Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η νίκη του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού με 2-1 έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα της Super League



Από την μία ο Παναθηναϊκός ήθελε μόνο τη νίκη για να έχει ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου, από την άλλη ο Ολυμπιακός θα ήταν ευχαριστημένος ακόμα και με ισοπαλία. Όπως μας έχει διδάξει το ποδόσφαιρο, η ομάδα που πηγαίνει μόνο για ένα αποτέλεσμα, στο τέλος καταφέρνει και το παίρνει. Αυτό έγινε και στην Λεωφόρο, με τους εντυπωσιακούς στο δεύτερο μέρος «πράσινους» να κάνουν ότι ήθελαν στους «ερυθρόλευκους» και να παίρνουν μια σημαντική νίκη με 2-1 με αυτογκόλ του Μαζουακού και σουτ του Πέτριτς, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο τελευταίο λέπτό των καθυστερήσεων ο Ντομίνγκες.

Ένα σκορ που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερο, μιας και στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα και αυτή φορούσε το τριφύλλι. Πλέον η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μειώθηκε στους τρεις βαθμούς. Ο κακός Ολυμπιακός, μετά το Κίεβο συνέχισε τις κακές του εμφανίσεις, χάνοντας την ευκαιρία να εξασφαλίσει από τώρα τον τίτλο.

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη
Για τα όσα έγιναν πριν την έναρξη του ντέρμπι, μπορείτε να τα διαβάσετε στα σχετικά ρεπορτάζ και βίντεο του gazzetta.gr. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θύμισαν στον απόλυτο βαθμό την παροιμία «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στην Λεωφόρο με μοναδικό σκοπό να μην δεχθούν γκολ και το κατάφεραν, αλλά μέχρι εκεί. Χαρακτηριστικό του κακού θεάματος, είναι πως στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρξε ούτε ένα κόρνερ, με τις φάσεις συνολικά να είναι μετρημένες στα δάκτυλα. 
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, έχοντας περισσότερο στα πόδια τους την μπάλα (52-48 η κατοχή), κάνοντας 4 σουτ έναντι 1, ενώ είχαν δύο καλές στιγμές να ανοίξουν το σκορ. Καλές στιγμές, κακές επιλογές Καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό αναφορικά με την δημιουργία, γιατί στην εκτέλεση οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν κάκιστες επιλογές.
Αρχικά στο 34' ο Καρέλης μετά από κόντρα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, είδε την μπάλα στα πόδια του, όμως έχοντας δίπλα του τον Σαντάνα, έκανε κακό κοντρόλ και με αδύναμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ρομπέρτο, σπαταλώντας την ευκαιρία να απειλήσει. Τρία λεπτά αργότερα οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έχασαν μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Ζέκα από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια, έκανε κακό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.
Σε αυτό το διάστημα οι Πειραιώτες το μόνο που είχαν κάνει ήταν ένα σουτ στο ξεκίνημα από τον Μανιάτη με την μπάλα να κοντράρει και τον Στιλ να μπλοκάρει με άνεση. Αυτό ήταν και το μοναδικό σουτ των φιλοξενούμενων οι οποίοι όπως φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο μέρος, είχαν το μυαλό τους στο να μην δεχθούν γκολ και όχι στο να βγουν μπροστά και να κάνουν ευκαιρίες.
Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ πιο δυνατά, δείχνοντας ξεκάθαρα διάθεση να παλέψουν για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά οι «πράσινοι» είδαν τον Μπεργκ να κάνει επιθετικό φάουλ στον Σαντάνα και να μην απειλεί, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 48' για τον Ολυμπιακό με τον Ντοσεβί να βρίσκει τον Ντουρμάζ, αυτός να μπαίνει στην περιοχή και με πλασέ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Αυτογκόλ Μαζουακού και... φωτιά στην Λεωφόρο
Όπως αναφέραμε στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος και στο 49' οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς.
Ο Νάνο βρήκε ωραία τον Πράνιτς αυτός γύρισε και ενώ όλα έδειχναν πως ο Μαζουακού θα έδιωχνε εύκολα, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 και την Λεωφόρο να πιάνει... φωτιά. Μπροστά και για το δεύτερο οι «πράσινοι» Το αυτογκόλ του Μαζουακού ανέβασε την ψυχολογία των «πράσινων» στα ύψη και δύο λεπτά αργότερα (51') ο Λαγός έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε πόδια «ερυθρολεύκων» και να βγαίνει κόρνερ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, αλλά δεν έφταναν με αξιώσεις στην εστία του Στιλ.
Όταν μάλιστα το έκαναν με τον Μήτρογλου στο 53', το τελείωμα του επιθετικού του Ολυμπιακού ήταν τραγικό με τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» να μπλοκάρει με άνεση.

Μόνο Παναθηναϊκός στο γήπεδο
Η ευκαιρία του Μήτρογλου ήταν και η μοναδική για τους φιλοξενούμενους μέχρι και το 70'. Στο διάστημα αυτό στο γήπεδο βρισκόταν μόνο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να πιέζουν και για δεύτερο γκολ, όμως στο 64' είδαν τον Ρομπέρτο να βγαίνει γρήγορα και να πέφτει στα πόδια του Πέτριτς διώχνοντας, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπεργκ αστόχησε με κεφαλιά. Ο Σουηδός στο 69' αστόχησε και πάλι με κεφαλιά από κοντά και ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες έχασαν την μεγαλύτερή τους ευκαιρία με τον Μήτρογλου να στέλνει με δική του κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι του Στιλ.

Νέο λάθος και ο Πέτριτς δεν μπορούσε να το χάσει!
Το... σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 78' ο Πέτριτς έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλος σκόρερ είναι. Ο Κροάτης πήρε το... δώρο από τον Μιλιβόγεβιτς που γύρισε τραγικά την μπάλα στην περιοχή του και με εξαιρετικό σουτ έκανε μέσα σε αποθέωση το 2-0, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Αντέδρασαν αλλά ήταν αργά... Μετά το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση να αντιδράσουν και σε έναν βαθμό το έκαναν, όμως ήταν πλέον αργά, με τους «πράσινους» να κρατάνε εξαιρετικά πίσω, έχοντας σε φοβερή μέρα τους Ταυλαρίδη και Σίλντενφελντ οι οποίοι δεν έχασαν την παραμικρή... μάχη μέσα, αλλά και έξω από την περιοχή του Στιλ. 

Τσόρι και... κομπιουτεράκια 
Όπως αναφέραμε ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε καν να αντιδράσει, όμως στην τελευταία φάση του αγώνα ο Τσόρι Ντομίνγκες με εκτέλεση φάουλ μπορεί να μην γλίτωσε την ήττα για την ομάδα του, όμως κάνοντας το 2-1, δεν δίνει το δικαίωμα πλεονεκτήματος στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν!

MAN OF THE MATCH: Ήταν ένα παιχνίδι που περίμενε μια ζωή και τελικά κάνει το ματς της ζωής του! Ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν ανίκητος. Στον αέρα, στο έδαφος, πρώτος σε όλες τις μονομαχίες. Τεράστια εμφάνιση από τον έμπειρο στόπερ που κατέθεσε μαθήματα στην θέση του στόπερ. Δεν επέτρεψε στον Μήτρογλου να φανεί ούτε στιγμή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης στράικερ είναι ποδοσφαιριστής υψηλής κλάσης. Για αυτό ο Αναστασίον προτίμησε να αλλάξει τον Καρέλη, την ώρα που ο Κροάτης δεν έκανε την διαφορά. Ο Έλληνας προπονητής πόνταρε την ποιότητα του και εκείνος τον δικαίωσε. Στο 78' κάνει ιδανικό διαγώνιο τελείωμα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο Ρομπέρτο. Ο Πέτριτς... καθάρισε το ματς!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού αποδείχθηκε ανεπαρκής. Μετά την Ουκρανία και στην Λεωφόρο, τα μετόπισθεν των «ερυθρολεύκων» ήταν η αχίλλειος πτέρνα ττης ομάδας του Περέιρα, παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έπαιξε ανοιχτά. Στο πρώτο γκολ ο Μαζουακού κάνει το «τσαφ», στο δεύτερο ο Πέτριτς... εκτελεί μόνος του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μαζουακού κάνει λάθος ερασιτεχνικού επιπέδου και... κρεμάει την ομάδα του. Ο νεαρός μπακ στο 48' βρίσκει την μπάλα με αριστερό, με το δεξί και την στέλνει στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Καμία πίεση δεν είχε στην φάση και πραγματικά είναι ενέργεια που δεν συναντάς σχεδόν ποτέ σε ντέρμπι υψηλού επιπέδου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Στο πρώτο μέρος έκανε μεγάλη χρήση καρτών, στο δεύτερο άφησε το ματς να έχει ρυθμό. Μπορεί να μην του βγήκε η... δύσκολη φάση, αλλά για ένα τέτοιο σημαντικό ντέρμπι με τόσα πολλά νεύρα τα έβγαλε πέρα με επιτυχία. Στο ύψος τους και οι βοηθοί του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός το ήθελε πιο πολύ, έβγαλε πάθος, τρέλα και καρδιά και πήρε δίκαια το αποψινό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός πήγε στην Λεωφόρο για να πάρει την ισοπαλία και την... πάτησε. Ένα τραγικό λάθος του Μαζουακού και ένα εξαιρετικό γκολ του Πέτριτς ήταν εκείνα που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ του «τριφυλλιού», αφού το γκολ του Τσόρι Ντομίνγκεζ μπήκε σε... νεκρό χρόνο. Πλέον, το πρωτάθλημα παίρνει... φωτιά, καθώς το «τριφύλλι» μείωσε στο -3 από τους «ερυθρολεύκους».

gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου