Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Βαλεντίνος: Οι 5 χώρες που απαγορεύεται να γιορτάσουν



Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε όλες τις χώρες αφού κάποιες έχουν απαγορεύσει τη γιορτή των ερωτευμένων.
Αν κάποιοι από εσάς είστε πρόσφατα χωρισμένοι και προσπαθείτε να ξεφύγετε από τα τριαντάφυλλα και τα σοκολατάκια καρδούλες δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας για τους αντιβαλεντίνικους προορισμούς.
Δείτε ποιες είναι οι πέντε χώρες που απαγορεύεται ο Άγιος Βαλεντίνος:

1. Μαλαισία
Στη Μαλαισία, οι μουσουλμάνοι (οι οποίοι αποτελούν το 60% του πληθυσμού), απαγορεύεται να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν εσείς σκοπεύεται να γιορτάσετε εκεί, πραγματικά παίρνετε μεγάλο ρίσκο. Το 2012, η αστυνομία έκανε εφόδους σε φτηνά ξενοδοχεία και συνέλαβε ζευγάρια ανύπανδρα, το οποίο είναι έγκλημα και τιμωρείται με φυλάκιση.
2. Ιράν
Το 2011, το Ιράν απαγόρευσε την ημέρα των ερωτευμένων. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν εμφανιστεί στα κρατικά Μέσα ενημέρωσης και προειδοποίησαν ότι, «τα σύμβολα που έχουν καρδιές, τα κόκκινα τριαντάφυλλα, και οποιαδήποτε δραστηριότητα αφορά την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου απαγορεύεται.» Οι διαδηλώσεις υπέρ του έρωτα και της αγάπης οδηγούν σε υψηλά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
3. Ρωσία
Ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας, Μπέλγκοροντ, απαγόρευσε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2011. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση έγινε για να διατηρηθεί η «ψυχική ηρεμία».
4. Σαουδική Αραβία
Στη Σαουδική Αραβία, συντηρητικοί αξιωματούχοι επιβάλλουν αυστηρά την απαγόρευση της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Η πώληση τριαντάφυλλων, κόκκινων προϊόντων και ερωτικών καρτών απαγορεύονται να πωλούνται στις 14 Φεβρουαρίου. Το φαινόμενο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μαύρη αγορά που πωλούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα για τη γιορτή των ερωτευμένων.
5. Ινδονησία

Μουσουλμάνοι κληρικοί έχουν διατάξει ότι τα ζευγάρια και οι εργένηδες να μην ανταλλάξουν κάρτες, τριαντάφυλλα ή να προβούν σε παράνομη συμπεριφορά, όπως αγκαλιές και φιλιά. Ωστόσο, πολλοί νέοι Ινδονήσιοι αψηφούν την απαγόρευση για τον εορτασμό των ερωτευμένων και διοργανώνουν διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου