περιθώρια για καλύτερο θέαμα, άλλωστε και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας και σίγουρα πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην συνέχεια και στις δύο ομάδες. 
Η ομάδα της Νάουσας, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, αντέδρασε στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές να βοηθούν, πίεσε περισσότερο την ομάδα της Αναγέννησης και κατάφερε να μειώσει σε 2-1, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Αβραμόπουλο.

Δημοτικός υπάλληλος "τα έπιανε" από εργολάβους.



 «Γρηγορόσημο» προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση βεβαιώσεων ολοκλήρωσης δημόσιων τεχνικών έργων ζητούσε υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου, ο οποίος συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσων της ΕΛ.ΑΣ.Πρόκειται για έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ' εξακολούθηση και της εκβίασης.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος απαιτούσε εκβιαστικά 500

Διέσχισαν με τα ποδήλατα 2.000 χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν την Παναγία Σουμελά στον Πόντο.



Από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου στην Τραπεζούντα πήγαν τρεις ποδηλάτες από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να προσκυνήσουν στο ιστορικό μοναστήρι. Διέσχισαν κοντά 2.000 χιλιόμετρα, δοκίμασαν τις αντοχές τους και με τη βοήθεια της Παναγίας, όπως λένε οι ίδιοι, πέτυχαν τον στόχο τους.Οι τρεις Θεσσαλονικείς ποδηλάτες, ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης, που είχαν ξεκινήσει την 1η Αυγούστου από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου Ημαθίας, έφτασαν

Δείτε τις ποσότητες των αδιάθετων ροδάκινων σε Πέλλα και Ημαθία



Η απογραφή της Διεύθυνσης Γεωργίας στην Πέλλα έδειξε ότι οι αδιάθετες ποσότητες ροδάκινων και νεκταρινιών ανέρχονται σε περίπου 22.000 τόνους, εκ των οποίων 11.000 βρίσκονται στα ψυγεία και άλλοι τόσοι ακόμη στα δέντρα, αφού δεν συγκομίστηκαν εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο.Οι αντίστοιχες ποσότητες στην Ημαθία ανέρχονται, βάσει της εκεί απογραφής, σε 23.000 τόνους.Τα στοιχεία κοινοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών Πέλλας ΚΑΣΟ Μέγας Αλέξανδρος, Στράτος Αυγουστής, σύμφωνα με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες επιστρέφουν ολοένα περισσότερες νταλίκες γεμάτες με το

Κρύα Βρύση.27χρονος επιχείρησε να ληστέψει πρατήριο υγρών καυσίμων



Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης Πέλλας, απόπειρα ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων που έγινε στις 12 Αυγούστου στην Κρύα Βρύση Πέλλας.Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και από τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου, για απόπειρα ληστείας.Στις 12 Αυγούστου, το βράδυ, ο προαναφερόμενος με τη χρήση σωματικής βίας επιχείρησε να αφαιρέσει τις ημερήσιες εισπράξεις από 79χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών

Φρούριο η Αρχαία Αμφίπολη. "Σκεπάστηκαν" οι Σφίγγες.



Το μυστήριο που κρύβει ο τάφος στην Αμφίπολη κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου που πλέον αυξάνεται κατακόρυφα. Ολοένα και περισσότεροι κατευθύνονται στη Μεσολακιά, καθώς θέλουν να δουν από κοντά τα ευρήματα που έχουν κάνει ακόμη και τα διεθνή ΜΜΕ να ασχολούνται με τις ανασκαφές στις Σέρρες. Την ίδια ώρα, οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους και σχεδιάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματά τους. Η είσοδος της ταφικής περιβόλου στο λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης καλύφθηκε με ειδικά σκέπαστρα, προκειμένου να προστατευτούν οι Σφίγγες αλλά και οι αρχαιολόγοι από την υπεριώδη

Νέο σύστημα ΦΠΑ: Δεν πληρώνεις, αν δεν εισπράξεις



Σε εφαρμογή μπαίνει το νέο σύστημα πληρωμής ΦΠΑ, σύμφωνα με το οποίο από 1ης Οκτωβρίου 2014 όποιος δεν έχει πληρωθεί τον ΦΠΑ για οποιαδήποτε συναλλαγή του, είτε με το Δημόσιο είτε με ιδιώτες, δεν θα έχει την υποχρέωση να τον αποδώσει μέχρι να εξοφληθεί το σχετικό τιμολόγιο. Σε πρώτη φάση, το μέτρο αφορά όσους έχουν τζίρο έως 500.000 ευρώ και μόνο για συναλλαγές χονδρικής.Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις, βάζοντας τέλος στον διαχρονικό παραλογισμό που ανάγκαζε τους επιχειρηματίες να αποδίδουν ΦΠΑ χωρίς προηγουμένως να τον έχουν εισπράξει.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/8



Από το Θεό, μας δίνεται μόνο μια σπίθα μικρής τρέλας. Δεν πρέπει ποτέ να τη χάσουμε, γιατί αυτή είναι η δύναμή μας.

Χρόνια Πολλά!!!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 15 Αυγούστου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
718: Οι Άραβες αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
1096: Ξεκινά η πρώτη Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων, που τότε κατείχαν οι Οθωμανοί.
1903: Ο αμερικανός εκδότης Τζόζεφ Πούλιτζερ δωρίζει 2 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, για τη δημιουργία σχολής δημοσιογραφίας.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πάνω κάτω οι ακτές της Ελλάδας

Πλειάδα ακτών καταβυθίζονται αλλά και ανυψώνονται κατά μήκος των ελληνικών ακτογραμμών, σύμφωνα με τη γεωλογική και γεωμορφολογική έρευνα και χαρτογράφηση της Νίκης Ευελπίδου, αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στοματικό σεξ: Το καλύτερο γιατρικό για...

Έρευνα του κρατικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σχετικά με την επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχολογική υγεία των γυναικών φέρνει... ικανοποίηση σε άντρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Οι καλύτερες και χειρότερες τροφές για την κακοσμία του στόματος

Αν φροντίζετε την υγιεινή των δοντιών σας, τα βουρτσίζετε τακτικά και στο πλύσιμο καθαρίζετε και τη γλώσσα σας, αλλά εξακολουθείτε να έχετε δυσάρεστη αναπνοή, τότε είναι πιθανό να φταίει η διατροφή σας...

Σκύλος πιάστηκε σε δόκανο στην Σάντα Μαρία Πάρου!

Σοβαρό κίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα κρύβουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της χώρας μας.Στην παραλία Σάντα Μαρία της Πάρου, που έχει χαρακτηρισθεί "natura", κάποιοι έχουν βάλει δόκανα για τα ζώα! 

Απίστευτες εικόνες: Έτρεχαν να γλιτώσουν

Δεκάδες Κινέζοι που βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Κιαντάνγκ στην πόλη Χιανζού τρέχουν να σωθούν από το τεράστιο κύμα που τους απειλεί.

Την σκότωσε η 19χρονη κόρη της και έβαλε το πτώμα της σε μια βαλίτσα - Η δολοφονία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ

Οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει. Μην πας διακοπές με την κόρη σου. Εκείνη δεν τους άκουσε. Ήθελε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην σχέση τους. Η πλούσια χήρα από το Σικάγο, ακαδημαϊκός και κάποτε συνεργάτης του Τέντ Κέννεντι, είχε πολλά προβλήματα στην σχέση της με την 19χρονη κόρη της. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι στις διακοπές τους στο εξωτικό Μπαλί θα σκοτωνε την ίδια της την μητέρα και θα έβαζε το πτώμα της σε μια βαλίτσα.

Τα 4 είδη αγάπης. Σε ποιο ανήκετε;

Τι σημαίνουν οι καβγάδες και η συγκρούσεις μέσα σε μια ερωτική σχέση; Πώς δημιουργείται η επιθετικότητα στη συμπεριφορά του ερωτικού συντρόφου; Ο ψυχοθεραπευτής Kernberg ασχολήθηκε με την πολυπλοκότητα των δεσμών αγάπης εστιάζοντας στον τρόπο που οι άνθρωποι σχηματίζουν δεσμούς.

Γιατρός της τρύπησε το παχύ έντερο, έπαθε σηψαιμία, αλλά την... καθησύχαζε - Στην εντατική 35χρονη απ' τη Λαμία

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μία 35χρονη, η οποία πριν από μερικές ημέρες υπεβλήθη σε κλινική της Αθήνας σε μια επέμβαση ρουτίνας, γυναικολογικής φύσεως. Την επέμβαση έκανε γυναικολόγος που διατηρεί ιατρείο στη Λαμία, ωστόσο δεν κατάλαβε καν το μοιραίο του λάθος.

Facebook: Σοκάρει η νέα «μόδα» - Μητέρα βοήθησε το γιο της να αυτοπυρποληθεί

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως μία 41χρονη μητέρα από τη Βόρεια Καρολίνα συνελήφθη επειδή βοήθησε το 16χρονο γιο της να... αυτοπυρποληθεί, ενώ τις στιγμές κατέγραφε κάμερα.

Ελεύθερος ο Βρετανός που φωτογράφιζε παιδιά σε παραλία

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 4.000 ευρώ αφέθηκε σήμερα ο 52χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών στην Χερσόνησο καθώς φέρεται έπειτα από καταγγελία να φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια στις παραλίες.

Δολοφόνησε τον αδελφό του για κτηματικές διαφορές

Αγριο έγκλημα σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Κάναλος, Αργασίου λίγα μέτρα από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Συναρπάζει το μυστήριο της Αμφίπολης

Το μυστικό που κρύβουν οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης προσπαθούν να βρουν οι αρχαιολόγοι με τους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσολακιάς Σερρών να πλάθουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες, ξεπερνώντας ακόμη και τον Θηβαίο βασιλιά Οιδίποδα.

Στον τελικό ο Φιλιππίδης, ημιτελικά Τσάκωνας-Μπελιμπασάκη

Επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κώστας Φιλιππίδης και έκανε το καθήκον του παίρνοντας άνετα την πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Υπόθεση - σοκ στη Θεσσαλονίκη

Ένας 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο 36χρονος συνεργός του, κατηγορούμενοι για σωματεμπορία και βιασμό καθώς το τελευταίο δίμηνο εκτελούσαν σε καθημερινή βάση το δρομολόγιο Βουλγαρία-Ελλάδα (συγκεκριμένα, Θεσσαλονίκη) και ανάγκαζαν μία 27χρονη να εκδίδεται.

Οικονομική «ένεση» σε 238 παραγωγούς ζαχαρότευτλων

Την καταβολή ενισχύσεων για τους παραγωγούς έξι Περιφερειακών Ενοτήτων (Έβρος, Καρδίτσα, Ροδόπη, Τρίκαλα, Ξάνθη και Φθιώτιδα), ενέκρινε με σχετικές αποφάσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Κράμπες, εγκαύματα, τσιμπήματα: Πώς να προστατευτείτε από τους κινδύνους των διακοπών



Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών, ωστόσο συχνά καλοκαιρινά ατυχήματα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα δυσάρεστες εμπειρίες. Προκειμένου να απολαύσουμε τις διακοπές μας ήρεμα και χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε.
Η Βρετανική Daily Record σε σχετικό άρθρο, δίνει ορισμένες συμβουλές για την έγκαιρη πρόληψη τέτοιων ατυχιών.
ΗΛΙΟΣ
Μπορείτε να σας βλάψει ακόμα και μέσα από το παράθυρο

Κορυφώνεται η έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η κίνηση εμφανίζεται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ αντίστοιχη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ρώσοι με τα αντίμετρα



«Καμία εξαίρεση, για κανένα». Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το μήνυμα που στέλνει η Μόσχα στις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών, που, εμμέσως πλην σαφώς, ζητούν την εξαίρεση τους από τα αντίμετρα που ανακοίνωσε αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξαγωγές προς τη Ρωσία, με αφορμή το διεθνές εμπάργκο που της επιβλήθηκε εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος. Και η απάντηση αυτή εστάλη, μέσα από τα κατάλληλα διπλωματικά κανάλια και στην Αθήνα, που από την αρχή αυτής της κρίσης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη ρωσική πλευρά, για να ζητήσει εξαίρεση σε μια σειρά από θέματα.Πρώτο από όλα ήταν οι εξαγωγές

Σε δίκη πρώην δήμαρχος του Κιλκίς για οικονομικό σκάνδαλο



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, κατηγορούμενος για «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.

Μαζί του παραπέμπονται σε δίκη άλλα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και ο πρώην ταμίας του δήμου Κιλκίς και άλλα στελέχη της αρμόδιας για τους σταθμούς της δημοτικής επιχείρησης.

Έλληνες στη Γερμανία για τα επιδόματα πρόνοιας



Περισσότεροι από 300.000 άνεργοι μετανάστες από χώρες της Ε.Ε. -ανάμεσά τους και 43.513 Έλληνες- λαμβάνουν επιδόματα από τις γερμανικές υπηρεσίες πρόνοιας
Ο αριθμός τους σημειώνει αύξηση κατά 21,6% σε σχέση με το 2013, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης, τα οποία υποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι άνεργοι από χώρα της Ε.Ε. στη Γερμανία προέρχονται από την Ιταλία (66.458) και ακολουθούν η Πολωνία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία.

Εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1 δις από το EFSF



Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε, αφού έλαβε υπόψη την εφαρμογή μιας σειράς προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκε τον Απρίλιο του 2014, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία υποδόση της συνολικής δόσης ύψους 8,3 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης αποστολής επανεξέτασης του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στα θαλάσσια παιχνίδια



Τα θαλάσσια μέσα αναψυχής αποδεικνύονται επικίνδυνα στα χέρια άπειρων χειριστών, στα οποία πολλές φορές μπορεί να εμπιστεύονται οι ιδιοκτήτες τέτοιων εγκαταστάσεων, έχοντας ως βασικό κριτήριο το κέρδος. Για τη σωστή λειτουργία τους και την αποφυγή ατυχημάτων, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας των θαλάσσιων παιχνιδιών, καθώς και η σωστή εκπαίδευση του οδηγού του σκάφους.

Google: Φτιάχνει υποθαλάσσιο καλώδιο στον Ειρηνικό για το πιο γρήγορο Ίντερνετ στα χρονικά



Θα έχει την ονομασία Faster, θα συνδέει τις ΗΠΑ με την Ιαπωνία και το κόστος του αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια - Θα προσφέρει συνδέσεις με ταχύτητες της τάξης των 60 terabytes το δευτερόλεπτο
Στην κατασκευή ενός υποθαλάσσιου καλωδίου στον βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, ικανού να προσφέρει την πιο γρήγορη σύνδεση διαδικτύου στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι προχωράει η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και λογισμικού Google.

Οργιάζει η φαντασία για το μυστικό της Αμφίπολης



Το μυστικό που κρύβουν οι Σφίγγες της Αρχαίας Αμφίπολης προσπαθούν να βρουν οι αρχαιολόγοι με τους κατοίκους του μικρού χωριού της Μεσολακιάς Σερρών να πλάθουν τις δικές τους μοναδικές ιστορίες. Στο καφενείο του μικρού χωριού η κίνηση είναι πλέον διαρκής και αυξημένη. Η Μεσολακιά, μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τις τελευταίες αποκαλύψεις βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο.Οι τριακόσιοι μόνιμοι κάτοικοι διπλασιάζονται καθημερινά, με τους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που

Μπαίνει... κόφτης στις τομογραφίες ανά νομό!



Το μέτρο θεωρείται και είναι επαναστατικό. Αφορά στις εξετάσεις σε τομογραφίες, μαγνητικές και αξονικές. Επειδή, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, εξακολουθούν να γίνονται με "τρελούς" ρυθμούς - υπολογίζεται ότι πέρυσι, σε όλη τη χώρα, ξεπέρασαν το 1,2 εκατομμύρια, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ - και χρεώνουν το ελληνικό δημόσιο και κατ' επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο, αποφασίστηκε να μπει ένας "κόφτης". Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα πλαφόν, που θα αφορά στον αριθμό των τομογραφιών που θα μπορούν να γράφουν ανά νομό οι αρμόδιοι γιατροί, έτσι ώστε όταν ξεπερνιέται ένα όριο, αμέσως να μπαίνει απαγορευτικό.