Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η αλλαγή έγινε, οι Έλληνες ελπίζουν…




Του Παναγιώτη Νανούδη
 
Οι Έλληνες ψήφισαν και αποφάσισαν, οι παλιοί τιμωρήθηκαν και οι νέοι είναι αυτοί που θα κριθούν για το έργο τους και τις υποσχέσεις τους. Η ελπίδα κέρδισε τον φόβο της Ευρωπαϊκής ελίτ και ο Έλληνας πολίτης έκανε την αρχή της επανάστασης του με τον δημοκρατικότερο τρόπο.


Οι κοινωνικές δυσκολίες πολλές, τα δημοσιονομικά προβλήματα τεράστια και η νέα κυβέρνηση έχει να συγκρουστεί με τα τέρατα της παγκόσμιας οικονομίας.  Κυβερνήσεις και χρηματο-οικονομικές αγορές για ακόμη μία φορά καραδοκούν τον σπάνιο ελληνικό πλούτο και αξιοθαύμαστο ελληνικό φιλότιμο.

Οι δανειστές μας αγωνιούν για τα χαρτοφυλάκια τους και οι Έλληνες για το μέλλον των παιδιών τους. Ανεργία, κοινωνική εξαθλίωση, μετανάστευση νέων και μια μακροχρόνια ύφεση που στοιχειώνει τη χώρα είναι οι πραγματικοί εχθροί της ελληνικής κοινωνίας.

Ο δρόμος της χώρας μακρύς και δύσκολος. Το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής συμμαχίας φιλόδοξο και επαναστατικό. ‘Άκρως αναγκαίο… Οι Έλληνες τους έδωσαν την εξουσία για την αλλαγή, αυτοί ας δώσουν πίσω τα χαμόγελα και την αξιοπρέπεια που τους αξίζουν. Ο χρόνος θα κρίνει για πάντα τις επιλογές μας και ο λαός τις κυβερνήσεις που περνάν και έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου