Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δραματικές ώρες στον Έβρο, εκκενώνονται χωριά



Σε εκκένωση δύο οικισμών στον νομό Έβρου -και συγκεκριμένα των οικισμών Λαγυνά και Πόρου- προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά,
με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά.

"Έχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων φθάνει τα 2.850 κυβικά μέτρα/ ανά δευτερόλεπτο.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι μεγάλες πιέσεις υδάτων δέχεται και η περιοχή των Φερών, όπου εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρος αργά χθες το βράδυ και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.
Σημείωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές και ο ίδιος, όπως και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών βρίσκονται στα σημεία που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου