Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο «Αδέσποτος» πάει... σχολείο (βίντεο)



Αφιέρωμα στην πολύ αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια των μελών του «Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών» στο πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων από σχολεία πραγματοποίησε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


“Το κουδούνι στο δημοτικό σχολείο Παραλίμνης -ένα μικρό χωριό στον νομό Πέλλας- χτυπά και ο διαπεραστικός του ήχος σημαίνει το τέλος του παιχνιδιού για τους μικρούς μαθητές.
Τα παιδιά, με γοργό βήμα, κατευθύνονται προς τις αίθουσες, αφού πρώτα χαιρετήσουν τη νέα τους φίλη, που αποκαμωμένη από το παιχνίδι μαζί τους πηγαίνει κι αυτή στο... σπιτάκι της, στην αυλή του σχολείου. Η Ήρα, ένα μικρόσωμο (πρώην) αδέσποτο σκυλάκι βρήκε μια ζεστή «αγκαλιά» στο δημοτικό της Παραλίμνης, μέσω του προγράμματος υιοθεσιών σκυλιών από σχολεία, που προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών.

Συνολικά πέντε σχολεία στον νομό Πέλλας έχουν προβεί σε υιοθεσίες αδέσποτων, που κατ' αυτόν τον τρόπο αποκτούν τη δική τους πολυμελή «οικογένεια». Η Ήρα, σίγουρα, έχει βρει τη δική της, αφού, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Παραλίμνης Αθανάσιος Σίσκος, τα παιδιά τη δέχθηκαν με χαρά και η υιοθεσία της έγινε αφορμή ώστε να κάνουν τα παιδιά διάφορες έρευνες και να ασχοληθούν με το θέμα της ζωοφιλίας.

Το πρόγραμμα «υιοθέτησε ένα αδέσποτο» έχει ως στόχο, όχι μόνο τη διάσωση ενός αδέσποτου σκύλου από τους συχνά αφιλόξενους ελληνικούς δρόμους, αλλά δίνει και την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα ζώα, αναπτύσσοντας τη συναισθηματική τους νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών Άννα Γέργου.

Κατ' αυτόν τον τρόπο καλλιεργούνται από την πρώιμη παιδική ηλικία οι αξίες του ανθρωπισμού, της ζωοφιλίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, προσθέτει η κ. Γέργου, το τηλέφωνο της οποίας χτυπά αδιάκοπα από ανθρώπους, που είτε ζητούν κάποια συμβουλή είτε ζητούν βοήθεια για κάποιο αδέσποτο ζώο”.


amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου