Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Αγιασμός και κοπή πίτας από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας



Αγιασμό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας, στην αίθουσα διδασκαλίας της Φιλαρμονικής, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος έκοψε την πίτα και στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους αρχιμουσικούς Ολυμπία Ξανθοπούλου και Συμεών Κετίκογλου, αλλά και σε όλα τα μέλη της Ορχήστρας και στις οικογένειές τους «καλή χρονιά με υγεία και δύναμη».

Ο κ. Στάμκος αναφέρθηκε στο δημιουργικό έργο της ΦΟΔΠ, υπογραμμίζοντας την σθεναρή και ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής στην Ορχήστρα, η οποία να σημειωθεί ότι επεκτάθηκε και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες, εκτός από την ΔΕ Γιαννιτσών.
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Κώστας Μπαλτζίδης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην πλούσια δράση της Ορχήστρας, τονίζοντας ότι η ΔΗΚΕΠΑΠ έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα το έργο της. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει το πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με τη μουσική, η οποία, όπως είπε, συμβάλει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ανθρώπου και μπορεί να βγάλει από αδιέξοδα τους νέους. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας μπορεί να ανοίξει στους νέους και στις νέες που ασχολούνται με αυτή  και επαγγελματικούς δρόμους στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο έτος η Ορχήστρα θα ενισχυθεί με νέα όργανα και με καινούριες στολές.
Το τυχερό κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας «έπεσε» στο μέλος της Ορχήστρας Δημήτριο Γναφάκη.
Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον π. Δημήτρη Χατζηκαλλινικίδη, ενώ στην εκδήλωση, εκτός των μελών της Φιλαρμονικής και των οικογενειών τους, παραβρέθηκαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πέλλας κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Παναγιώτης Κερασόπουλος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου