Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Μετέφεραν 100.000 ναρκωτικά χάπια με τζετ σκι


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν 59χρονος πατέρας και ο 35χρονος γιος του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Κω τον περασμένο Μάρτιο να μεταφέρουν από την Ολλανδία περίπου 100.000 ναρκωτικά χάπια με τελικό προορισμό τα τουρκικά παράλια!

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Λιμεναρχείο της Κω, προσωπικό του οποίου συνέλαβε τον 59χρονο Τούρκο όταν η μηχανή του τζετ σκι που οδηγούσε χάλασε και έμεινε μεσοπέλαγα!


Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», όλα ξεκίνησαν το βράδυ της 14ης Μαρτίου 2014, όταν προσωπικό του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής διενήργησαν έρευνα στην θαλάσσια περιοχή της Κω στο πλαίσιο των προγραμματισμένων περιπολιών που πραγματοποιούν. Οι λιμενικοί εντόπισαν ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος τύπου Jetski στο οποίο επέβαινε μόνο ο 59χρονος.

Αμέσως οι λιμενικοί έσπευσαν για να δουν τι συμβαίνει και παράλληλα βέβαια διενήργησαν έλεγχο στο σκάφος του 59χρονου Ολλανδού όπου και βρήκαν δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν χάπια ναρκωτικών ουσιών (πιθανόν τύπου ecstasy), η πρώτη μικτού βάρους 14.350 γρ. και η δεύτερη μικτού βάρους 16.950 γρ. αντίστοιχα.

Μέσα στις συσκευασίες αυτές υπήρχαν συνολικά είκοσι (20) σακούλες με χάπια ναρκωτικών ουσιών και ένα (01) δοχείο το οποίο περιείχε σκόνη - άγνωστη ουσία (πιθανό συστατικό ναρκωτικών ουσιών). Η ποσότητα των ανευρεθέντων χαπιών υπολογίζεται περίπου σε ενενήντα οκτώ χιλιάδες πεντακόσια (98.500)!

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κω που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ποσότητα των χαπιών, το ταχύπλοο σκάφος, ένα Ι.Χ όχημα του συλληφθέντα και το τρέιλερ μεταφοράς του. Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι την προηγούμενη μέρα ο 35χρονος Ολλανδικής υπηκοότητας γιος του 59χρονου είχε προβεί στην αγορά του ταχύπλοου σκάφους με το οποίο έγινε η μεταφορά των ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση, διαμετακόμιση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ, για τις οποίες και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη στις 14 Ιανουαρίου 2015.



newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου