Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Το "Εθνικό έγκλημα" της διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης



«Εθνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει τη διαφθορά στην Ελλάδα ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας.Ο κ. Γιώργος Σούρλας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, κάνει λόγο για σχέσεις διαπλοκής οι οποίες κρατούν πολλές δεκαετίας, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οικονομική ολιγαρχία με αντάλλαγμα τη στήριξη σε πολιτικές ελίτ.Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και Μέσων
Μαζικής Ενημέρωσης.
«Αν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ εξουσίας και οικονομικής ολιγαρχίας δεν μπορεί ούτε η δημοκρατία να λειτουργήσει ούτε ο τόπος να πάει μπροστά», τονίζει ο κ. Σούρλας, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να περιορίζονται στις δραστηριότητές τους και όχι να ποδηγετούν την πολιτική ζωή του τόπου.
Παράλληλα επισημαίνει πως οι πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να είναι μέτοχοι στους επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, πέντε είναι οι βασικοί πυλώνες της φοροδιαφυγής στη χώρα μας:
  • Λαθρεμπόριο καυσίμων
  • Λαθρεμπόριο τσιγάρων
  • Πλαστά εικονικά τιμολόγια
  • Τριγωνικές συναλλαγές
  • Offshore εταιρείες
«Αυτοί που κάνουν το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι γνωστοί, από όλες τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς δρούσαν και δρουν ανενόχλητοι», υπογραμμίζει ο κ. Σούρλας.
«Εκεί που υπάρχει πολιτική βούληση επαρκής, δεν υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια», υποστηρίζει ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και αποκαλύπτει πως αν και είχε ρητή εντολή να χτυπήσει τη διαπλοκή, εν τέλει έμεινε μόνος του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου