Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αμετανόητος ο σφαγέας του Ωραιοκάστρου



Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 55χρονος που μαχαίρωσε  θανάσιμα τον κουνιάδο του, τη γυναίκα του και το 12χρονο παιδί τους, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος για την τριπλή ανθρωποκτονία απολογήθηκε εντός του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος  μετά τον αυτοτραυματισμό του.
Για το λόγο αυτό μετέβησαν επί τόπου ο 1ος ειδικός ανακριτής Σπύρος Παπαζαχαρής και η
εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων Αλεξάνδρα Ανδρέου, η οποία έδωσε τη σύμφωνη γνώμη για την προφυλάκιση. Ο κατηγορούμενος έδειξε ότι έχει επίγνωση των πράξεων του- που παραδέχτηκε- αλλά δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα έχουν γραφτεί περί οικονομικών λόγων, που όπλισαν το χέρι του, αλλά το κίνητρο δεν αποκαλύπτεται, απ' τις δικαστικές αρχές, λόγω της μυστικότητας της κύριας ανάκρισης. Όπως έγινε γνωστό, η ποινική διαδικασία κινείται ταχύτατα ενώ το επόμενο στάδιο αφορά την έκδοση σχετικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στην δικογραφία που σχημάτισε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι ο δράστης τραυμάτισε θανάσιμα πρώτα τον κτηνίατρο- κουνιάδο του και στη συνέχεια έκοψε το νήμα της ζωής στη γυναίκα και το παιδί. Όλα τα θύματα έφεραν τραύματα στο θώρακα και από ένα τραύμα στο λαιμό. Στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε - επίσης στο λαιμό - και έπεσε από το μπαλκόνι της μεζονέτας, όπου διαπράχθηκε το τριπλό φονικό. Το αποτρόπαιο έγκλημα διαπράχθηκε στις 2 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου