Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

4 τρόποι για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας



Τι μας κάνει ευτυχισμένους; Σύμφωνα με τους ειδικούς η ενασχόληση με μια δουλειά που αγαπάμε, η επικοινωνία με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα αλλά και η αποφυγή τοξικών σχέσεων και συμπεριφορών μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν αναπάντεχα γεγονότα χαλάνε την ψυχολογία μας ή όταν δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια ισορροπημένη καθημερινότητα;

1. Δεν χρειάζεται να έχετε πολλές επιλογές: Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Barry Scwartz, οι άνθρωποι που έχουν ελάχιστες επιλογές είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλά πράγματα. Αυτό συμβαίνει γιατί παίρνετε μια απόφαση πολύ πιο γρήγορα αλλά δεν χάνετε χρόνο αναλύοντας ξεχωριστά την κάθε διαφορετική επιλογή που έχετε.
2. Μην είστε τελειομανείς: Εάν θέλετε να είστε τέλειες σε όλα – να έχετε την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο και το τέλειο χτένισμα, δεν βλέπετε όλα όσα έχετε αποκτήσει στη ζωή σας ούτε μπορείτε να τα απολαύσετε.
3.Κυνηγήστε την εμπειρία και όχι την κατανάλωση: Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που θα σας ευχαριστήσουν ως εμπειρία. Αν για παράδειγμα θέλετε να αγοράσετε ένα δώρο στον εαυτό σας, είναι προτιμότερο να κάνετε ένα ταξίδι ή να κλείσετε ένα ραντεβού για μασάζ παρά να αγοράσετε ένα καινούριο καναπέ.
4. Να είστε χαρούμενοι με την επιτυχία των άλλων: Η θετική σκέψη και ο ενθουσιασμός για την επιτυχία των άλλων, όχι μόνο σας αποτρέπει από το να εκδηλώσετε αρνητικά συναισθήματα, αλλά σας βοηθά να αποκτήσετε ουσιαστικές σχέσεις με τους φίλους σας που με τη σειρά τους θα ενθουσιαστούν κι εκείνοι με τα δικά σας κατορθώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου