Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Γιαννιτσών


Ερχεται η ηλεκτρονική ταυτότητα των ακινήτων -Θα είναι υποχρεωτική



Από τα αυθαίρετα θα ξεκινήσει από το 2015 η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταγραφής όλων των κτιρίων της χώρας, ιδιωτικών και δημόσιων. Στόχος είναι να αποτυπωθούν όλα τα στοιχεία στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα τηρείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα περίπου 500.000 αυθαίρετα, τα οποία έχουν (ή θα έχουν) υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης, για τα οποία η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί

Ανιχνεύει τον διαβήτη δύο χρόνια πριν εκδηλωθεί



Νέα μέθοδο διάγνωσης του διαβήτη, έως και δύο χρόνια προτού εκδηλωθεί ανακάλυψαν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Kings College του Λονδίνου. Πρόκειται για μια εξέταση αίματος, που δεν θα ανιχνεύει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου, όπως γίνεται σήμερα για να διαπιστωθεί εάν το άτομο πάσχει από διαβήτη, αλλά θα εντοπίζει άλλες παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό, όπως τα επίπεδα των μορίων λίπους. Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης είναι μεγάλη, καθώς όταν πλέον τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι

Τραγικό: Η κάμερα στο κράνος «έπιασε» το τελευταίο του ταξίδι... (βίντεο)



Η μητέρα του θύματος έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της οδικής ασφάλειας . Ο 38χρονος Ντέιβιντ από τη Βρετανία, οδηγούσε τη μηχανή του σε επαρχιακό δρόμο όταν υπέστη μία μοιραία μετωπική σύγκρουση με ένα αυτοκίνητο.Η μητέρα του αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα τελευταία οδυνηρά πλάνα από το θάνατο του γιου της προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.Ο Ντέιβιντ φορούσε  κράνος όταν σε μία μοιραία στροφή, έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο.Ο ίδιος σκοτώθηκε ακαριαία αλλά το βίντεο από την κάμερα του κράνους, ήταν

Ασκήσεις για σφριγηλό σώμα



Το καλοκαιράκι οι περισσότεροι ενδίδουν στους πειρασμούς (μεζέδες, κοκτέιλ κ.ά.) με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουν από τις διακοπές να διαπιστώνουν ότι έχουν πάρει μερικά κιλά! Μη στεναχωριέστε, αλλά χάστε τα με τις παρακάτω…θαυματουργές ασκήσεις.
1. Τόνωση των μυών
• Ξαπλωμένοι μπρούμυτα, βάλτε τα χέρια σας στο ύψος του στήθους.
• Βάλτε δύναμη στα χέρια και σηκώστε τον κορμό σας, σταθερά και ίσια.

Θα κάνετε μπάρμπεκιου; Ψήστε πρώτα το κρέας στο φούρνο...



Περισσότεροι από εννέα στους δέκα λάτρεις του μπάρμπεκιου κάνουν τουλάχιστον ένα σοβαρό λάθος υγιεινής όταν ψήνουν κρέατα στα κάρβουνα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.Αυτό σημαίνει πως έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν τροφική δηλητηρίαση και, συνεπώς, προτιμότερο είναι να προμαγειρεύουν τα κρέατα πριν τα βάλουν στα κάρβουνα, λέει η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας.Στη δημοσκόπηση της FSA συμμετείχαν 2.030 ενήλικες, το 21% εκ των οποίων είπαν πως έχουν

Οικονομική ανάσα 119 εκατ. ευρώ σε δήμους για προνοιακά επιδόματα



Με 119.650.883 ευρώ ενισχύονται 64 δήμοι της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, τα χρήματα κατανέμονται (από την ΚΑΠ) σε δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο έτους 2014, καθώς και στην παράταση χορήγησης

Πάνω από 50% ανεργία στα Γιαννιτσά



Η ανεργία που μαστίζει εδώ και χρόνια τη Βόρεια Ελλάδα, φέρνοντας φτώχεια και απελπισία στα νοικοκυριά, ακυρώνει την κυβερνητική προπαγάνδα για τα οφέλη στην (εποχική) απασχόληση από την τουριστική άνοδο.
Στις «καλές» περιοχές, οι μη απασχολούμενοι κυμαίνονται στο 30%, ενώ στις υπόλοιπες φτάνουν ακόμη και στο 60% του ενεργού πληθυσμού!
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ εν όψει ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, οι ηγεσίες 13 εργατικών κέντρων έδωσαν τραγικά στοιχεία. Ανάμεσά τους:

«Πώς έμαθα να αποκεφαλίζω ανθρώπους»: Ενας τζιχαντιστής μιλάει στο Reuters



Εναν χρόνο. Τόσο χρειάστηκε ο Γιούνες για να γίνει ένας καλός ελεύθερος σκοπευτής, να μάθει να χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό και να αποκεφαλίζει κρατουμένους με τη σωστή τεχνική. Γι’ αυτό άλλωστε άφησε την αριστοκρατική γειτονιά του στο Κάιρο. Για να πολεμήσει στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και να κάνει μία μέρα το όνειρό του πραγματικότητα: να επιστρέψει στην πατρίδα του και να υψώσει τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, όπως ακριβώς οι σύντροφοί του τζιχαντιστές σε

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,5% σε νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα δύομισι μονάδων στην πρόθεση ψήφου δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ μια νέα δημοσκόπηση, που διεξήχθη από την εταιρεία e-voice για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο».Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, στην ερώτηση «Αν είχαμε αύριο εκλογές, ποιο κόμμα θα ήταν πιθανότερο να ψηφίσετε;» ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,2% έχοντας προβάδισμα 2,5% από την Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 17,7%, στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 7,1%.Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,8%. Στην

Ένας ακήρυχτος πόλεμος



Του Κώστα Μπετινάκη 
«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ επανέλαβαν ότι καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να πληρώσει η Ρωσία αυξημένο κόστος για τις ενέργειές της», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η σύνοδος στο Νιούπορτ «είναι μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία» δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν καλώντας τη Ρωσία να αποσυρθεί από την Ουκρανία.

Αμφίπολη: Θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο



Με τη φράση "θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια", ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας συνέστησε υπομονή σε ό,τι αφορά την πορεία του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης "Μακεδονικοί Θησαυροί" στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.
"Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που

Έδεσσα: Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων



Συνελήφθησαν προχθές (04.09.2014) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Έδεσσας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 44, 49 και 24 ετών (δύο γυναίκες και ένας άνδρας αντίστοιχα), για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών .
Ειδικότερα, στην Έδεσσα, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να διενεργούν έρανο υπέρ αστικής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίας, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο αδεία.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Θεσσαλονίκη: Τα άκουσε χοντρά ο Χαρδούβελης για τον ΕΝΦΙΑ



Την αντίδραση, με φωνές και αρκετές αποχωρήσεις, των εκπροσώπων του Επιμελητηριακού κόσμου και των επιχειρηματιών προκάλεσε ο υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, όταν, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, είπε «είναι πιο δίκαιος φόρος αλλά βέβαια έγιναν κάποια λάθη, πιάνει και τα ηλεκτροδοτούμενα».Η τοποθέτηση του υπουργού, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ξεσήκωσε αντιδράσεις, με τον πρόεδρο του φορέα, Κωνσταντίνο Μίχαλο, να αντιδρά έντονα και να λέει: «Μα τι λέτε; Θέλουμε έναν ενιαίο

Πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ για ανασφάλιστα οχήματα



Αυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν τα 1.000 ευρώ προβλέπει η τροπολογία για τα ανασφάλιστα οχήματα που κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών, Ανάπτυξης και Δημόσιας Τάξης.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος προβλέπεται:
- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας του οδηγού για 6 μήνες.
- Αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος για 6 μήνες ενώ αν έχει εμπλακεί σε ατύχημα για 2 χρόνια και μετά την παρέλευση των παραπάνω περιόδων, για την

Οι Γερμανοί προαναγγέλουν την κατάρρευση του συνταξιοδοτικού στην Ελλάδα


Με τίτλο «Η Ελλάδα απειλείται από του χρόνου κιόλας με κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος» η εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung φιλοξενεί ανταπόκριση από την Αθήνα, στηνοποία σημειώνεται: «Υπό την πίεση της κρίσης η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε βαθιές τομές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.Το όριο συνταξιοδότησης αυξήθηκε στα 67, οι συντάξεις περικόπηκαν σχεδόν κατά ένα τρίτο, ταμεία συγχωνεύθηκαν. Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Τα ελλείμματα των συνταξιοδοτικών ταμείων διογκώνονται συνεχώς.Το χρηματοδοτικό κενό των ταμείων οφείλεται εν μέρει σε διαρθρωτικά και εν μέρει

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.



Ο καιρός χαλάει αισθητά με σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, γι΄αυτό και οι ομπρέλες πρέπει να ξαναμπούν στην τσάντα!
To πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα περάσει με άστατο καιρό και θερμοκρασίες οι οποίες στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές για αυτή την εποχή. Κατά τα άλλα, θα διατηρηθεί το βόρειο ρεύμα στη χώρα με μέγιστη ένταση τα 5 μποφόρ.
Σάββατο:
Βόρεια Ελλάδα:

Φιάσκο οι αποζημιώσεις από το εμπάργκο – Δίνουν ψίχουλα



Σε φιάσκο εξελίχθηκε τελικά η διαδικασία αποζημιώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους αγρότες της χώρας μας που πλήττονται από το εμπάργκο της Ρωσίας.Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Γεωργίας η Ευρώπη αποφάσισε να ενισχύσει όλους τους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όλα τα προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάρκο με πιστώσεις ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ.Όμως τα 82.000.000 ευρώ αφορούν μόνο τα μήλα και αχλάδια των βόρειων χωρών κυρίως και μόλις 43.000.000 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που αφορούν όλες τις χώρες του νότου και κυρίως την Ελλάδα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 6/9



Η φυγή δεν είναι νίκη, τ' όνειρο είναι τεμπελιά και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 6 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα
394: Η μάχη στον ποταμό Φρίγδο (σημερινή Σλοβενία). Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας κατατροπώνει και σκοτώνει τον παγανιστή Ρωμαίο σφετεριστή του θρόνου Φλάβιο Ευγένιο και τον Φράγκο στρατηγό του Αρβογάστη και γίνεται κυρίαρχος όλης της ρωμαϊκής επικράτειας.
1860: Ο Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι οδηγεί τους «κοκκινοπουκαμισάδες» του στην κατάληψη της Νάπολης, κατά τη διάρκεια του ιταλικού πολέμου της ανεξαρτησίας.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς και γιατί τα… Σκόπια «μπλόκαραν» την ανασκαφή στην Αμφίπολη επί 20 χρόνια



Είναι πλέον βέβαιο πως ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Το μαρτυρούν το μέγεθος του μνημείου, οι τοιχογραφίες, η λεπτομέρεια και η χλιδή με την οποία έχει διακοσμηθεί σε κάθε λεπτομέρειά του. Όμως το σημείο είναι κέντρο ανασκαφών εδώ και πολλές δεκαετίες και όπως φαίνεται διαμορφώνει και τις πολιτικές εξελίξεις.
Τα σενάρια -συνωμοσίας και μη- που έχουν προκύψει είναι πολλά και όλα έχουν ένα κεντρικό πρόσωπο: τον ένοικο του τάφου. Επίγονος στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Ο διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο ίδιος ο Έλληνας στρατηλάτης, ή κάποιο άλλο

Πέλλα.Συνελήφθησαν δύο μαστροποί που εξανάγκαζαν 26χρονη να εκδίδεται.



Υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 26χρονης αλλοδαπής εξιχνιάστηκε στην Πέλλα.Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση, δύο άτομα ηλικίας 78 και 58 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν έπειτα από αναζητήσεις χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Έδεσσας Πέλλας. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατά το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Μαΐου εξανάγκαζαν την 26χρονη υπήκοο Ρουμανίας, ασκώντας της σωματική και ψυχολογική βία, να εκδίδεται έναντι αμοιβής. Επιπλέον, προχτές οι δύο άντρες επιχείρησαν ξανά να

Ο σκύλος που σκλάβωσε όλο το Διαδίκτυο: Η φοβερή κούρσα για μια βουτιά στη θάλασσα[βίντεο]



Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα βίντεο που απεικονίζει τον γλυκύτατο σκύλο Γουόλτερ και την απίστευτη «καψούρα» του για τη θάλασσα και μια δροσερή βουτιά.Ο συμπαθέστατος Γουόλτερ είναι τόσο αποφασισμένος να χαρεί την βουτιά του που δε διστάζει να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο για να βρεθεί μέσα στα καταγάλανα νερά.Την φοβερή του κούρσα προς την δροσιά κατέγραψε μια μικροκάμερα που είχε τοποθετήσει το αφεντικό του στην πλάτη του σκύλου και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη την Κυριακή



Ένας αστεροειδής, μεγάλος σαν σπίτι, ο οποίος εντοπίστηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, πρόκειται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη, την Κυριακή, χαμηλότερα και από τις τροχιές μερικών δορυφόρων, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης στον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη NASA. Ο διαστημικός βράχος 2014 RC, που έχει διάμετρο 20 μέτρα, θα φθάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη, κάπου πάνω από τη Νέα Ζηλανδία, στις 9.18 μ.μ. ώρα Ελλάδος το βράδυ της Κυριακής. Θα βρίσκεται σε ύψος λίγο χαμηλότερο από τα 36.000 χιλιόμετρα των τροχιών ορισμένων τηλεπικοινωνιακών και μετεωρολογικών δορυφόρων.

Νέα ειδικότητα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας



Ο απόφοιτος της ειδικότητας μπορεί να εργαστεί σε Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με αρμοδιότητες να:
βοηθά στο τμήμα υποδοχής του ξενοδοχείου κατά την άφιξη και αναχώρηση των πελατών
καταγράφει τα στοιχεία των πελατών στα κατάλληλα έντυπα του τμήματος της  υποδοχής
χειρίζεται το σύγχρονο εξοπλισμό του γραφείου υποδοχής
ταξινομεί και αρχειοθετεί εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα
διευκολύνει την επαφή ανάμεσα στα τμήματα ξενοδοχείου

Ευχαριστίες από Ολυμπιακό Γαλατάδων προς τον Τόπκα Α. για την προσφορά του στον Σύλλογο



ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΟΠΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ
                                                  

Έναρξη ακαδημίας μπάσκετ ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ



Η Ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ μπαίνοντας στον 4ο χρόνο λειτουργίας της, καλεί αγόρια και κορίτσια 6 έως 16 χρόνων να έρθουν να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ. Σκοπός της Ακαδημίας, είναι μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα προπονήσεων, αγώνων και εκδηλώσεων να μάθουν τα παιδιά τα βασικά του basketball και να ψυχαγωγηθούν.
Την Δευτέρα  8 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο κλειστό γυμναστήριο του γηπέδου ποδοσφαίρου, ξεκινούν οι προπονήσεις. Μέχρι νέας ενημέρωσης, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των προπονητικών ωραρίων, τα ωράρια που ισχύουν είναι τα περσινά:

Επικίνδυνα και πανάκριβα διάφορα σχολικά είδη και παιχνίδια -Ποια είναι και τι να προσέχουν οι γονείς



Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς στην επιλογή των σχολικών ειδών αλλά και των παιχνιδιών που επιλέγουν για τα παιδιά τους.
Λίγες ημέρες πριν από το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ήδη στα ράφια των καταστημάτων υπάρχουν επικίνδυνα και αδικαιολόγητα πανάκριβα σχολικά είδη και παιχνίδια.
«Δυστυχώς, τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από παιδιά και

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ το Σάββατο 6/9 στις 6μμ



Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι,
      
Τα "αιματοβαμμένα" πλεονάσματα, οι υποσχέσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για χαλάρωση των μέτρων, με απαίτηση του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέρνουν νέα αντιλαϊκή θύελλα: Νέα κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απαλλαγή κράτους-εργοδοσίας από τη χρηματοδότησή του. Νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας, θεμελίωση σύνταξης με 6.000 αντί 4.500 ένσημα. Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, νέα μείωση μισθών με γενίκευση των ατομικών συμβάσεων (κάτω από 586 ευρώ). Απλήρωτοι για μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Βενιζέλος και Σημίτης έδειξαν στον Παπανδρέου την έξοδο από τη Δημοκρατική Παράταξη



Το όλον ΠΑΣΟΚ (εκτός του Γιώργου Παπανδρέου) συγκεντρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο αίθριο του Ζαππείου, όπου ουσιαστικά τελέστηκε το μνημόσυνό του και προαναγγέλθηκε επισήμως η ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα πάθη καταλάγιασαν. Τουναντίον, οι φαρμακερές ατάκες που επιφύλαξαν οι κύριοι Κώστης Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της εκδήλωσης για τον κ. Παπανδρέου και αυτούς που αποδοκίμασαν τον σημερινό πρόεδρο του κινήματος στην

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης



«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι  σήμερα έναν παλιό και καλό φίλο, τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια. Είναι σπάνιο να βλέπει κανείς υπουργούς με τόσο συγκεκριμένο σχέδιο και τόσο συγκεκριμένους στόχους. Συζητήσαμε διεξοδικά με τον κ. Κικίλια για θέματα της αρμοδιότητας του υπουργείου του και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η φύλαξη των δρόμων και η βελτίωση της αστυνόμευσης στα χωριά και τις πόλεις, καθώς και για μεμονωμένα ζητήματα, όπως η αξιοποίηση του νέου  ΕΣΠΑ που ξεκινά σε λίγο καιρό.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους αγρότες: Στόχος η μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας



Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου προσφέρει από σήμερα δωρεάν, στους αγρότες ο ΕΛΓΑ, με στόχο τον περιορισμό του κόστους, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την εξασφάλιση της διαφάνειας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου, είναι πλέον εφικτή η έκδοση και εκτύπωση βεβαίωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς, ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαίωσης καταβολής αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για φορολογική χρήση, αναλυτικής κατάστασης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με φορείς



Ο Δήμος Πέλλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας, στο πλαίσιο της έναρξης και λειτουργίας της ετήσιας Εμποροπανήγυρης, διοργανώνουν πλούσιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους του Δήμου.
Αναλυτικά:

Ένα Tαμείο συντάξεων για όλους τους Έλληνες από το 2017



Τη χαριστική βολή θέλει να δώσει η κυβέρνηση στους Έλλξηνες καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Eργασίας προβλέπει ενοποίηση όλων των βασικών λειτουργιών των Tαμείων κύριας ασφάλισης (είσπραξη εισφορών, οικονομική διαχείριση και απονομή συντάξεων) υπό «ενιαίες αρχές», δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός μόνο ταμείου συντάξεων για όλους έως το 2017.Tο σχέδιο του υπουργού Γιάννη Bρούτση, που παρουσιάζει η εφημερίδα Ημερησία, έχει λάβει την πολιτική έγκριση να υλοποιηθεί παράλληλα και ανεξάρτητα από τη διαδικασία της διοικητικής

Τσίπρας: Εχουν κάνει έλεγχο μόνο σε 25 από τους 2062 της λίστας Λαγκάρντ!



Συνέχιση του πάρτι ασυλίας και φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΟΕ, αναφέροντας ότι μέσα σε δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.Όπως είπε, για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλωνυποθέσεων και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμισι περίπου χρόνο, το τέλος του 2015, η υπόθεση παραγράφεται οριστικά.Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από τις 25 υποθέσεις που ελέγχθησαν προκύπτουν

Σε ποιους δήμους μπορεί να στηθούν ξανά κάλπες -Εχουν κατατεθεί ενστάσεις



Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και ήδη έχουν ορκιστεί οι νέες περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, σε ορισμένους Δήμους υπάρχει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να στηθούν ξανά κάλπες. Και αυτό γιατί από κάποιοι από τους ηττημένους συνδυασμούς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη με ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων.
Ηδη στο δήμο Τροιζηνίας ελήφθη δικαστική απόφαση για την επανάληψη των εκλογών, ενώ

ΕΚΤ: Μειώνει τα επιτόκια και "τυπώνει" χρήμα




Την έναρξη από τον Οκτώβριο δύο προγραμμάτων, που θα αφορούν σε αγορές χρεογράφων διασφαλισμένων με απαιτήσεις έναντι του ιδιωτικού τομέα (asset - backed securities, ABSs) και αγορές καλυμμένων τραπεζικών ομολόγων (covered bonds), αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με στόχο να ενισχύσει την εξασθενημένη οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε τα μέτρα (σ.σ.: που ισοδυναμούν με

Γ.Καρασμάνης: 4,26 εκατ. ευρώ για στήριξη της Μελισσοκομίας το 2014



Πρόσθετα κονδύλια για τη στήριξη της μελισσοκομίας εξασφαλίζει το ΥπΑΑΤ, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, μέσα από το πρόγραμμα για τη βελτίωση και παραγωγή προϊόντων μελισσοκομίας για τα έτη 2014-2016.
Δυο αποφάσεις για το σκοπό αυτό υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Με την πρώτη απόφαση:

«Φρούριο» ο τάφος της Αμφίπολης



Κανονικό φρούριο θα θυμίζει ο τάφος της Αμφίπολης, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια να αυξηθεί η αστυνόμευση στο λόφο Καστά. Όλο και πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον τύμβο να κρύβει ένα σπουδαίο μυστικό. Ο αρχιτέκτονας της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, Τόνι Κοζέλι παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι ο τάφος της Αμφίπολης κρύβει κάτι εντυπωσιακό αντίστοιχο με τα ευρήματα της Βεργίνας, όπως δήλωσε στον

Ι.Τζαμτζής: Δυνατότητα μεταγραφής τριτέκνων και πολυτέκνων φοιτητών



Τροπολογία  κατέθεσαν 17 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μετεγγραφής τρίτεκνων και πολύτεκνων φοιτητών με το 10% στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2012-2013 και εφεξής.
Στην τροπολογία οι Βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Στον αέρα οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ λόγω τρόικας...



Κανονικά η τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ ήταν προγραμαμτισμένη να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, οι διαπραγματεύσεις όμως της κυβέρνησης με τους τρεις εκπροσώπους στο Παρίσι φαίνεται να την «παγώνει».Σύμφωνα με τις πληροφορίες κ. Χαρδούβελης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εξετάσει εναλλακτικά σενάρια ποσοστιαίων εκπτώσεων ή εισαγωγής παραμέτρων, οι οποίες θα περιορίζουν το συνολικό κόστος από τη μείωση του φόρου σε έως 50 εκατ. ευρώ.Με

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/9



«To βράδυ έχω ένα ωραίο τρόπο να κοιμάμαι. Τους συγχωρώ έναν - έναν όλους.»

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1698: Ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας επιβάλει φόρο στα μούσια των υπηκόων του, στο πλαίσιο των μέτρων εκσυγχρονισμού που προωθεί.
1863: Ο πρίγκιπας της Δανίας, Γουλιέλμος Χριστιανός Γεώργιος, που έχει ανακηρυχθεί βασιλιάς των Ελλήνων με το όνομα Γεώργιος Α’, αναχωρεί από την Κοπεγχάγη με προορισμό την Αθήνα. Αποχαιρετώντας τον, ο πατέρας του, βασιλιάς της Δανίας, υπενθυμίζει: «Να θυμάσαι ότι αποστολή των βασιλέων είναι να βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν». Θα την παραβιάσει αρκετές φορές.

«Σκούπισε» την Αργεντινή και παίζει στους «16» με Σερβία



Ιδανικό φινάλε επεφύλασσε η Εθνική Ανδρών στην Ά' φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας, καθώς ολοκλήρωσε χωρίς απώλειες τις υποχρεώσεις της (5/5 νίκες) στον Β' όμιλο και στους νοκ άουτ αγώνες (7/9, 19:00) καλείται να περάσει το εμπόδιο της Σερβίας στη Μαδρίτη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 79-71 της Αργεντινής, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση του ομίλου και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πειραματικό φάρμακο «φρενάρει» τη μετάσταση του καρκίνου του προστάτη στα οστά


Πολλές υποσχέσεις για το «φρενάρισμα» της μετάστασης του καρκίνου του προστάτη στα οστά αφήνει ένα νέο πειραματικό αντικαρκινικό φάρμακο, το οποίο δοκιμάστηκε από μια διεθνή επιστημονική ομάδα με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.

Νησιά ηλιακής ενέργειας στην Ιαπωνία


Δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία τριάντα «νησιών ηλιακής ενέργειας» με σκοπό την παραγωγή 60 μεγαβάτ καθαρής ενέργειας.

Ραδιενεργά αγριογούρουνα στη Γερμανία


Περισσότερα από ένα στα τρία αγριογούρουνα της Γερμανίας είναι ακατάλληλα προς τροφή λόγω ραδιενέργειας, σύμφωνα με νέα έρευνα της γερμανικής κυβέρνησης.

1944-2014, 70 Χρόνια Μνήμης




Ανεργία 23% «βλέπει» το ΙΝΕ - ΓΣΕΕ το 2020


Σε ποσοστό 22% - 23% θα κυμαίνεται η ανεργία το 2020, σύμφωνα με εκτίμηση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ. Στην ετήσια έκθεσή του για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση, το ΙΝΕ ΓΣΕΕ εκτιμά μεν ότι η ανεργία το 2014 θα παρουσιάσει οριακή αποκλιμάκωση...

Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο πυροσβέστες που έπεσαν σε γκρεμό στο Άγιο Όρος

Με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό, βάθους 70 μέτρων κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.