Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο «Marlboro Man»



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Ντάρελ Ουίνφιλντ ή αλλιώς «Marlboro Man», όπως έμεινε γνωστός ο άνδρας που έγινε το πρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας καπνού.

Ο Ουίνφιλντ εργαζόταν σε ένα ράντσο στο Pinedale, όταν το 1968 τον ανακάλυψαν από τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett για τη Philip Morris. Ο Ουίνφιλντ παρέμεινε ως το «πρόσωπο» της Marlboro μέχρι το 1989.


Το πρόσωπό του συνδέθηκε με το εμπορικό σήμα καθώς η εταιρεία προσπαθούσε να προωθήσει στους άντρες τα τσιγάρα που παρήγαγε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την παραίτησή του η Philip Morris ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια για να βρει τον επόμενο «Marlboro Man».

Εργάστηκε ως μοντέλο και έπαιξε σε διαφημιστικά, ενώ διατήρησε τη ζωή του στο ράντσο. Χωρίς όμως τα λαμπερά φώτα, η ζωή του, όπως είχε πει, θα ήταν ουσιαστικά η ίδια.

Οι άντρες των Marlboro, των τσιγάρων ως σύμβολο της σκληρής δουλειάς και της ελκυστικότητας, ανήκουν στο παρελθόν αν και η σκοτεινή κληρονομιά του καπνίσματος παραμένει.

Τουλάχιστον τρεις εξ αυτών έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα σύμφωνα με τους Los Angeles Times: οι Wayne McLaren, ο ηθοποιός David McLean πέθαναν από καρκίνο του πνεύμονα και ο Dick Hammer πέθανε από καρκίνο του προστάτη, δίνοντας στα τσιγάρα Marlboro, το παρατσούκλι «φονιάδες των κάουμπόυ».


zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου