Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παράθυρο για συμβιβαστική λύση Ελλάδας-δανειστών.



Η Ελλάδα και η ευρωζώνη αποφάσισαν να αρχίσει μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος, προκειμένου να διευκολυνθεί το Eurogroup της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.Ο Ντάισελμπλουμ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό
έργο» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι αυτό που αναζητείται είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, συμφώνησαν να ζητήσουν από τα θεσμικά όργανα να συνεργαστούν με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση του κοινού εδάφους μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των σχεδίων της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθούν οι συζητήσεις στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου.

Πηγές από το Βερολίνο ανέφεραν ότι είμαστε πιο κοντά σε λύση παρά σε ρήξη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα έχουμε στο τραπέζι συμβιβασμούς που θα είναι δεκτοί από όλες τις πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου