Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εξαπατούσαν αγρότες με πλαστές επιταγές και έπαιρναν την παραγωγή τους



Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 65 και 62 ετών προχώρησαν αστυνομικοί την Παρασκευή (20/2/2015) -μέλη εγκληματικής οργάνωσης- που διέπραττε απάτες σε βάρος παραγωγών αγροτικών προϊόντων.Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τέσσερα μέλη της οργάνωσης (μεταξύ αυτών ένας Αλβανός και δύο αρχηγικά στελέχη).Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που διαπράχτηκαν
στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας σε βάρος παραγωγών αγροτικών προϊόντων.
Όπως προέκυψε, από την δράση της, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν τουλάχιστον 39.000 € και απέσπασαν συνολικά σιτηρά βάρους 150,6 τόνων.
Εις βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για πλαστογραφία από κοινού, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη κατά συναυτουργία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας, επικοινωνούσαν με παραγωγούς γεωργικών προϊόντων και με κτηνοτρόφους τηλεφωνικά με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής τους.
Στη συνέχεια, κατέβαλλαν μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή και κατά την παράδοση των προϊόντων τους έδιναν πλαστές επιταγές, προς εξόφληση του υπόλοιπου συμφωνηθέντος ποσού.
Η δράση της οργάνωσης ερευνάται -εκτός από τις παραπάνω πέντε περιπτώσεις- στους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης καθώς οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, εξαπάτησαν τρεις ακόμη παραγωγούς καταβάλλοντάς τους πλαστές επιταγές.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Τέλος, σε βάρος του 65χρονου συλληφθέντα, εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, δύο βουλεύματα και πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων αρμόδιων δικαστικών Αρχών για σύσταση και συμμορία, απάτες, πλαστογραφίες, υπεξαίρεση, χρέη προς το Δημόσιο κ.ά., με συνολική ποινή φυλάκισης 26 ετών και 6 μηνών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας συνεχίζονται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου