Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Εκπληκτική ανακάλυψη: Ηρθε στο φως πόλη... 5.000 ετών!



Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Καππαδοκία. Βρέθηκε μια ολόκληρη πόλη που έχει ηλικία... 5.000 ετών!
Ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Mehmet Ergün Turan δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών.

Σύμφωνα με την iefimerida δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα!


«Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην Hurriyet ο Μεχμέτ Εγούν Τουράν, επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας.
Πριν έρθει στο φως η υπόγεια πόλη, οι αρχές είχαν δώσει μέχρι τώρα για τις εργασίες που έκαναν 90 εκατ. λίρες, ωστόσο, ο υπεύθυνος σημείωσε πως η εν λόγω χασούρα δεν είναι σημαντική απώλεια δεδομένου της ιστορικής ανακάλυψης που έγινε.

Το πάνω τμήμα της πόλης έγινε αντιληπτό από πέρυσι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό το μέγεθος της ανακάλυψης.
Ηδη έχουν ανασκαφεί και μελετούνται 44 ιστορικά αντικείμενα.

Μέχρι σήμερα, η πιο γνωστή υπόγεια πόλη στην περιοχή ήταν εκείνη που βρέθηκε στην πόλη Ντερινκούγιου το 1963. Τότε ένας τοίχος σπηλαίου γκρεμίστηκε και αποκάλυψε μια υπόγεια πόλη βάθους πάνω από 90 μέτρα.

imerisia 

1 σχόλιο:

  1. Είμαι απόγονος που οι προγονοί μου ζούσαν στα χωριά και της πόλης των υπόγειων σπηλαίων. Το μεγαλύτερο κομμάτι της Καππαδοκίας είναι πόλης υποσκαπτει κάτω από την γη, λαξευτές διαμορφωμένες έτσι να ζουν και να επιβιώνουν με ανέσεις που θα μπορούσαν να είναι πάνω από το έδαφος. Οι πόλεις κατοικήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια κατά διαστήματα όταν υπήρχαν Αγαρηνοί επιδρομείς στην περιοχή. Τελευταία κατοικήθηκαν από κάποιους παράνομους που κρυβόταν την ημέρα και το βράδυ έκλεβαν και λεηλατούσαν σπίτια περιουσίες και πολλά άλλα. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια οι μοναχοί δημιούργησαν με τον ίδιο τρόπο την χώρα του θεού με τα χιλιάδες μοναστήρια, κονάκια, εκκλησίες για να προστατευτούν από τους ανεπιθύμητους εισβολείς στην Καππαδοκία. Το ευκολοδούλευτο έδαφος που δημιουργήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από την ηφαιστειακή λάβα του Αργαίου όρους με διάφορα πετρώματα και στάχτες έγινε αυτό το παράξενο, τοπίο με την μεγάλη σημερινή ομορφιά του να κρατηθεί ο χριστιανισμός, ο πολιτισμός, η ιστορία, η γλώσσα, των Ελλήνων που ζούσαν στην περιοχή. Η θεία δύναμης δεν επιτρέπει στους τεράστιους ογκόλιθους μεγατόνων να κρατούν την ιστορία πάνω στο μαλακό και ευκολοδούλευτο χώμα την ιστορία μας. Η δύναμης των μοναχών του θεού και των ανθρώπων δημιουργήθηκε η χώρα του θεού. farassiotis@gmai;.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή