Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Από τα 900 στα 1600 ευρώ ο μισθός του Κινέζου πρωθυπουργού! Όσα παίρνει και ο σερβιτόρος της ελληνικής βουλής.



Οι Κινέζοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν λίαν συντόμως την πρώτη τους αύξηση από το 2006, παρόλο που η οικονομία της χώρας παρουσιάζει την μικρότερη ανάπτυξη τα τελευταία 24 χρόνια, με επιβράδυνση που φτάνει το 7,4% το 2014. Κύριος λόγος είναι να πεισθούν οι υπάλληλοι να μείνουν στις δουλειές τους, καθώς αρκετοί παραιτούνται λόγω των ισχνών αποδοχών. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανθρώνινων Πόρων της Κίνας, οι υπάλληλοι της κυβέρνησης μπορούν να περιμένουν από δω και πέρα τουλάχιστον μια αύξηση κάθε δύο
χρόνια.


Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα πάρει αύξηση 60% αυξάνοντας τις ετήσιες αποδοχές του σε... 19.000 ευρώ! Όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό είναι αλήθεια, καθώς μέχρι τώρα ο Σι λάμβανε περίπου 900 ευρώ μηναίως και τώρα θα... εκτοξευθεί περίπου στα 1600 ευρώ.

Φυσικά ο μισθός του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτούς άλλων ηγετών όπως ο Ομπάμα που φτάνει τις 345.000 ευρώ ετησιώς, δηλαδή σχεδόν 29.000 ευρώ τον μήνα. Αρκετοί βέβαια είναι αυτοί που αμφισβητούν το ότι ο Κινέζος πρωθυπουργός παίρνει τόσα λίγα χρήματα, αναφέροντας τα πανάκριβα κοστούμια στις δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του θεωρείται κάτι σαν fashion icon στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου