Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ



Για θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ και ηχηρό μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα κατά της λιτότητας κάνουν λόγο σχεδόν στο σύνολό τους τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, η συμμετοχή των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε αυτές τις εκλογές.
"Πρόκειται για θρίαμβο για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα" γράφει η Γαλλική "Le Monde", κάνοντας λόγο για "μια διαφαινόμενη εμφατική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμη και τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες".

"Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει μια ιστορική νίκη" γράφει η Liberation.
"Σαρώνει ο Τσίπρας" είναι ο τίτλος της ιταλικής Corriere della Sera.
"Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ" γράφει η Repubblica.
Επισημαίνει, δε, πως αν το αποτέλεσμα των exit polls επιβεβαιωθεί, η Ελλάδα θα γίνει το πρώτο κράτος – μέλος της ευρωζώνης που θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευθεί με τους διεθνείς δανειστές τη συμφωνία περί χρέους της Ελλάδας".
Στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με πολύ μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ. αναφέρεται ο Guardian, ενώ σε ανάλογο ύφος είναι και η ανταπόκριση του BBC και της Telegraph, από την Ελλάδα.
"Σαρωτική νίκη της Αριστεράς στους γείτονες: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλος νικητής" είναι ο τίτλος της τουρκικής Χουριέτ.
Μοναδική εξαίρεση η γερμανική Bild με τίτλο "Ευρω-φρίκη ο θρίαμβος του Τσίπρα". Το δημοσίευμα, ωστόσο, κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι η μετατόπιση προς τα Αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια αλλαγή πορείας στην Ευρώπη καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τελειώσει το σχέδιο λιτότητας και ζητεί ελάφρυνση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου