Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μετρήσεις του Rosetta ανατρέπουν θεωρία για τους ωκεανούς της Γης



Η θεωρία ότι το νερό της Γης προέρχεται από κομήτες αποδυναμώνεται από μετρήσεις της αποστολής Rosetta, οι οποίες δείχνουν ότι ο πάγος του κομήτη 67P διαφέρει από το θαλασσινό νερό.

Η μελέτη που δημοσιεύουν στο περιοδικό «Science» οι ερευνητές της αποστολής επιβεβαιώνει όσα είχαν γίνει ανεπίσημα γνωστά πριν από περίπου έναν μήνα.

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Τεχνικών Ασφαλείας Γ’ Κατηγορίας Πέλλας



Με μεγάλη ευτυχία  πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Τεχνικών  Ασφαλείας Γ΄ Κατηγορίας  Την Τετάρτη 10 και την Πεμπτη 11 Δεκεμβρίου ώρα 5.00 μ.μ. που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας
Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μελλοντικά το σεμινάριο να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία της ΟΕΒΕΣ Ν. Πέλλας  Πέλλης 11 καθημερινά από τις  11.00 – 13.00 μ.μ.  και στο τηλέφωνο 2381027367.

Γενική Συνέλευση του "Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας



Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του “Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας” στην ετήσια, τακτική Γενική Συνέλευση του με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Στην Εισαγγελία ο Πάνος Καμμένος για τα CDS



Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετέβη χθες το πρωί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συναντηθεί με τους εισαγγελείς που διερευνούν τις καταγγελίες του για την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).

Σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι «μετά από τρία χρόνια έχει ξανανοίξει ο φάκελος για την υπόθεση των CDS» και επισήμανε πως «σήμερα θα συνεχίσω την κατάθεση με τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για να ριχθεί επιτέλους φως στο ποιοι πόνταραν στη χρεοκοπία της χώρας και ποιοι κέρδισαν από αυτήν, με συνεργούς την τότε πολιτική ηγεσία. Η μία και μόνη εξεταστική, που έλεγε κάποτε ο πρωθυπουργός και δεν έκανε ποτέ».

Συμμετοχή Δήμου Σκύδρας στο «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους»



Στην ανθρωπιστική δράση «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» συμμετέχει ο Δήμος Σκύδρας, ως μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας.
Στο πλαίσιο αυτό μπορούν οι συμπολίτες μας να προσφέρουν τρόφιμα, παιχνίδια, ρουχισμό, είδη υγιεινής, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν σε συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη.

Moody’s: Aρνητικό πιστωτικό γεγονός οι εκλογές – Έμμεση προειδοποίηση για υποβάθμιση



Με υποβάθμιση απειλεί εμμέσως την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Μοοdy’s σε περίπτωση που προχωρήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας τες ως αρνητικό πιστωτικό (credit negative) γεγονός, που θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου. 
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τη χώρα εξηγεί η Moody’s. 

Με επιτυχία η Χορευτική Παράσταση Αλληλεγγύης Ευχαριστήριο στη «ΧΟΡΟΜΑΘΕΙΑ»



Με μεγάλη επιτυχία και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών η Χορευτική Παράσταση για τα παιδιά του Κέντρου, με τίτλο «Περιμένοντας τα Χριστούγεννα».
Το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Αλληλεγγύης και παραβρέθηκε στην εκδήλωση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης των ΑμΕΑ (ΚΔΑΠμΕΑ) της επιχείρησης, αγκαλιάζοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτοβουλία για τα παιδιά του Κέντρου.

H Google News φεύγει από την Ισπανία

Η νομοθεσία στην Ισπανία έκανε σημαντικές αλλαγές και πλέον απαιτεί από τους διαδικτυακούς τόπους να πληρώνουν για τη χρήση ειδήσεων από άλλες πηγές.
 

Δηλαδή, από εφημερίδες, περιοδικά ή ακόμη και άλλα sites. Κάτι που αναγκάζει την Google να φύγει από την Ισπανία. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία προχωρά στο κλείσιμο της υπηρεσίας παροχής ειδήσεων μέσω του Google News. Κάτι που αφορά όχι μόνο τους αναγνώστες εντός του ισπανικού κράτους, αλλά και αυτούς που διαβάζουν Google News στην ισπανική γλώσσα από οποιοδήποτε μέρος στον πλανήτη.

Π.Α.ΜΕ: «Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία»



Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου, δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοί τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή στα Επιμελητήρια



«Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των μελών σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας".
Αυτό προβλέπεται στις αλλαγές στην Επιμελητηριακή νομοθεσία που απαιτούσε η τρόικα και συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ, που βρίσκεται στη Βουλή.

Με άλλες διατάξεις θεσπίζονται επιμέρους ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές, την προστασία του καταναλωτή, την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κ.α.

3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος για την Αγροτική Ανάπτυξη 2014-20»



Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θέμα «Νέα Προγραμματική Περίοδος για την Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020, ευκαιρίες και προκλήσεις» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Δεν υπάρχουν "εσωτερικά" του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Βενιζέλος



"Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ζητήματα που έχει θέσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 13/12



Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 13 Δεκεμβρίου

Γιορτάζουν:
 
Γεγονότα
1803: Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ με πέντε Σουλιώτες, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους Tούρκους, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται.
1943: Οι Nαζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους του.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοι τύποι ταιριάζουν μεταξύ τους βάσει χημείας... Οι ανθρωπολόγοι απαντούν!

Όλοι μας έχουμε αισθανθεί πολλές φορές έντονη έλξη για άλλα άτομα, η οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ανεξήγητη! Είναι, όπως λέμε, θέμα... χημείας!

Τι είναι στην πραγματικότητα όμως αυτή η ενδογενής έλξη και ποιες χημείας ταιριάζουν μεταξύ τους; Την απάντηση επιχείρησε να δώσει η ανθρωπολόγος Helen Fisher, η οποία και υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι κατατάσσονται σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους, που με τη σειρά τους ισοδυναμούν σε συγκεκριμένες ορμόνες που υπάρχουν στον οργανισμό.

Παραμυθένια χωριά σε όλη την Ελλάδα, δεν λείπουν και τα Γιαννιτσά!

Είναι χωριά που όμοιά τους δεν υπάρχουν... "Ξεφυτρώνουν" πάντα στις αρχές Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχουν διάρκεια ζωής έως και τριάντα ημέρες και τα ονόματα τους παραπέμπουν σε φανταστικούς κόσμους.

Είναι γεμάτα λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδάτα σπίτια, έχουν μόνιμους κατοίκους τα ξωτικά, τις νεράιδες και τα καλικαντζαράκια, ενώ στόχος τους είναι να προσφέρουν άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το βίντεο της πτώσης της Αθηνάς Ωνάση από το άλογο της στους ιππικούς αγώνες



Δόθηκε στην δημοσιότητα το βίντεο με την πτώση της Αθηνάς Ωνάση κατά την διάρκεια των αγώνων ιππασίας στη Γενεύη και δείχνει το πόσο σφοδρή ήταν η τούμπα αλλά και πόσο τυχερή στάθηκε η κληρονόμος που έπεσε με το κεφάλι.

Η Αθηνά Ωνάση συμμετείχε στους αγώνες ιππασίας με το άλογο της, την 11χρονη Αντ Καμίλ Ζι-Ζανγκ που τελικά δεν στάθηκε τόσο τυχερή. Η ίδια είχε… άγιο καθώς δεν χτύπησε, αλλά τα τραύματα του αλόγου ήταν τόσο σοβαρά, που οι κτηνίατροι έκριναν ότι ήταν απαραίτητη η ευθανασία. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε με γερανό σε ειδικά διαμορφωμένο κτηνιατρείο, όπου και δόθηκε τέλος στη ζωή του για να μην υποφέρει.

Έδεσσα: Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για παράνομο έρανο



Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής των παράνομων εράνων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας Πέλλας, πέτυχαν χθες τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκαν στην Έδεσσα και συνελήφθησαν:

Kαραμπόλα 35 οχημάτων στο Σχηματάρι - Μία νεκρή



Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα, που εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Χαλκίδας - Τρεις πολυτραυματίες έπειτα από τη σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο - Αυτόπτης μάρτυρας: Οι εικόνες θυμίζουν την καραμπόλα της Εγνατίας - Οκτώ ασθενοφόρα, μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της Πυροσβεστικής συμμετέχουν στην επιχείρηση

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στο 61ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στα παλιά διόδια του Σχηματαρίου. 

Πώς να περιποιούμαστε το σώμα μας το χειμώνα

Αέρας ψυχρός, βροχές και σε λίγο χιόνια! Συνθήκες όχι τόσο καλές για το δέρμα κυρίως λόγω της αφυδάτωσής του. Ορίστε όμως πως μπορούμε να το περιποιηθούμε και να έχει μία καλύτερη όψη:

Το 90% των ανδρών πεθαίνει με τους πιο χαζούς τρόπους

Φαίνεται να επιβεβαιώνεται επίσημα ότι οι άνδρες είναι πιο χαζοί από τις γυναίκες, αφού αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα (σχεδόν το 90%) των ανθρώπων που έχουν πεθάνει με τους πιο χαζούς τρόπους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας πρωτότυπης μελέτης από Βρετανούς ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Ντένις Λέντρεμ του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του βρετανικού ιατρικού περιοδικού «British Medical Journal», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ».

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 κι ώρα12:00, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2013.

Α’ μέρος και βολές στέρησαν από τον Πανεδεσσαϊκό την πρώτη του νίκη



Την κακή εικόνα του πρώτου μέρους κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15 πόντους (54-39), με τη μέγιστη διαφορά μάλιστα να φτάνει και στους 17, ανέτρεψε ο Πανεδεσσαϊκός κόντρα στη Νίκη Βόλου. Οι  πράσινοι έχασαν την ευκαιρία με τις βολές του Δημητρόπουλου επτά(7) δευτερόλεπτα πριν το τέλος, να πάρουν την πρώτη τους νίκη, καθώς με  1/2 έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού δεν κατάφεραν στο έξτρα πεντάλεπτο να πετύχουν την ολική ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με 94-89. Οι παίκτες του Γιώργου Μίλτση έδειξαν σημαντική βελτίωση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, στην οποία στηρίχθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα για να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

ΣΟΚ - Σπουδαία αγωνίσματα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων!



Σε αλλαγές όσον αφορά κάποια αγωνίσματα θα προχωρήσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Σφαιροβολία, 200 μέτρα, τριπλούν και 10χλμ και 20χλμ βάδην ανδρών,πιθανόν θα καταργηθούν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Το γεγονός αυτό προκύπτει από την είσοδο πολλών αθλημάτων στο ολυμπιακό πρόγραμμα, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων, και έτσι αναγκάζει αθλήματα με πολλά αγωνίσματα να αφαιρέσουν ορισμένα από αυτά. 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 4ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας



Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή




Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, αυτή την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, έπειτα από σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα βρίσκονται ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Την άμεση αποζημίωση τον πληγέντων βαμβακοπαραγωγών ζητά με ερώτησή του ο Ι.Τζαμτζής προς τον κ. Καρασμάνη



Να αποζημιωθούν άμεσα οι βαμβακοπαραγωγοί και να τους δοθεί στο ακέραιο η συνδεδεμένη ενίσχυση ζητά ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη Γιώργο.

Ο κ. Τζαμτζής στην ερώτηση του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει τα εξής:

Νέο "όχι" του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην πΓΔΜ



Δεν θα λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, η πΓΔΜ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, επικαλούμενα το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, "MIA", το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή, για μία ακόμη φορά, τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ και θα επανέλθει στο θέμα αυτό στη διάρκεια του 2015.

Ο Μητροπολίτης κ.Γεώργιος ομιλητής την Δευτέρα 15/12 στην εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρίας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» απευθύνει σε όλους ανοιχτή πρόσκληση για την πέμπτη εκδήλωση της 19ης περιόδου 2014 – 2015 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, η οποία οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.  του Δήμου Πέλλας.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Γιαννιτσά, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Σεβασμιώτατο 
Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα:

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Αρχοντικό



Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ώρα 10.15 π.μ., η Νεανική Σύναξη της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Αρχοντικού ετοίμασε μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση.
Συνδυάζοντας την παιδική αφήγηση του γεγονότος με τα υψηλά θεολογικά μηνύματα της Εορτής, τον Πατερικό λόγο με την ποιητική περιγραφή της Θείας Ενανθρώπισης και τους θεσπέσιους ύμνους με τα παραδοσιακά καλαντίσματα οι συντελεστές της Εκδήλωσης επιχειρούν να προσφέρουν μια βιωματική προσέγγιση της Εορτής μακριά από την εκκοσμίκευση της εποχής μας.

Ένοχη για το θάνατο 24χρονης εξ αμελείας κρίθηκε αναισθησιολόγος



Η γιατρός απομακρύνθηκε από τον χειρουργικό θάλαμο κατά τη διάρκεια επέμβασης της 24χρονης, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστερημένη αντίδραση σε βλάβη του αναισθησιολογικού μηχανήματος.
Σε φυλάκιση δύο ετών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε αναισθησιολόγος για το θάνατο, από αμέλεια, 24χρονης ασθενούς. Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχη την κατηγορουμένη, μειώνοντας την ποινή κατά ένα χρόνο, σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Γ.Σηφάκης: “Ούτε η θ.Τζάκρη αλλά ούτε και κανείς άλλος έχει εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”





Συνέντευξη Γιάννη Σηφάκη σε εφημερίδα των Γιαννιτσών



- Πρόσφατα εκλεγήκατε συντονιστής στο νέο συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας. Έχετε ξεκινήσει κάποιες ενέργειες ώστε να αναδείξετε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βάζετε ίσως στόχους για λύσεις ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή;
Πράγματι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής νέων συντονιστικών οργάνων των οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πρώτιστη προτεραιότητα της οργάνωσης μελών Αλμωπίας, όπως και των οργανώσεων όλου του Κόμματος, είναι η προβολή του άμεσου κυβερνητικού προγράμματος της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί, στις συνθήκες που διερχόμαστε, την μοναδική ελπίδα για την κοινωνία και την χώρα.

73,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία



Σε 73,2 δισ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των ΔΟΥ, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γκίκα Χαρδούβελη που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας και αφορούσε στη διαφορά που παρουσιάζουν τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα στοιχεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ερντογάν: Το Barbaros θα παραμείνει μέχρι να ληφθούν σοβαρά οι προειδοποιήσεις μας



«Όσο η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νοτίου Κύπρου κι η Ελλάδα δεν πάρουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις μας, το πλοίο Barbaros θα παραμείνει στην περιοχή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της συνάντησης του Διεθνούς Συμποσίου Στρατηγικής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.
«Δεν θα μείνουμε εκτός των εξελίξεων που σημειώνονται την τελευταία περίοδο στη νότια Κύπρο. Στην περιοχή της ΑΟΖ έχουν δικαιώματα και οι Τούρκοι, που ζουν στην Κύπρο. Έχουν ίσα δικαιώματα. Και θα ήθελα να τονίσω ότι θα υποστηρίξουμε αυτά τα δικαιώματα μέχρι τέλους», συμπλήρωσε ο Ερντογάν, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα σε Αθήνα και Λευκωσία, σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας.

Χάρτης-πρόκληση από τη Σόφια: Η μισή βόρεια Ελλάδα «μιλάει» βουλγαρικά



Η μισή βόρεια Ελλάδα, μιλάει … βουλγαρικά. Δεν το λέει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά το Ινστιτούτο Βουλγαρικής Γλώσσας της Σόφιας, ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Ακαδημίας Επιστημών της χώρας.

Την περασμένη Δευτέρα ερευνητές του Ινστιτούτου παρουσίασαν επίσημα μελέτη, για διαλέκτους της βουλγαρικής γλώσσας, εντός αλλά και εκτός Βουλγαρίας, στην Ελλάδα, τα Σκόπια, την Σερβία, την Τουρκία και την Ρουμανία. 

Παρέμβαση Ιορδάνη Τζαμτζή προκειμένου να επιστραφεί το ΦΠΑ στους αγρότες



Παρέμβαση στη Γενική Γραμματέα Εσόδων κ. Σαββαϊδου Αικατερίνη έκανε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ζητώντας να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.
Είναι γεγονός ότι οι εφορίες έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες σε πάρα πολλές περιπτώσεις συνεταιρισμών και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμή καθώς το σύστημα παραμένει κλειστό.

Για πρώτη φορά δημόσια παραδοχή: Δώσαμε μίζες στην Ελλάδα!



Για πρώτη φορά μία γερμανική αμυντική βιομηχανία παραδέχεται την καταβολή μιζών για να προωθήσει το συμβόλαιό της στο εξωτερικό και μάλιστα, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Καθημερινής" (από πηγές της ειαγγελίας της Βρέμης και κύκλους της Sueddeutsche Zeitung), η εταιρία Rheinmetall Defence Electronics προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψους σύμβασης 150 εκατ. ευρώ) αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου, ύψος 10 εκατ. ευρώ.

Σεισμός 2,6 με επίκεντρο το Ελευθεροχώρι...



Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ελευθεροχώρι σήμερα στις 3:35π.μ.  με εστιακό βάθος μόλις 2 km.
Πατήστε εδώ.

Ένα εκατομμύριο ασθενείς σπανίων νοσημάτων στην Ελλάδα!



Ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (ΕΕΣΠΟΦ), με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των γιατρών στην έγκαιρη αναγνώριση κάποιου σπάνιου νοσήματος, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου.

Το εορταστικό πρόγραμμα λειτουργείας καταστημάτων Ν.Πέλλας



Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό  ωράριο των καταστημάτων .
ΕΜΠΟΡΙΚΑ

"Φωτιά" το βούλευμα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου



«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, με το οποίο παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς από τη «λίστα Λαγκάρντ» διέγραψε τα ονόματα τριών συγγενικών προσώπων του.
Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές  από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, προκύπτει ότι το πρόσωπο, που επέφερε τη νόθευση, είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, «με την ενέργειά του, αφ’ ενός απέβλεπε στην αποφυγή βλάβης της πολιτικής του εικόνας, ως Υπουργού Οικονομικών,