Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Καραμανλής: Νικήτα, την Κυριακή θα μιλάς για παράταξη και όχι για ΝΔ



Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικός διάλογος φέρεται να έγινε το βράδυ της Δευτέρας μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Νικήτα Κακλαμάνη, στο γραφείο του πρώτου.
Ο κ. Καραμανλής ο οποίος δημοσίως στηρίζει με τις δηλώσεις και με την παρουσία του την προεκλογική εκστρατεία του Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης από τον υποψήφιο βουλευτή στην Α' Αθήνας να προσέχει τα λόγια του το βράδυ των
εκλογών μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Αναφέρει χαρακτηριστικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
Χωρίς πολλές εισαγωγές, όπως άλλωστε το συνηθίζει ο κ. Καραμανλής, είπε στον Ν. Κακλαμάνη πως έμαθε ότι εκλέγεται στην Α' Αθηνών και αυτός είναι και ο λόγος που τον κάλεσε. Του συνέστησε το βράδυ των εκλογών να είναι πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του, γιατί όπως του εξήγησε, μετά την αποχώρηση του Πρ. Παυλόπουλου, όλοι θα πιστεύουν ότι οι όποιες δηλώσεις Κακλαμάνη θα ερμηνευτούν πως αντιπροσωπεύουν τον κ. Καραμανλή: «Θέλω να είσαι ψύχραιμος» φέρεται να είπε στον κ. Κακλαμάνη. Και εδώ αρχίζουν τα πιο ενδιαφέροντα, τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω...
Απόφυγε να λες... «ΝΔ» ή «κόμμα»
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε στον πιστό βουλευτή του στις δηλώσεις το βράδυ των εκλογών να αποφύγει να αναφέρεται στη ΝΔ ή στο... κόμμα: «Θα μιλάς για την παράταξη και θα λες ότι θα πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί η ενότητά της» του είπε, με την υπενθύμιση να μην αναφέρει καν τις λέξεις «ΝΔ» ή «κόμμα». Ο κ. Κακλαμάνης τον ρώτησε τι θα γίνει αν υπάρξουν ερωτήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ στα οποία θα μετάσχει. Πάλι ο πρώην πρωθυπουργός συνέστησε ψυχραιμία και τον συμβούλευσε ότι το καλύτερο που έχει να πει είναι ότι διαχρονικά η παράταξη έπειτα από ένα εκλογικό αποτέλεσμα (ατυχές εφόσον προκύψει) θα αντέξει και (το σημαντικότερο) «οι όποιες εξελίξεις σε αυτήν δρομολογούνται με πρωτοβουλία του αρχηγού της και ο νοών νοείτω» φέρεται να του είπε.
Σε κάποια στιγμή ο κ. Κακλαμάνης ρώτησε «να μην πάρω κάποια θέση, κάτι έχω να πω;» Ο πρώην πρωθυπουργός του ζήτησε όποια παρατήρηση και αν είχε να την κάνει «εδώ και τώρα», ώστε να την κρίνει εκείνη τη στιγμή. Ο κ. Κακλαμάνης του είπε ότι πιθανόν να ζητήσει έκτακτο συνέδριο της παράταξης, ώστε να υπάρξει μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο πρώην πρωθυπουργός τον κοίταξε κάπως απορημένα και του είπε: «Αυτό πες το...». Και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου