Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει σκωληκοειδίτιδα



Η σκωληκοειδίτιδα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ύπουλη και μπορεί να «χτυπήσει» ακόμη και παιδιά μικρών ηλικιών.Αυτό φυσικά είναι κάτι που ανησυχεί πολύ τους γονείς καθώς θα πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως το παιδί τους.
 Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα; Εμείς απευθυνθήκαμε σε γιατρούς προκειμένου να μας δώσουν τις συμβουλές τους και να μας καθησυχάσουν.

• Έντονος πόνος στην κοιλιακή χώρα.
• Εμετός
• Διάρροια
• Πυρετός ή δέκατα

Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι στα μικρότερα παιδιά και ιδίως αυτά που είναι κάτω των δύο χρονών, ο πυρετός, οι εμετοί και ο πόνος στην κοιλιά είναι λιγότερο χαρακτηριστικά (καθώς τα παιδιά αυτών των ηλικιών πονούν συχνά στην κοιλιά ή κάνουν συχνά εμετούς) κι έτσι η διάγνωση καθυστερεί. Γι΄αυτό μόλις παρατηρήσετε την παραμικρή αδιαθεσία στο παιδί επικοινωνήστε αμέσως με τον παιδίατρο προκειμένου να το εξετάσει και να κάνει τη διάγνωση.

Οι γονείς δεν πρέπει να αποδίδουν με ευκολία τον πόνο στην κοιλιά των παιδιών σε «κάτι που έφαγε» ή σε άγχος. Εάν ο πόνος διαρκεί πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον οικογενειακό τους γιατρό. Επίσης, δεν πρέπει να δίνουν παυσίπονα ή αντιπυρετικά στο παιδί, γιατί μπορεί να καλύψουν την εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου