Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

"Το έπος της καμένης λάμπας"-Καταγγελία δύο δημοτών προς τον Δήμο Πέλλας




Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επώνυμη επιστολή-καταγγελία από δύο δημότες του Δήμου Πέλλας βάση της οποίας όπως αναφέρουν, μετά από πολλές οχλήσεις προς τους αρμόδιους του Δήμου για αλλαγή δημόσιων λαμπτήρων σε δρόμο τον οποίο υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Μάλιστα δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι επόμενη κίνησή τους είναι να απευθύνουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Γιαννιτσών. Ακολουθεί η επιστολή των δύο δημοτών:



 Το έπος της καμένης λάμπας

Είναι γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή επαίρεται για τη νοικοκυροσύνη της. Ήταν η σημαία της πριν από τις εκλογές και ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της. Είναι όμως έτσι?

Εδώ και ενάμιση χρόνο με κατ’ επανάληψη τηλεφωνικές οχλήσεις και προσωπική παρουσία στους αρμόδιους (προηγουμένως ο κ. Μάρκου και τελευταία ο κ. Χατζόπουλος) ζητήσαμε να αλλάξουνε κατ’ αρχήν έναν δημόσιο λαμπτήρα και  σταδιακά τέσσερις επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε (ενάμιση χρόνος) κάηκαν και οι άλλες τρείς.

Το σημείο είναι σκοτεινό τα βράδια, κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα και φοβόμαστε να πάμε στο σπίτι μας χώρια που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος λόγω της ταχύτητας των οχημάτων.

Μπορεί να φαίνεται ακραίο και όμως μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν στάθηκε δυνατό να αντικατασταθούν οι καμένοι λαμπτήρες αλλά γίναμε και μάρτυρες μιας απίστευτης κοροϊδίας από μέρους της δημοτικής αρχής.

Αφού επικαλέστηκαν διάφορες κατά καιρούς δικαιολογίες (δεν καταλάβαμε που βρίσκονται οι καμένοι λαμπτήρες, υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, δεν έχουμε λάμπες, δε φτάνει το καλάθι κ.α.) έφτασαν στο σημείο να μας αντιμετωπίζουν εχθρικά (άρνηση να συνομιλήσουν μαζί μας) επειδή ζητάμε το αυτονόητο.

                Αν λοιπόν ανεβαίνοντας στο Ελευθεροχώρι  και πριν από τη στροφή για Ν. Μυλότοπο δείτε τέσσερις κολώνες της ΔΕΗ τυλιγμένες με μεγάλες νάϋλον σακούλες μην αναρωτηθείτε τι συμβαίνει. Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του κ. Χατζόπουλου  για να μπορέσει το υπηρεσιακό όχημα να καταλάβει επί τέλους ποιες λάμπες κάηκαν παρά το ότι ακόμη και το καλάθι σταματήσαμε στο δρόμο και τους ενημερώσαμε.       

Μάταια όμως. Παρά το ότι εδώ και ενάμιση μήνα, τυλίξαμε με ευλάβεια τις κολώνες της ΔΕΗ με νάϋλον σακούλες, οι λάμπες δεν αντικαταστάθηκαν.

Πρέπει πάντως να ομολογήσουμε ότι η ευρηματικότητα των αρμοδίων σε δικαιολογίες είναι αστείρευτη. Η σημερινή δικαιολογία (εικοστή ή μάλλον εικοστή πρώτη) είναι ότι υπάρχει ένα χαντάκι και δεν μπορεί να προσεγγίσει το καλάθι.  Δικαιολογία αστήρικτη μιας και οι κολώνες είναι (όπως όλες της ΔΕΗ άλλωστε) πάνω στον κεντρικό δρόμο.

Επειδή εμείς δεν ανεχόμαστε πλέον αυτή την κοροϊδία και σαφώς δεν πρόκειται να απευθυνθούμε ξανά στους αρμόδιους αναρμόδιους, εφιστούμε την προσοχή τους ότι η επόμενη κίνησή μας θα είναι μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελεία Γιαννιτσών δεδομένου ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος, ο κίνδυνος που διατρέχουμε από τα αδέσποτα επίσης και ασφαλώς την ευθύνη θα την έχει ακέραια ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενός του”.

Βαβαδέρη Ευδοξία
Ατματζίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου