Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

"Κϊνημα Αλλάγης" το νέο κόμμα του ΓΑΠ.





Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο το όνομα, το καταστατικό καθώς και απαιτούμενες από το νόμο υπογραφές πολιτών για την ίδρυση του νέου κόμματος με το οποίο θα κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.Αυτή θα είναι η πρώτη φάση της ίδρυσης, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του πρώην πρωθυπουργού, το απόγευμα του Σαββάτου, θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση στην Αθήνα για να παρουσιαστούν επισήμως η ιδρυτική διακήρυξη, τα σύμβολα και το
όνομα του κόμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το καταστατικό θα υπογράφεται από νέα και άγνωστα στελέχη ώστε να δοθεί η εντύπωση του νέου ξεκινήματος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν ελάχιστα επιλεγμένα ονόματα και προσχωρήσεις της τελευταίας στιγμής για να συμπληρωθούν.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι επιτελείς του επισημαίνουν ότι παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες αυτών των εκλογών όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη στις 25 Ιανουαρίου για να πετύχουν θριαμβευτική είσοδο στη νέα Βουλή.
Βασική επιδίωξη του κ. Παπανδρέου είναι να πετύχουν εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πάνω από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο επιθυμητός στόχος είναι να αποτελέσει το νέο κόμμα την έκπληξη των εκλογών και να κατακτήσει την τρίτη θέση και να γίνει ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων. Δηλαδή, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας να κληθεί και ο κ. Παπανδρέου στο προεδρικό Μέγαρο για να λάβει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε περίπτωση που έχουν αποτύχει οι δύο πρώτοι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς, ανεξαρτήτως σειράς.
Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για μετωπική
Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που απέτυχαν όλες οι μεσολαβητικές προσπάθειες να μεταπείσουν τον πρώην πρωθυπουργό, ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που πιθανώς να αλλάξει όσο θα προχωρά η προεκλογική εκστρατεία η αντιπαράθεση θα είναι με τον ίδιο τον πρώην πρόεδρό του.
Θα επισημανθεί σε όλους τους τόνους και από όλα τα στελέχη ότι αποτελεί «προδότη» της παράταξης που ίδρυσε ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου και θα τονίζεται ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η ενέργειά του να διασπάσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ την ώρα που δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της ιστορίας του για την επιβίωσή του.
Από την άλλη πλευρά όμως, οι δυνάμεις του σημερινού ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν μοιρασμένες. Στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου βρίσκονται ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Καρύδης, καθώς και ο υπεύθυνος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλο και τον υφυπουργό ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Επίσης παραμένουν: Ο γραμματέας του κόμματος και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο. Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά η οποία θα είναι υποψήφια στη Β’ Αθήνας μαζί με τον Πύρρο Δήμα και τον υπουργό παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο. Ακόμη, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Παναγιώτης Ρήγας και ο Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ποιοι θα είναι υποψήφιοι με τον Παπανδρέου
Στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος εκτός από πρώην βουλευτές και υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου που θα είναι η μειοψηφία, στην πρώτη γραμμή θα τεθούν και νέα πρόσωπα. Αρκετά από τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια θα είναι παιδιά βουλευτών ή πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη.
Στο βασικό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού έχουν ενταχθεί οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Κώστας Τριαντάφυλλος, οι πρώην υπουργοί Γιώργος Πεταλωτής και Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ συζητά και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου