Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία & Πορτογαλία προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία



Με τη γερμανική επιχειρηματολογία έναντι των ελληνικών αιτημάτων συντάχθηκε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Λουίς Αλμπουκέρκ,.Το κείμενο συμφωνίας στο Eurogroup προσπάθησαν να μπλοκάρουν Μαδρίτη και Λισαβόνα με το βλέμμα στις εσωτερικές πολιτικές τους ανάγκες. Σημειώνεται ότι το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι αντιμετωπίζει τη δημοσκοπική άνοδο των Podemos, ενώ αυτό του Πέδρο Πάσος
Κοέλιου υποχωρεί στη δεύτερη θέση έναντι του σοσιαλιστικού κόμματος. Και στις δύο χώρες είναι προγραμματισμένες εκλογές εντός του έτους.
Με τη γερμανική επιχειρηματολογία έναντι των ελληνικών αιτημάτων συντάχθηκε νωρίτερα την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Λουίς Αλμπουκέρκ, δηλώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι έτοιμοι να συζητήσουν άλλους όρους» από αυτούς που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.
«Το αίτημα της Ελλάδας για παράταση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μπορεί να τελειοποιηθεί» επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λούις Ντε Γκίντος προσερχόμενος στο κρίσιμο για τη χώρα μας Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου