Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Επιστρέφουν τον μισθό Ιανουαρίου οι 300 της Βουλής!



Η κατακραυγή και από τους στρατιωτικούς για την μισθοδοσία Ιανουαρίου που οι 300 της Βουλής είχαν προκαταβολικά εισπράξει φαίνεται ότι έπιασε τόπο. Η Διεύθυνση Οικονομικών τους καλεί να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά εντός 10 ημερών!

Πριν μερικες μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ειχε προτείνει στους βουλευτές “για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να επιστρέψετε τη μισθοδοσία που σας καταβλήθηκε για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015 σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.


Οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο!

Όπως γνωστοποιείται στους βουλευτές, η Βουλή διαλύθηκε μετά την τρίτη και τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε, ωστόσο, ήδη, προκαταβολικά, καταβληθεί η αποζημίωση, καθώς οι διαδικασίες για την πίστωση αυτή ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός. 

Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτική αποζημίωση του επόμενου μήνα. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κοινοβουλίου: 

«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα. 

Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας. [...] 

Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ».



onalert 

1 σχόλιο: