Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από την Λαογραφική Εταιρία «Φίλιππος»



Την 19/01/2015  η  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ « ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε    απογευματινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο φιλόξενο χώρο του   RestaurantPIZZA HOUSE” στα Γιαννιτσά. Παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.
 Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους :



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής κ. Καρασμάνης Γεώργιος.                                                Ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος κ. Σταμενίτης Διονύσιος.                                                                                              Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης Θεόδωρος (ένας από τους τυχερούς της βασιλόπιτας) και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ανδρίτσος Ιωάννης.                                                                                                                 Από τον Δήμο Πέλλας, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Πασσαλής Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σοφίας Χρήστος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Μπαλτζίδης Κων/νος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ κ. Κερασόπουλος Παναγιώτης και  οι      δημοτικοί σύμβουλοι : Κουτσοκώστα Ζωή, Σαμόπουλος Νικόλαος και Τσολακούδης Ιωάννης.  Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου η «ΠΕΛΛΑ» κ. Δόντσιος Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος κ. Τσεπέλης Γεώργιος.                                                                                                                                                                                             Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας κ. Αντωνίου Αστέριος.
Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών κ. Θωμαΐδης Νικόλαος                                               
Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κ. Κάμτσης Κώστας, ανέφερε τα εξής :
«Πέρασε ένας χρόνος. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήσαμε πολλά από τα έργα που θέσαμε ως στο-    χους και ικανοποιήσαμε ίσως και ορισμένες από τις ανεκπλήρωτες υλικές επιθυμίες μας. Άραγε μας απασχολεί το γεγονός ότι ,ενώ ο χρόνος φαίνεται απεριόριστος, στην πραγματικότητα είναι λιγοστός   για την ικανοποίηση των  ωραίων  και υψηλών επιθυμιών της ψυχής . Γι’ αυτό και για το λόγο ότι λεγόμαστε άνθρωποι-από το «άνω θρώσκω» - ας σηκώνουμε συχνά ,ψηλά το κεφάλι , να ονειρευόμαστε και να προσευχόμαστε για τα ωραία και υψηλά, αφήνοντας προς στιγμήν τις σκέψεις για τις βιοτικές μέριμνες και τις σκοτούρες της ημέρας.   Δυστυχώς στο χρόνο που μας πέρασε αντιμετωπίσαμε μεγάλα και ανυπέρβλητα οικονομικά κυρίως   προβλήματα,  τόσο το κράτος, όσο και εμείς ως πολίτες , τα οποία επηρέασαν  και τη δική μας πορεία. Μόλις και μετά βίας καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, χάριν σε σας.                           Σε σας που είστε μέλη της εταιρείας και συνδρομητές του περιοδικού, σε όσους συμμετέχουν στις   εκδρομές και λοιπές εκδηλώσεις, καθώς και στους ιδιώτες χορηγούς και δωρητές. Σας ευχαριστούμε για    όσα κάνετε - όχι για μας - αλλά μέσω ημών για την προβολή της ιστορικής αλήθειας και της αυθεντικής πο-   λιτιστικής παράδοσης και γενικώς  για την ανύψωση του πνευματικού επιπέδου του τόπου μας.                                                          

Να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για τη χρονιά που πέρασε :                                                                                               -Τους χορηγούς μας για την έκδοση ενός τεύχους του περιοδικού «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που παρευρίσκονται μαζί    μας. Την εταιρεία «ΠΕΤΡΟΣ ΠΛΟΥΓΑΡΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ»ΟΕ, με αντικείμενο εργασιών την εμφιάλωση και εμπο-     ρία ψυκτικών υγρών, τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Τομπάζη Χρήστο, καθώς και τον Πολιτικό Μηχανικό κ.    Μπόλλα Δημήτριο, μέγα Ευεργέτη της εταιρείας μας, ο οποίος κατ΄ επανάληψιν έχει συνδράμει στο έργο μας.                                                                                                                                                                                                       -Το Οινοποιείο του κ. Λίγα Θωμά για την προσφορά κρασιών στους ομιλητές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.                                                                                                                                                                                                      -Το Λογιστικό Γραφείο του κ. Πανίδη Αβραάμ για την πολύτιμη συνδρομή του σε φοροτεχνικά θέματα.                   -Το Κτηματομεσιτικό Κέντρο «ΚΤΙΣΜΑ & ΓΗ» των Κυριών Κάμτση - Κουταλή, για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών.                                                                                                                                                                                                -Τον κ. Δόκα Μιχαήλ, από τα ιδρυτικά μέλη
της εταιρείας, ο οποίος δεν έπαυσε μέχρι και σήμερα να μερι-    μνά και να μας στηρίζει με πολλούς τρόπους.                                                                                                                    -Το πλήθος των νέων μελών που ενεγράφησαν στη μεγάλη οικογένεια του «ΦΙΛΙΠΠΟΥ», με διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εκτιμώντας το έργο μας, του οποίου ακρογωνιαίοι λίθοι είναι ο εθελοντισμός και η ανιδιοτελής προσφορά, καθώς και το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.                           –Τον Δήμο Πέλλας και τον Δήμαρχο κ.Στάμκο Γρηγόρη, την ΔΗΚΕΠΑΠ και τους Ηλιάνα Λαγομάτη, Λούσπα     Ερασμία και Μπαλτζίδη  Κων/νο, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο μας.                                                   –Θερμές  ευχαριστίες: στον πρώην Πρόεδρο της ΙΛΕΓ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» κ.Ιωαννίδη Χρηστάκη καθώς και στα   πρώην μέλη του ΔΣ Παπαλαζάρου Ιωάννη, Χατζηβρέττα Δημήτριο και Παπαδόπουλο Κυριάκο για τη συ-  νεργασία τους, λόγω της πολυετούς εμπειρίας τους. Ακόμη  στον Δ/ντή του 2ου Γυμνασίου  Γιαννιτσών κ. Κενανίδη Λάζαρο για την πολυεπίπεδη συμμετοχή του στις δράσεις μας και στους αφανείς  συνεργάτες-μέλη  των επιτροπών της εταιρείας, με πρωτεργάτες τους Παρανό Μηνά και Αντωνίου Γιώργο. Τέλος    ευχαριστούμε τον δεξιοτέχνη και πολυτάλαντο μέλος της εταιρείας μας κ. Καλιωτάκη Στέφανο που πλαι-    σίωσε μουσικά την εκδήλωσή και το μέλος Μπόσκο Τρύφωνα για την πολύ ωραία απόδοση τραγουδιών.
Για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης    να ευχαριστήσουμε   :                                                                           Τον κύριο χορηγό «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑ – ΜΑΚ ΑΛ» της οικογένειας Γιαγκούλα ,που προσέφερε      πλήθος εκλεκτών εδεσμάτων,  τα κρεοπωλεία «ΑΦΟΙ ΦΥΛΛΙΔΗ»  και  Αλεξάνδρας Νάνου καθώς και το Σούπερμάρκετ FAMILY για την    προσφορά ορισμένων ειδών.
Ευχόμαστε σε όλους και στις οικογένειές σας, Χρόνια Πολλά, Καλά και Ευλογημένα από το Θεό,                      Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη και Προκοπή.
Σε όλους τους υποψήφιους Βουλευτές ευχόμαστε επιπλέον καλή δύναμη και καλό αγώνα για το συμφέρον  της Πατρίδος. Και να έχουμε στο νου μας, εκτός από τα οικονομικά όπου έχουμε εστιάσει όλοι την προσοχή    μας, τα εθνικά θέματα και ιδιαιτέρως τη Μακεδονία μας, καθώς και την ορθόδοξη πίστη και παράδοση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου