Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κι όμως το 72% των Ελλήνων στηρίζουν τη σκληρή στάση της χώρας μας απέναντι στους δανειστές.



Μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να μην ξεπέρασε το 37%, σχεδόν διπλάσιοι είναι όμως πια οι Έλληνες που επιδοκιμάζουν τη ρότα που έχει χαράξει η νέα κυβέρνηση.Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την πρώτη που διενεργήθηκε για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων.Σε ποσοστό 72% οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την
τρόικα ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) εκτιμούν πως η σύγκρουση αυτή θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που επικροτούν, σε ποσοστά 91,5% και 91% αντίστοιχα, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές, με τη στρατηγική αντιπαράθεσης συμφωνεί και το 43% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας!
Το 75% των ερωτηθέντων εξάλλου πιστεύει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων.
Ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 35,5% των ερωτηθέντων, το 9,5% ελπίζει σε μια τέτοια έκβαση, ενώ ένας στους τρεις δεν πιστεύει πως υπάρχει η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου