Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Έγγραφο βόμβα για μίζες 62 εκατομμυρίων με εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς!



Την ίδια ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξερόβηχε δεχόμενος την ερώτηση για τις γερμανικές εταιρείες που είναι πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα ή ερευνάται στο ΥΠΕΘΑ μελετούσαν ένα έγγραφο που είχε φθάσει από την Εισαγγελία και τους ενημέρωνε για τα όσα έχουν διαπιστωθεί από έρευνες γερμανικών και ελληνικών δικαστικών αρχών για μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ, από τις
εταιρείες Atlas και Ραϊμένταλ και πρωταγωνιστές 13 εμπλεκόμενους μ΄ αυτές. Ένας Έλληνας o Πάνος Ευσταθίου  και 12 Γερμανοί!
Το “καθένας να κοιτάζει το σπίτι του” που απάντησε ο κ.Σόϊμπλε στον ανταποκριτή του Mega που έκανε την ενοχλητική ερώτηση, δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι την “τεχνογνωσία” της “νέας μίζας” στην ελληνική πραγματικότητα την έφεραν στην Ελλάδα γερμανικές εταιρείες. Οι οποίες χρυσοπληρώθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έκαναν και τη δουλειά για την οποία είχα πληρωθεί τόσα λεφτά. Δεν μπορεί να ευθύνεται αυτός που παίρνει την μίζα. Ευθύνεται κι αυτός που τη δίνει.
Ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο ρώτησε τον γερμανό αξιωματούχο: “Μιλάτε πολύ συχνά για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς εμπλέκεται μία γερμανική εταιρεία. Πως το σχολιάζετε; Θα αναφέρω μόνο ένα όνομα Siemens και Χριστοφοράκος. Ο πρώην επικεφαλής της Siemens κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μόναχο μολονότι η Ελλάδα ζητά την έκδοσή του “.
Δεν είναι μόνο η Siemens ,δεν είναι μόνο ο Χριστοφοράκος. Οι εμπειρίες μας με την Γερμανία τελικά δεν ήταν ποτέ ευχάριστες. Γι΄ αυτό και είναι δύσκολο ,αδιανόητο για πολλούς Έλληνες να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας κάνουν μαθήματα κατά της διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου